رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

کشاورزی و دامپروری ایران

اختصاصی از رزفایل کشاورزی و دامپروری ایران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 42

 

چکیده

مناطق رویشی ایران که به 5 منطقه خزری ، زاگرسی ، ایران و تورانی ، سودانی و ارسبارانی منطقه بندی شده است . پوشش گیاهی که در جاهای مختلف ایران با تنوع گیاهی و زندگی جانوری با انواع جانوران که در نواحی نیمه بیابانی ، کوهستانی و جنگلهای خزری به چشم می خورد . توضیحاتی نیز پیرامون حیات وحش و حفاظت از محیط زیست مد نظر بوده است .

همانطور که می دانیم کشاورزی همیشه و در طول تاریخ چند هزار ساله ایران از مهمترین مسائل ایرانیان بوده است . ایران نخستین کشور جهان است که در آن انسانهای نخستین به کشت و زرع و پرورش دام می پرداختند .

ایرانیان در هر جنگی که پیروز می شدند به جای خرابی و ویرانی با ایجاد راهها و پلهای کوچک و بزرگ نواحی مختلف را به یکدیگر اتصال می دادند و باعث توسعه و ترقی می شدند که این باعث افتخارات ماست به همین دلیل لازم دانستم در مورد تاریخچه و کشاورزی و دامپروری کشورمان نکاتی را بیاورم ، از حکومتهای مثل ساسانیان که در آن کشاورزی و دامپروری از اهمیت و رونق ویژه ای برخوردار بود و باعث رشد آن شد و نیز حمله مغول که باعث نابودی بیش از حد کشاورزی و دامپروری و خرابی های فراوانی که هنوز اثرات آن باقی است و ...

و همچنین دوران پادشاهانی مثل قاجار که کشاورزی در نوسان بوده است . با اجرای طرح اصلاحات اراضی که باعث خالی شدن روستاها و مهاجرت به سوی شهرها شد ، باعث ایجاد سردرگمی و هرج و مرج در مدیریت کشاورزی و سایر موارد مربوط به امور اجتماعی کشاورزان گردید .

انتقال پول و دارایی کشور به دست مالکان و فئودالها برای جلب رضایت و شهرت بخشیدن به جذب محصولات صنعتی و کشاورزی دنیای غرب و به کار اندازی کارخانه های مونتاژ و خروج ارز از کشور گردید . در نتیجه این اقدامات از یک سو تخریب و ویرانی اقتصاد کشاورزی و وابستگی کامل کشاورزان ایران که روزی در اوج خود بودند را سبب شد و از سوی دیگر موجب تخریب و انهدام اراضی آباد و از بین رفتن مراتع و جنگلهای سرسبز گردید .

از آثاری که بر جای مانده است ظروف سفالی و سایر آن ، سیر اهلی کردن دام ، پرورش دام و استفاده از دام برای کشت و کار و نتایج اهلی شدن دام را نشان می دهند . که نشان دهنده ابتکار و خلاقیت ایرانیان در قرون گذشته از منابع طبیعی بوده است .

مختصری در مورد اهمیت کشاورزی و اقتصاد ایران و توضیحاتی در مورد محصولات باغی و کشاورزی و تولیدات کشاورزی ( زراعی ، دامی ، صید ، زنبورداری ، پرورش کرم ابریشم) بحث به میان آمده است . در انتها نیز در مورد عشایر کوچنده ایرانی ، این عشایر پرتوان و زحمت کش و بها و سرمایه گذاری که دولت باید به این بخش اختصاص دهد صحبت شده است .

مقدمه

نیازهای اولیه انسان چیست ؟ می دانیم که دسترسی به آب و غذا مهمترین نیاز بشر از همان ابتدای خلقت بوده است . بشر برای تهیه مایحتاج خود دست به تولید از طرق مختلف به ویژه کشاورزی و دامپروری زده است . انسانهای نخستین نیز می کوشیدند تا برای ادامه ی حیات خود نیازشان را با روشهای ابتدایی برآورند .

گیرشمن باستان شناس و مورخ شهیر فرانسوی در کتاب خود ایران از آغاز تا اسلام در جایی که از انسان غارنشین در ایران گفتگو می کند چنین نگاشته است : در این جامعه بدوی ، وظیفه مخصوصی به عهده زن گذاشته شده بود : وی گذشته از آنکه نگهبان آتش و شاید اختراع کننده و سازنده ظروف سفالین بود ، می بایست چوبدستی به دست گرفته در کوهها به جستجوی ریشه های خوردنی و نباتات یا جمع آوری میوه های وحشی بپردازد . شناسایی گیاهان و فصل روییدن آنها و دانه هایی که می آورند ، مولود مشاهدات طولانی و مداوم بود و او را به آزمایش کشت و زرع هدایت می کرد . نخستین مساعی وی در باب کشاورزی ، در زمینهای رسوبی انجام گرفت و در همان حال که مرد ، اندک پیشرفتی کرده بود ، زن با کشاورزی ابتدایی خود در دوره حجر متأخر – که اقامت در غار متعلق بدان دوره است – ابداعات بسیار نمود .

تاریخ دانان روسی در کتاب تاریخ ایران از زمان باستان تا امروز آورده اند : شکل گرفتن اقتصاد کشاورزی و دامداری ، زودتر از هر جای دیگر در نواحی کوهستانی « زاگرس» ، « تورس » ، « سوریه » و « فلسطین » انجام پذیرفت .

کشور ایران چون دارای آب و هوای مختلف و زمینهای گوناگون است برای همه گونه دام و گیاه محیط مناسبی دارد و روی این اصل ، بیشتر گیاهان کشاورزی و حیوانات اهلی ، موطنشان ایران است و شماره گیاهان و حیواناتی که از کشورهای دیگر به ایران آمده اند اندک است ، آن هم غالب اصلشان از ایران بوده ، رفته و دوباره با تغییراتی به جای اصل خویش برگشته اند و یا نژاد و رقمهایی از آن ، که اصلشان از کشورهای دیگر بوده به ایران آمده و بر نژاد و رقمهای ایران افزوده شده اند . اما اکنون کشاورزی ایران آنچنان پیشرفته نیست که ایرانیان بدان افتخار کنند و نمی توان به مفاخر گذشته بالید.باید سعی و تلاش کنیم و اگر بخواهیم می توانیم مثل گذشته آغاز گر باشیم .

وضعیت آینده بخش کشاورزی ایران به استفاده صحیح از ظرفیتهای تولیدی موجود در کشور و نیز رفع مشکلات تولید و عرضه محصولات کشاورزی بستگی دارد . در کاهش تولید محصولات کشاورزی عوامل موثری دخالت دارند که چنانچه با این عوامل یا موانع به طور ریشه ای برخورد نشود مشکل بتوان برای رسیدن به خودکفایی از منابع تولیدی در بخش کشاورزی بهره برداری کرد .

از جمله مشکلات تولیدی در بخش کشاورزی در کشور عبارتند از مسئله زمین ، آب ، تکنولوژی و دانش فنی و مبارزه با آفات .

مناطق رویشی ایران

رویش طبیعی تبلور عینی توان و استعداد های طبیعی یک سرزمین به شمار می آید. خوشبختانه غنای اکولوژیک موجود در سرزمین ایران ، موقعیتی بسیار مناسب جهت تشریح هر چه بهتر نکته اخیر فراهم کرده است . این غنای اکولوژیک از جمله در تنوع گونه های بازتاب عینی می یابد . در ایران بیش از 180 خانواده از گیاهان آوندی یافت می شود که این رقم در مقایسه با 360 خانواده موجود در سطح جهان ، رقم قابل ملاحظه ای است . تعداد جنس ها به رقم 1300 رسیده که برخی از آنها دارای 100 گونه می باشند . تعداد گونه های گیاهان آوندی ایران بین 7500 تا 10000 گونه برآورد می شود که تقریباً برابر تمامی گونه های گیاهی قاره اروپا است .

از دیدگاه جغرافیای گیاهی سرزمین ایران را می توان به صورت زیر منطقه بندی نمود :

1- منطقه خزری

2- منطقه منطقه زاگرسی

3- منطقه ایرانو – تورانی که خود به دو ناحیه ایرانو – تورانی دشتی و کوهستانی تقسیم می شود ،

4- منطقه سودانی که شامل دو ناحیه خلیج و عمانی می گردد .


دانلود با لینک مستقیم


کشاورزی و دامپروری ایران
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد