رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد شرح حال حضرت شاهچراغ(ع)

اختصاصی از رزفایل تحقیق در مورد شرح حال حضرت شاهچراغ(ع) دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق در مورد شرح حال حضرت شاهچراغ(ع)


تحقیق در مورد شرح حال حضرت شاهچراغ(ع)

مقاله کامل بعد از پرداخت وجه

لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"

فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات: 19

 

حضرت سید امیر احمد علیه السلام مقلب به ((شاه چراغ)) و ((سید السادات الاعاظم)) فرزند بزرگوار حضرت موسی بن جعفر (ع) و برادر امام علی بن موسی الرضا است.

پسران امام هفتم علیه السلام بنا به مشهور نوزده نفر می باشند. حضرت احمد بن موسی (ع) و محمد بن موسی (ع) از یک مادر که ((ام احد)) خوانده می شد متولد گردیدند.

فضائل مادر حضرت شاهچراغ (ع)

علامه مجلسی در کتاب ((مرآت العقول)) در شرح حدیث پانزدهم می گوید:

((و ام احد من امهات اولاده و کانت اعقلهن و اورعهن،‌ و احظاهن عنده، و کان یسیر الیها الاسرار و یودعها الامانات))

ام احد مادر بعضی اولاد آن حضرت می بود و او داناترین،‌ پرهیزگارترین و   گرامی ترین زنهایش در نزد آن حضرت بود که اسرار خود را به وی می سپرد و اماناتش را نزد او ودیعه می گذاشت.

در کتاب اصول کافی در باب ((امام در چه زمانی می داند امام است)) آمده است که حضرت امام موسی (ع) امانت سر بمهری به ((ام احد)) سپردند و فرمودند بعد از شهادت من هرکس از اولاد من در طلب این امانت آمد خلیفه و جانشین من است. با او بیعت نما که جز خدا کسی خبر از این امانت ندارد. بعد از شهادت امام موسی (ع)، حضرت رضا علیه السلام به نزد ام احد آمدند و امانت پدر را طلبیدند. ام احد به گریه افتاد و دانست که امام علیه السلام شهید شده اند. پس آن بانوی محترمه امانت را بر حسب وصیت آن حضرت به امام رضا (ع) تقدیم نمود و با ایشان به عنوان امام هشتم شیعیان بیعت کرد.

((وکانت امه من اخواتین المحترمات تدی بام ام احد، و کان الامام موسی شدید التلطف بها و لماتوجه من المدینت الی بغداد اودعها ودایع الامامت و قال لها کل من جائک و طالب منک هذه الامانت فی ای وقت من الاوقات فاعلمی بانی قد استشهد و  انه هو الخلیفه من بعدی و الامام المفترض الطاعت علیک و علی سائر الناس و امر ابنه    الرضا (ع) بحفظ الدار، و لماسمه الرشید فی بغداد جاء الیها الرضا (ع) و طالبها بالامانت، فقالت له ام احد لقد استشهد و الدک؟ فقال: بلی و الان فرغه من دفنه. فاعطینی الامانت التی سلمها الیک ابی حین خروجه الی بغداد و انا خلیفت و الامام بالحق علی تمام الجن و الانس فشقت ام احد جیبها وردت علیه الامانت و بایعته بلامانت.))

شخصیت حضرت احمدبن موسی (ع)

در میان فرزندان حضرت موسی الکاظم (ع) حضرت احمد به کرم، جلالت و شجاعت از همه امتیاز داشت و شبها تا صبح به عبادت مشغول بود و در عمر خود هزار بنده آزاد کرد. شیخ مفید علیه الرحمه در کتاب خود بنام ((ارشاد)) در شرح حال حضرتش می فرماید:

((و کان احمد بن موسی (ع) کریماً، جلیلاً و رعاً و کان ابوالحسن موسی علیه السلام یحبه، و بقدمه، وهب له ضیعت المعروف بالیسیرت و یقال: ان احمد بن موسی رضا الله عنه اعتق الف مملوک. اخبرنی الشریف، ابو محمد الحسن بن محمد بن یحیی. قال: حدثاً جدی، قال سمعت اسمعیل بن موسی (ع) یقول: خرج ابی بولده الی بعض امواله بالمدینه و کان مع احمد بن موسی عشرون رجلاً من خدم ابی و حشمه ان قام احمد قاموا معه و ان جلس احمد جلسوا معه و ابی بعد ذلک یرعاه ببصه ما یغفل عنه، و ما انقلبنا حتی انشج احمد بن موسی من بیننا))

حضرت احمدبن موسی جلیل القدر، کریم و پرهیزگار بود و حضرت موسی بن جعفر علیهما السلام او را دوست و مقدم می داشت و مزرعه خود که معروف بود به بسیره به او بخشید و گویند حضرت احمد بن موسی رضا الله عنه هزار بنده خرید و در راه خدا آزاد نمود. حسن بن محمد بن یحیی برای من حدیث کرد از جدش که گفت: شنیدم از اسماعیل فرزند حضرت موسی بن جعفر علیهما السلام که می گفت: پدرم با فرزندان خود از شهر مدینه به سوی برخی از اموال خود بیرون رفت و با احمد بن موسی (ع) بیست مرد از خدمت گزاران و خادمین پدرم همراه بودند و چنان مراسم احترام و ادب نسبت به آن جناب بجای می آوردند که هرگاه احمد می نشست آن بسیت تن می نشستند و چون بر می خاست بپا می ایستادند در چنین شرایطی پدرم احمد را قلباً چنان دوست می داشت و باطناً بوی مهر می ورزید که چون احمد از پدر غافل می گردید پدرم مخفیانه با    گوشه چشم بر او نگاهی گرم و محبت آمیز می نمود و چشم از وی بر نمی داشت و ما متفرق نمی شدیم تا اینکه احمد از جمع ما خارج نمی گشت.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد شرح حال حضرت شاهچراغ(ع)
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد