لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 14
کثیف کردن شهر، جرم یا ...
دیدگاه شهروندان تهرانی نسبت به موظف بودن در تمیز نگه داشتن شهر و چگونگی برخورد با عاملان کثیفی شهر تهران چیست
پیشگفتار
فرایند تولید زباله که خود ناشی از فعالیت انسان شهرنشین مصرفکننده است و هر روز نیز او را به مصرف بیشتر ترغیب میکنند، جزء لاینفک زندگی شهری است.امروزه تولید زباله در شهرهای بزرگ مسئله آفرین شده است. بطوری که بطور متوسط هر انسان شهرنشین روزانه نیم کیلوگرم زباله تولید میکند و چنانچه جمعیت شهرنشین کشور را سی میلیون نفر تخمین زنیم، روزانه معادل پانزده هزار تن زباله تولید میشود که دفع این حجم عظیم زباله، چنانچه بطور اصولی و بهداشتی انجام نشود، معضلات جبران ناپذیر زیست محیطی را بدنبال خواهد داشت. شهروندان تهرانی روزانه 7 هزار تن زباله که یکبارمصرف ها بخش عمده ای از آن است را تولید کرده و تحویل شهرداری می دهند و سالانه بیش از 64 میلیارد تومان هزینه در کلان شهر تهران از سوی شهرداری صرف جمع آوری زباله ها می شود. در شهر تهران می توان زباله های شهری را به 5 دسته تقسیم کرد:1- زایدات غذایی( پس مانده های غذایی)که به قسمت فساد پذیر زباله ها گفته می شود.2- آشغال: به قسمت فساد ناپذیر زباله ها می گویند، آشغالها شامل کاغذ، پلاستیک، قطعات فلزی، شیشه، چوب و موادی از این قبیل میشود که می تواند قابل اشتعال یا غیر قابل اشتعال باشد.3- خاکستر4- زایدات ناشی از تخریب و ساختمان سازی5- زایدات ویژه که شامل مواد حاصل از جاروب کردن خیابانها و معابر، برگ درختان، اجساد حیوانات مرده و موادی که از وسایل نقلیه به جای مانده است میشود.
ضرورت یک شهر خوب و سالم، آموزش و اطلاع داشتن شهروندان از مقوله شهرنشینی است و در اولین گام پاکیزگی محیط زیست و رعایت قوانین زیست محیطی ضامن اصلی یک شهر پاکیزه است. امروزه بشر دریافته است که تبعات و پیامدهای خسارت و زیانهایی که به طبیعت وارد میکند، بمراتب بیشتر از بهرهای است که از آلودن محیط زیست دریافت میکند. از این رو، با بکار بستن امکانات عملی و علمی میکوشد کمترین زیان را به طبیعت وارد آورد.ایرانیان از شمار نخستین ملت هایی در جهان بوده اند که به وضع قوانین زیست محیطی همت گماشته اند. این قوانین نه از جانب حکومت ها بلکه از سوی مردمانی با فرهنگ غنی وضع می شد که به اهمیت حفظ محیط زیست کاملا آگاه بودند و به پاسداری از منابع طبیعی ایمان و اعتقاد از سر آگاهی داشتند؛ به طوری که حکومت ها نیز مجبور بودند برای بقا، خود را با خواست و باورهای مردم هماهنگ سازند و به آن ها احترام بگذارند. سالم سازی را باید خود مردم بپذیرند و خود راه های سالم سازی را کشف کنند. محور شهر سالم انسان سالم است.
این نظر سنجی در پی آن است که نظر شهروندان تهرانی را در مورد تمیزی شهر تهران و میزان همکاری آنان با شهرداری جویا شود.
کلیات تحقیق
در این گزارش با به کارگیری نظرسنجی تلفنی و بدست آوردن آمارها، پردازش و تحلیل علمی آنها، سعی شده است تا به دیدگاه شهروندان تهرانی نسبت به موظف بودن در تمیز نگه داشتن شهر و چگونگی برخورد با عاملان کثیفی شهر تهران، از نظر پاسخگویان دست یافت.
این گزارش حاصل جمع آوری پاسخ 1112نفر از مردم تهران به پرسشنامه تهیه شده توسط واحد نظرسنجی تلفنی مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه ای موسسه همشهری است. این افراد به صورت تصادفی و بر اساس مراجعه به فهرست شماره تلفن ها (از 22000000 الی 88999999) انتخاب شدند. در این گزارش نظر کسانی که تمایل به پاسخگویی به تمام پرسش های تحقیق را داشته اند، منعکس شده است.
اهداف تحقیقهدف کلی این تحقیق دستیابی به مجموعه اطلاعات و پاسخ هایی است که پاسخگویان در مورد موظف بودن در تمیز نگه داشتن شهر و چگونگی برخورد با عاملان کثیفی شهر تهران بیان داشتهاند.
روش نظرسنجی
در این پژوهش، از نظرات عامه مردم به صورت تلفنی (نظرسنجی تلفنی) به روش پیمایشی و نمونه گیری تصادفی استفاده شده است. عددهای داخل جدول گرد شده است.
جامعه نمونه
در این تحقیق نمونه آماری شامل 1112 نفر از مردم تهران است لازم به ذکر است که از این تعداد درصد 33 مرد و 67 درصد زن هستند.
زمان اجرای نظرسنجی
این نظرسنجی در پاییز 1386 توسط گروه نظرسنجی مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه ای روزنامه همشهری انجام شده است.پرسشنامه نظرسنجی
1. جنس 2. سن 3. تحصیلات4. تا چه حد خود را موظف به رعایت نظافت شهر می دانید؟5. از نظر شما مهمترین راه حل تمیز نگه داشتن شهر تهران چیست؟6. با کسی که شهر را کثیف می کند چه برخوردی شود بهتر است؟7. آیا شما با مجرم شناختن کسی که شهر را کثیف می کند، موافقید؟8. آیا شما کسی که شهر را کثیف می کند به مراجع قانونی معرفی می کنید؟
تحقیق درمورد تولید زباله