رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد مناسبات ایران و ترکیه و شیروان و داغستان در اواخر 30 ص

اختصاصی از رزفایل تحقیق در مورد مناسبات ایران و ترکیه و شیروان و داغستان در اواخر 30 ص دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 30 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

مناسبات ایران و ترکیه و شیروان و داغستان در اواخر

 سدة شانزدهم میلادی

شاهین فاضل و فرح حسینوا

اعضای هیئت علمی انستیتوی تاریخ آکادمی علوم آذربایجان

 

چکیده :

1- تاریخ ایران و ترکیه در آثار متعدد مورخان از آن جمله در کتب تواریخ اسکندر منشی ترکمان, قاضی احمد قمی, مصطفی عالی افندی, مصطفی سلانیکی, ابراهیم پچوی و ... منعکس گردیده و پژوهشگران از این آثار پرقیمت کم و بیش استفاده نموده اند، ولی ما یک کتاب تاریخیِ خیلی پرارزش نیز در دست داریم که متأسفانه محققان از آن بهره مند نبوده اند. زیرا این کتاب تا به حال به چاپ نرسیده و نسخة خطی آن در کتابخانة دانشگاه استانبول محفوظ می باشد. نام کتاب ذکر شده « ظفرنامة سلطان مراد ثالث » است که از طرف ابراهیم رحیم زاده، مورخ عثمانی تألیف گردیده است.

2- ناگفته نماند که در اواسط عصر شانزدهم میلادی، امپراطوری عثمانی در کشورهای متعدد کرة زمین حاکمیت خود را توسعه داده بود و برای اشغال سواحل دریای خزر تلاش        می نمود از راه های تجاری و ترانزیتیِ قفقاز بهره برداری نماید.

3- بنا بر معلومات ابراهیم رحیم زاده، در تاریخ 8/9/982 هجری (23/12/1574 میلادی) مأمورین بلندمرتبة عثمانی در دیوان سلطان مراد ثالث جمع شده، حالت و وضعیت دول اسلامی و به اصطلاح هجوم شرق به اراضی دولت صفوی را تحت مذاکره قرار داده بودند, ولی اجرا و انجام طرح فوق بعد از 4 سال در بهار 986 صورت گرفت.

4- برای اجرای آن طرح، عثمانی ها به کمک و یاریِ حکمران و فرمان فرمایانِ ایالات قفقاز شمالی امیدوار بودند و به حاکمان آوارستان, قیطاق, قوموق و تباساران نامه هایی راجع به همکاری بر ضد صفویان فرستادند. بنا بر معلومات ابراهیم رحیم زاده، جنگی که در نزدیک شهر شماخی شیروان صورت گرفته بود (در فصل خزان 986) امیر شمخال، حاکم قیطاق و قوموق به تعداد 30 هزار دلاوران داغستان را جمع کرده و به عثمانی ها کمک رسانیده بود، ولی عثمانی ها از ترس قزلباشان بعد از پیروزی نتوانستند در شماخی بمانند و لشگرهای خود را به شهر دربند انتقال دادند.

شایان توجه است که اهالی دربند اگر هنگام هجوم عثمانی ها به شیروان بر ضد صفویان برخاسته بودند، بعد از دریافت خبر هجوم تازة قزلباشان، قشون های عثمانی را از شهر بیرون راندند. در آینده لشگر کشی اهالی قفقاز بر ضد عثمانی ها افزایش پیدانمود و در نتیجه، نظامیان عثمانی و تاتار به سرکردگی عثمان پاشا از دربند بیرون جستند.

 

  

روابط سیاسی و تعاملات فرهنگی و تمدنیِ ایران و عراق از مشروطه تا انقلاب اسلامی

هدایت فرح بخش - کارشناس ارشد تاریخ

 

چکیده :

اقوام ساکن در منطقة میان رودان (بین النهرین) از ده ها قرن پیش از میلاد مسیح با ایرانیان ارتباط اقتصادی، فرهنگی و فکری داشته و در تعاملی پیوسته به تکامل یکدیگر کمک کردند. آریاها در پهنة فلات ایران تا مدیترانه با همکاری مردمان این مناطق به خصوص بومیان همجوار بین النهرین، پایه های فرهنگ و تمدن درخشان اولیة جهانی را طراحی و پایه ریزی نمودند. ایرانیان در کوششی مشترک توانستند مراکز مهم تمدن اور نینوا, بابل, سلوکیه و تیسفون و حران را به نحوی چشمگیر گسترش داده و در محدودة آن روزگار و در عرصة جهانی به نمایش درآورند. اگرچه در این باره نمی توان رویارویی و تصادمات سیاسی و اجتماعی و فکری و اقتصادیِ انکارناپذیرِ اقوامِ ایرانی و بومیان حوزة رودخانه های دجله و فرات را نادیده گرفت. تشابه و تفاوتی که از دورة باستان و سپس خلفای بزرگ (راشدین) و خلفای کوچک (بنی امیه و بنی عباس) و ترکان و آل عثمان تا ظهور و تأسیس کشور عراق ادامه یافت. بیشترین عوامل مؤثر در این کنش و واکنش ها عوامل جغرافیایی و اقتصادی و فرهنگی و فکری و اجتماعی و سیاسی بوده است. علاوه بر آن نمی توان تحولات این منطقه را بدون اصلاحات و تغییرات جهانی بررسی و مطالعه نمود، زیرا جوامع انسانی همچون دانه های زنجیر اگرچه از یکدیگر مستقل و منفک می باشند، ولی علایق بین آنها سرنوشتشان را در تعاملی اجتناب ناپذیر، به یکدیگر پیوند داده است.

این پژوهش به دلایل ذیل می تواند مورد توجه قرار گیرد:

1- سرزمین غرب فلات ایران، اولین ناحیة مسکون و متمدن جهان گذشته تاکنون محسوب می گردد.

2- منطقة بین النهرین سرزمینی است که دارای شرایط طبیعی و جغرافیاییِ متکاثر و متنوعی است.

3- اقوام مختلفی در آن زیسته و ماندگار شده اند و برخی دیگر در طول زمان نابود گردیدند.

4- سرزمین میان رودان اولین جایگاه و مهبط وحی و پیامبران الهی بوده است.

5- بین النهرین میان سه قارة قدیم جهان, کانون برخوردها و تضاربات سیاسی و اقتصادی محسوب می گردد.

6- عراق به عنوان موضوع اصلیِ این پژوهش، همواره پس از جنگ اول جهانی کانون تعارضات و تداخلات منطقة خاورمیانه بوده است.

7- عراق مجموعه ای از اقوام عرب, کرد, فارس, آموری, آشوری و دیگر قبایل است که پیوند آنها و خاستگاهشان در این منطقة محدود، قابل تأمل و بررسی است.

8- تفکرات مذهبی و ملی متنوع در عراق در این پژوهش حائز اهمیت است و …

سرفصل هایی که در این پژوهش به آنها توجه می شود:


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد مناسبات ایران و ترکیه و شیروان و داغستان در اواخر 30 ص
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد