رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله توانمندسازی و اقشار آسیب پذیر

اختصاصی از رزفایل دانلود مقاله توانمندسازی و اقشار آسیب پذیر دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله توانمندسازی و اقشار آسیب پذیر


دانلود مقاله توانمندسازی و اقشار آسیب پذیر

 

مشخصات این فایل
عنوان: توانمندسازی و اقشار آسیب پذیر
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 18

این مقاله درمورد توانمندسازی و اقشار آسیب پذیر می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله توانمندسازی و اقشار آسیب پذیر می خوانید :

تبیین توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
پس از بیان مشکلات زنان سرپرست خانوار، حال باید دید چگونه می‌توان این زنان را توانمند ساخت تا عمده مشکلات آنها برطرف شود. توانمند‌سازی زنان سرپرست خانوار گام مهمی در ایجاد یک تغییر عادلانه در جهت افزایش رفاه آنان خواهد بود.
توانمند‌سازی فرآیندی است که طی آن زنان قادر می‌شوند اتکا به نفس خود را افزایش دهند، حق مستقل برای انتخاب کسب کنند، خود را سازماندهی کنند و منابعی را کنترل نمایند. این مجموعه به آنها برای کاهش فقر، حذف فرودستی و تحولات بنیادی کمک خواهد کرد. اینچنین فرآیندی زنان فقیر را قادر می‌سازد که خودمختاری، کنترل و اعتماد به نفس کسب کنند و با احساس قدرت فردی و جمعی در کنار گروهی از زنان و مردان برای تفوق بر شرایط اجتماعی مسلط و تبعیض‌گرا اقدام کنند.
بهتر است توانمندسازی زنان سرپرست خانوار از طریق موسسات حمایتی و خیریه صورت گیرد. موسسات خیریه و حمایتی نه‌تنها از طریق ارایه خدمات مالی و تامین نیازهای اولیه زندگی به فقرزدایی زنان سرپرست خانوار می‌پردازند، بلکه با توانمند‌سازی این زنان در جنبه‌های مختلف، بر الگوی کلی زندگی آنان تاثیر می‌گذارند. مهم‌ترین مساله در توانمند‌سازی زنان سرپرست خانوار ارتقای آگاهی آنان به واسطه آموزش‌های لازم در جهت بهبود پایگاه اجتماعی آنان است. کسب مهارت فیزیکی یکی از فاکتورهای پیشرفت و توانمندی زنان سرپرست خانوار است. (شادی‌طلب، ۱۳۸۴)

ابعاد توانمند‌سازی زنان سرپرست خانوار
۱- توانمند‌سازی اقتصادی: ایجاد اشتغال مناسب، درآمد کافی، قدرت پس‌انداز، وام‌های خوداشتغالی، مستمری و بیمه، مساعدت موردی مثل ودیعه مسکن، پرداخت بدهی، خرید وسایل منزل… و کمک‌های غیرنقدی مثل مواد غذایی و پوشاک مولفه‌هایی است که می‌تواند به توانمندی اقتصادی زنان سرپرست خانوار کمک کند.
۲- توانمند‌سازی اجتماعی: پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد که زنان سرپرست خانوار در کارهای مشارکتی بیش از مردان همدلی و مداخله دارند و همچنین روحیه تعاون و همکاری بیشتری دارند. بنابراین با ایجاد محیط مساعدی برای انجام فعالیت‌های مشارکتی و گروهی، می‌توان این زنان را از پیله محدودیت‌های اجتماعی بیرون کشید. (فروزان، ۱۳۸۱)
۳- توانمند‌سازی جسمی وروانی: با حمایت‌های اقتصادی از این زنان و بالا بردن امکان دسترسی آنان به پزشک و تسهیلات پزشکی و درمانی و افزایش سطح بهداشت، توانمندسازی جسمی صورت می‌گیرد. از طرفی با بهبود یافتن وضع معیشتی زندگی این زنان دغدغه‌های فکری آنان کاهش یافته و به لحاظ روانی توانمند می‌شوند. با ایجاد اشتغال آبرومند، بالا بردن سطح سواد و آموزش‌های مناسب و ایجاد مهارت‌های زندگی در این زنان حس محرومیت و ناتوانی از آنان دور شده و مشکلات افسردگی و انزوای آنان رفع شده یا به حداقل می‌رسد.
خدمات آموزشی تاثیر بسیار شگرفی در سلامت و توانمندی روانی این زنان بر جای می‌گذارد. از دیدگاه پژوهشگران آموزش و آگاه‌سازی فردی و شغلی، باعث افزایش میزان عزت نفس و ایجاد نگرش‌های مثبت نسبت به قابلیت‌ها و توانایی‌هایشان می‌شود. اجرای طرح بیمه اجتماعی به ارتقای روحی و روانی این زنان در اداره زندگی و کاهش دغدغه‌ها و نگرانی‌هایشان نسبت به امروز و آینده شده و می‌تواند به عنوان پشتوانه محکمی برای حمایت از آنها در شرایط سخت آینده و در دوران کهولت و از کار افتادگی محسوب شود. ایجاد احساس توانایی برای تاثیرگذاری بر خانواده هم یکی دیگر از فاکتورهای توانمند‌سازی روانی است.
۴- توانمندسازی فرهنگی: با ایجاد بستری مناسب برای تحصیلات و آموزش‌های مناسب به این زنان می‌توان سطح فرهنگی آنان و فرزندانشان را تغییر داد. توانمندسازی فرهنگی زنان سرپرست خانوار کمک شایانی به پرورش و تربیت کودکان آنها کرده و توانمندی فرهنگی این زنان و فرزندانشان باعث تعالی جامعه می‌شود. بطور کلی با توانمند‌سازی اقتصادی، اجتماعی، روانی و فرهنگی زنان سرپرست خانواده توسط موسسات حمایتی، توانبخشی و خیریه و بسترسازی بیشتر برای حمایت و پشتیبانی از این زنان، جامعه‌یی سالم‌تر و عادلانه‌تر خواهیم داشت و جهش بزرگی به طرف توسعه پایدار خواهیم کرد. حمایت از این زنان بطور غیرمستقیم، حمایت از کودکان آنها و حمایت از سلامت جامعه خواهد بود.

نتیجه‌گیری
بطور کلی با مطالعه و بررسی نتایج و یافته‌های پژوهش‌های متعدد در باب وضع زندگی زنان سرپرست خانوار، می‌توان به این نتیجه رسید که این گروه از زنان وضع زندگی مناسبی ندارند. بویژه به لحاظ اقتصادی در مضیقه هستند و اکثرا با مشکلات مالی عدیده‌یی دست و پنجه نرم می‌کنند. چالش‌های فراوان زندگی این زنان، آنان را بشدت آسیب‌پذیر کرده است. وضع مالی نامناسب خود موجب محرومیت‌ها و کاستی‌های دیگری در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و روانی این زنان و فرزندان آنان است.
عامل فقر اقتصادی تاثیر مستقیم و غیرمستقیم خود را بر وضع رفاهی، روان‌شناختی و جامعه شناختی این زنان می‌گذارد. امروزه یکی از شاخص‌های اصلی و مهم توسعه پایدار، گسترش رفاه اجتماعی و برقراری عدالت اجتماعی برای اقشار نیازمند جامعه است. تمام افراد یک جامعه که توانایی کمک به این زنان را دارند، باید از طریق مشارکت با سازمان‌ها، موسسات، انجمن‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد، سهمی هر چند کوچک در توانمند‌سازی و بهبود کیفیت زندگی این زنان بر عهده گرفته و زمینه‌ساز امری خیر در این دنیا و کاشتن دانه ثواب برای آخرت خود باشند. به امید روزی که تمام زنان سرپرست خانواده و کودکان آنان یک زندگی آرام و امن را تجربه کنند.

بخشی از فهرست مطالب مقاله توانمندسازی و اقشار آسیب پذیر

مقدمه     1
زنان سرپرست خانوار و راه دشوار توانمندشدن     2
روش    3
یافته ها     3
نتایج    3
چارچوب نظری تحقیق     5
تبیین مشکلات سرپرست خانوار     7
تبیین توانمندسازی زنان سرپرست خانوار     10
ابعاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار     11
نتیجه گیری     13
پیشنهادات     14
منابع و مآخذ

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله توانمندسازی و اقشار آسیب پذیر
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد