رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پروژه تولید پودر رب گوجه فرنگی

اختصاصی از رزفایل دانلود پروژه تولید پودر رب گوجه فرنگی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پروژه تولید پودر رب گوجه فرنگی


دانلود پروژه تولید پودر رب گوجه فرنگی

یکی از فرآورده‏های اصلی گوجه‏ فرنگی‏، پودر رب گوجه ‏فرنگی می‏باشد که اخیراؤ در محصولات غذایی فرموله شده از قبیل سوپهای خشک‏، غذاهای آماده و غیره مورد مصرف بسیار دارد.

پیشرفتهائی که در فنون خشک کردن با شیوه افشانی حاصل گردیده‏، باعث شده که به منظور تولید پودر رب گوجه ‏فرنگی مرغوب و اقتصادی از این روش استفاده شود، زیرا به دلیل آتمسفر کنترل شده در این سیستم‏، آسیبی به ترکیبات غذایی رب گوجه‏فرنگی وارد نمی‏گردد.

رب گوجه ‏فرنگی تهیه شده به‏:

روش سرد   1تا  48درصد مواد جامد و یا به روش داغ با 32-26 درصد مواد جامد که در خشک کننده افشانی با یک عامل ضد کلوخه‏ای  مخلوط و به پودر تبدیل می‏گردد.

 پودر رب گوجه ‏فرنگی در واقع رب گوجه ‏فرنگی است که مواد جامد کل آن تا 97درصد افزایش یافته است‏. این پودر به دلیل دارا بودن وزن و حجم کمتر نسبت به سایر فرآورده‏ های گوجه ‏فرنگی‏، باعث آسانی و صرفه ‏جویی در ترابری و بسته‏بندی شده و بعلت ماندگاری و عمر مفید زیاد، شرایط مناسبی را برای عرضه می‏تواند داشته باشد.

پودر حاصل در کیسه ‏های چند لایه یا کیسه ‏های مضاعف بسته ‏بندی می‏شود.

بواسطه حساس بودن این فرآورده نسبت به رطوبت قرار دادن کیسه‏های مواد جاذب‏الرطوبه در بسته‏های پودر رب گوجه‏فرنگی قبل از خارج کردن هوای آن بوسیله گاز خنثی کمک زیادی به حفظ کیفیت آن می‏کند.

 تولید پودر رب گوجه فرنگی

بازبینی وضعیت صنعت گوجه فرنگی در این برهه از زمان در روند تولید آن اهمیت بسیار زیادی دارد و هم اکنون محصولات متعددی از آن در کشورها مختلف تولید می شود که پودر گوجه فرنگی یکی از آنهاست که در محصولات غذایی فرموله شده از قبیل سوپهای خشک، سس ها، مخلوط با آب آشامیدنی و غذاهای آماده و غیره مورد مصرف بسیار دارد.

پیشرفتهایی که در فنون خشک کردن با شیوه افشانی حاصل گردیده باعث شده که به منظور تولید پودر گوجه فرنگی مرغوب و اقتصادی از این روش استفاده شود زیرا بدلیل اتمسفر کننترل شده در این سیستم که آسیبی به ترکیبات غذایی رب گوجه فرنگی وارد نمی گردد.

معمولاً شیوه برگزیده برای خشک کدرن یک محصول بستگی به نوع ماده غذایی، میزان کیفیت دلخواه و هزینه های تمام شه دارد، برای مثال برای خشک کردن نشاسته به علت عدم حساسیت آن به حرارت از دستگاه ساده تی استفاده می شود در حالیکه برای تولید پودر گوجه فرنگی بهای خشک کن و دستگاههای لازم خیلی بیشتر است در ضمن درجه حرارت خشک کننده باید خیلی پایین باشد. همانطور که بیان داشتیم برای تولید پودر معمولاً از رب استفاده می شود اگر از روش داغ استفاده شود به علت قوام زیاد رب ممکن است مشکلاتی در حین خشک کردن بوجود آید، بنابراین حداکثر غلظت تولید رب با سیستم داغ بریکس 26 تا36 است. ولی اگر از روش سرد استفاده شود بعلت پایین آمدن قوام می توان از رب با بریکس 48 درصد هم استفاده نمود.

گوجه فرنگی به علت ویژگی ترموپلاستیکی آن حتی وقتی خشک شود باز هم چسبندگی خود را از دست نمی دهد به همین دلیل رب در خشک کن با یک عامل ضدکلوخه ای مخلوط و به پودر تبدیل می گردد.

معمولاً پودر گوجه فرنگی را در کیسه های چند لایه یا کیسه های مضاعف بسته بندی کرده و سپس در یک ظرف فلزی یا شبکه قرار می دهند. برای جذب رطوبت علاوه بر مراقبت های فوق مواد دیسکانت در داخل ظرف پودر گوجه فرنگی قرار می دهند همچنین قبل از دوختن سر کیسه ها از گازهای خنثی مثل ازت استفاده می شود که ازت مانع از اکسیداسیون می شود.

پودرگوجه فرنگی در واقع رب گوجه فرنگی است که مواد جامد آن تا 97 درصد افزایش یافته است این پودر به دلیل دارا بودن وزن و حجم کمتر نسبت به سایر فرآورده های گوجه فرنگی، باعث آسانی و صرفه جویی در حمل و نقل و بسته بندی که مشکل عمده و یک سوم هزینه کالای تولید شده را تشکیل می دهد، می شود و به علت ماندگاری و عمر مفید زیاد، شرایط مناسبی را برای عرضه می تواند داشته باشد.

 - هدف

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین ویژگیهای فیزیکی‏، شیمیایی‏، میکروبیولوژی‏، درجه‏بندی‏، نمونه‏برداری و روشهای آزمون‏، بسته‏بندی و نشانه‏گذاری پودر رب گوجه‏فرنگی می‏باشد.

- دامنه کاربرد

این استاندارد، در مورد پودر رب گوجه‏فرنگی است که به روش افشانی از رب گوجه‏فرنگی بدست می‏آید و به صورت مستقیم برای تهیه سوپها و سس‏ها و ... و یا مخلوط با آب آشامیدنی به نسبت‏های مختلف مصرف می‏شود، کاربرد دارد.

- اصطلاحات و تعاریف پودر گوجه فرنگی

  • گوجه‏فرنگی میوه گیاهی است به نام Lycopersicum esculentumاز خانواده Solanaceae

2- رب گوجه‏فرنگی فرآورده‏ایست که از عصاره تغلیظ شده گوجه‏فرنگی‏های تازه‏، سالم‏، رسیده و قرمز بدست می‏آید.

3- پودر رب گوجه‏فرنگی فرآورده‏ایست که به وسیله خشک کننده افشانی از رب گوجه‏فرنگی بدست می‏آید.

4- مواد ضد کلوخه‏ای به موادی اطلاق می‏گردد که مانع چسبندگی ذرات پودر گوجه‏فرنگی به یکدیگر می‏شوند.

5- مواد خارجی به موادی غیر از پودر رب گوجه‏فرنگی نظیر شن و خاک‏، حشرات مرده یا قطعات بدن آنها و بقایای گیاهی اطلاق می‏گردد.

6- رطوبت ـ عبارت است از مقدار آب غیرترکیبی موجود در نمونه

7-pH ـ عبارتست از پتانسیل هیدروژن که نشان دهنده قدرت اسیدی آن ماده می‏باشد.

8- قندهای احیأ کننده در پودر رب گوجه‏فرنگی به طور عمده گلوکز و فروکتوز می‏باشند که می‏توان آنها را با روشن لین ـ آینون اندازه‏گیری نمود.

9- نمک - منظور از نمک‏، نمک طعام یا کلرور سدیم مورد استفاده در صنایع غذایی می‏باشد.

10- اسیدیته ـ به مجموع اسیدهای آلی که در نمونه مورد آزمون وجود دارد اطلاق می‏گردد. میزان اسیدیته کل بر حسب اسید غالب موجود در نمونه گزارش می‏شود.

11- خاکستر ـ عبارتست از وزن مواد معدنی حاصل از سوزاندن کامل نمونه مورد آزمون بر اساس ماده خشک

12- خاکستر نامحلول در اسیدکلریدریک ـ عبارتست از وزن ناخالصی‏های معدنی که عموماؤ منشأ خاکی و شنی دارند. با این روش ترکیبات سیلیسی اضافه شده به فرآورده نیز اندازه‏گیری می‏شود.

13- فیبر خام ـ فیبر خام از موادی نظیر سلولز، همی سلولز ـ لیگنین تشکیل شده است که تحت شرایط استاندارد ملی ایران به شماره  3961 نامحلول   و قابل سوختن می‏باشند.


اندازه‏گیری فیبر خام در فرآورده ‏های کشاورزی خوراکی ( روش عمومی )

1-1-13-1- هدف

هدف از تدوین این استاندارد ارائه روش اندازه‏گیری فیبر خام در فرآورده‏های

کشاورزی و خوراکی می‏باشد .

 1-1-13-2- دامنه کار

این روش کاربرد عمومی دارد معذالک لازم است که در موارد خاص و مشخص روش ویژه دیگری برگزید بخصوص درمورد مخمرها و فرآورده‏های که کمتر از یک درصد (1%) فیبر خام دارند از روش دیگری استفاده می‏شود.

1-1-13-3- اساس

سائیدن و چربی گرفتن , جوشاندن با محلول اسید سولفوریک استاندارد و جدا کردن با قیمانده نامحلول و شستن آن , جوشاندن این باقیمانده با محلول هیدرواکسید سدیم استاندارد جدا کردن باقیمانده , شستن , خشک کردن , توزین باقیمانده نامحلول و تعیین وزن کاسته شده آن بوسیله سوزاندن .

1-1-13-4- مواد لازم

تمام ترکیبات و مواد لازم باید از نوع خالص آزمایشگاهی باشد . آب مورد استفاده باید آب مقطر یا آبی باخلوص معادل آن باشد .

- اسید سولفوریک : محلول معلوم العیار حجم سنجی با غلظت H2SO4 = 0/255±0/005  مول در لیتر که معادل 5/12 گرم اسید سولفوریک در یک لیتر محلول است .

- هیدرواکسید سدیم : محلول معلوم العیار حجمی سنجی , با غلظت 0/313±0/005=NaOH مول در لیتر که معادل 5/12گرم هیدرواکسید سدیم در لیتر است .

این محلول باید هرچه بیشتر عاری از کربنات‏ها باشد .

- استون یا اتانول یا متانول یا پروپان 2 ال حجمی ( حجم به حجم )

- حلال استخراجی :

N - هگزان صنعتی یا نفت سبک ( که نقطه جوش آن بین 40 و 60 درجه سلسیوس باشد ) یا دی اتیل اتر یا حلال دیگر و یا مخلوطی از حلال هائی که برای استخراج مواد چرب از فرآورده‏های معین مورد آزمایش مناسب‏تر باشد .

- اسید کلریدریک : محلول 5/0مول در لیتر ( در مورد فرآورده‏های غنی از کربنات‏ها ) استفاده کنید .

- کمک صافی

جدا کردن بوسیله صاف کردن  با  شن دریا

شن دریا را پی در پی از دو الک که چشمه توری آنها 160 و 125 میکرومتر باشد بگذرانید .

شن هایی که با چشمه 125 میکرومتری باقی می‏ماند به مدت  30 دقیقه در محلول اسید کلریدریک 4 مول در لیتر بجوشانید سپس با آب  آنقدر بشویید تا آب شستشو بدون کلرور گردد . در این صورت آب شستشو با محلول نیترات نقره و اسید نیتریک کدر نخواهد  شد آنگاه در کوره  موفل تنظیم شده  در دمای 25 ± 550 درجه سلسیوس  تا ثابت شدن  وزن ( معمولا اقلا 6 ساعت طول می‏کشد ) سوزانده خاکستر کنید .

- ماده ضد کف : در صورت لزوم که بی اثری آن روی نتایج مسلم باشد .

- ماده ضد پرش : در صورت لزوم که بی اثری آن در تحت شرایط آزمایش روی نتایج مسلم باشد

ـ محلول  شناساگر بروموتیمول 2/0 گرم در لیتر

- وسائل لازم

افزودن بر وسائل آزمایشگاهی معمولی وسایل زیر مورد نیاز است .

1- وسیله سائیدن ( آسیاب ) که تمیز کردن آن آسان و مناسب با نوع فرآورده باشد و هنگام سائیدن حرارت نمونه بالا نرود و مقدار رطوبت آن تغییر نکند .

2- الک : تور فلزی با اندازه چشمه‏های 1 میلی متری

3- گرمخانه خشک کننده که در حرارت 2 ± 130 درجه سلسیوس قابل تنظیم باشد

4 - ظرف دهان گشاد همراه یک مبرد مثلا ارلن مایر 600 میلی لیتری که روی آن مبرد برگردان سوار شده است ویا یک بشر 600 میلی‏لیتری بی نک که یک بالن ته گرد 500 میلی لیتری حاوی 450 میلی‏لیتر آب سرد روی آن قرار گرفته باشد .

5- اجاق برقی مجهز به بهم زن مغناطیسی که بتواند 200 میلی لیتر معرف‏های - هیدرواکسید سدیم و اسید سولفوریک را در جوشش ملایم نگهدارد .

6- بوته صافی دار ,بوته صافی دار که  جنس آن  در شرایط آزمایش مقاوم باشد

7- کوره موفل 3  مجهز به گرداننده هوا و دستگاه تنظیم دما , مناسب برای خاکستر کردن در حرارت 25 ± 550 درجه سلسیوس

8 ـ خشک کن : حاوی یک ماده جاذب الرطوبه مناسب

9 ـ وسیله جدا کردن

وسیله جدا کردن عبارتست از :

9 ـ 1 ـ ارلن مایر صاف کردن 2  لیتری

9 ـ2 ـ قیف شیشه‏ای به قطر 120 میلی متر دارای در لاستیکی که می‏تواند دهانه ارلن صاف کردن  را محکم به بندد . همچنین یک صفحه صاف کردن دارد که جنس آن چینی است و به قطر 40 میلی متر و ضخامت 4 میلی متر است و دارای 16 سوراخ هر یک به قطر 4 میلی متر می‏باشد و هر یک شکل مخروطی دارد که با زاویه قیف  هم آهنگ است روی این صفحه صافی چینی بوسیله یک توری سیمی با چشمه‏های حدود 1 میلی متری پوشیده  شده است که از جنس مقاوم در شرایط آزمایشگاه می‏باشد .

فهرست مندرجات:

مقدمه. 1

فصل اول: پودر رب گوجه‏فرنگی.. 2

1-1- تولید پودر رب گوجه فرنگی. 3

- اصطلاحات و تعاریف پودر گوجه فرنگی. 4

اندازه‏گیری فیبر خام در فرآورده ‏های کشاورزی خوراکی ( روش عمومی ) 5

فصل دوم: ویژگیهای پودر رب گوجه فرنگی.. 14

2- 1- ویژگیهای مواد اولیه. 15

2-2- ویژگیهای فیزیکی و حسی پودر رب گوجه فرنگی. 21

2-3- ویژگیهای شیمیایی پودر رب گوجه فرنگی. 26

2- 4 - ویژگیهای بهداشتی پودر رب گوجه فرنگی. 33

2- 5 -  باقیمانده آفت کش‏های گیاهی. 50

فصل سوم: نمونه برداری.. 51

3- 1- نمونه برداری. 52

3- 2 - روش تهیه و تنظیم جداول نمونه برداری. 55

3-3- حمل نمونه به آزمایشگاه 61

فصل چهارم: روشهای آزمون رب گوجه فرنگی.. 64

4-1- آزمون پری. 66

4-2- آزمون مواد جامد محلول در آب.. 66

4-3- آزمون pH.. 67

4-4- آزمون شن و خاک.. 67

4- 5- آزمون رنگ افزودنی. 68

4-6- آزمون نمک طعام (NaCl) 70

4- 7- آزمون آلودگیهای فلزی. 72

4-8- آزمون حشرات.. 80

فصل پنجم: روشهای آزمون پودر رب گوجه فرنگی... 81

5-1- تهیه آزمونه. 82

5-2- آزمون وجود مواد ناپذیرفتنی.. 82

5-3- اندازه‏گیری رطوبت... 82

5- 4- اندازه‏گیریpH... 82

5- 5- اندازه‏گیری اسیدیته. 83

5-6- اندازه‏گیری چربی کل.. 83

5-7- آزمون فعالیت آنزیمی.. 84

فصل ششم: بسته‏بندی... 86

6-1- ظروف فلزی‏.. 87

6-3 - بسته بندی و نشانه گذاری.. 93

6-2- ظروف شیشه‏ای.. 94

6-3- بسته‏بندی‏های قابل انعطاف چند لایه. 100

6-4- ظروف پلاستیکی.. 107

فصل هفتم: نشانه‏گذاری... 111

7-1- اصول برچسب‏گذاری تغذیه‏ای.. 112

7-2- اعلام مواد مغذی.. 112

7-3- حدود قابل قبول  و رواداری.. 115

7-4- اطلاعات تغذیه‏ای تکمیلی.. 115

7-5- بازنگری ادواری برچسب گذاری تغذیه‏ای.. 115

7-6- توصیه‏های مربوط به شرایط نگهداری و ترابری.. 116

منابع : 117

 شامل 120 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پروژه تولید پودر رب گوجه فرنگی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد