![راهکارهای تقویت اتحاد ملی و انسجام اسلامی در جامعه](../prod-images/878631.jpg)
مقدمه :
اتحاد ملی یک مسأله داخلی است و انسجام اسلامی یک مسأله خارجی و هر کدام نیازمند راهکارهای متفاوت ( و حتی گاه متناقض ) می باشند . چرا که یک راهکار ممکن است . منجر به انسجام اسلامی بالا ، اما اتحاد ملی پایین و بالعکس راهکار دیگری ممکن است منجر به اتحاد ملی بالا ولی انسجام اسلامی پایین شود . در این نوشتار سعی بر ارائه راهکارهایی است که همزمان منجر به اتحاد ملی و انسجام اسلامی بالایی گردند
مدرسه ( معلمان ،محتوای آموزشی )
یکی دیگر از عوامل مهم و اثر گذار بر رشد کودکان و نوجوانان مدرسه است . مدرسه به طرق گوناگون رشد همه جانبه کودکان و نوجوانان و همچنین نوع و میزان دانش و نگرش آنها را نسبت به موضوعات مختلف از جمله تاریخ مشترک ،سرزمین مشترک ، و ..... اتحاد ملی و انسجام اسلامی تحت تأثیر قرار می دهد
همسالان
همسالان تاثیر بسیار زیادی بر رشد کودک و نوجوان دارند . لذا تدارک برنامه های مناسب گروهی ، بازدید گروهی از موزه ها ، آثار و اماکن تاریخ ملی ( ارک بم ، تخت جمشید ، سی و سه پل ، عالی قاپو ،هشت بهشت ، دیوان مدائن و غیره ) و مذهبی ( حرم مطهر پیامبر اکرم(ص)و ائمه (ع)) موجود در ایران و جهان اسلام تاثیر مناسبی بر شکل گیری و تقویت اتحاد ملی و انسجام اسلامی دارد .
دین و مذهب
دین به عنوان یک عنصر بسیار مهم می تواند نقش بسیار حیاطی در تقویت انسجام اسلامی بازی نماید . در این خصوص دین اسلام و پیامبر اکرم (ص) بایستی کانون توجه کتب ، رساله ها ، مجلات ، مقاله ها ، فیلم های تلویزیونی و غیره را قرار گرفت و تمام نهادها و ارگانها بر اهمیت شخصیت والای پیامبر اکرم (ص) به عنوان عنصر وحدت جامعه اسلامی تاکید بیش از حد نمایند . نکته مهمی که در این خصوص شایان توجه است و به نظر می رسد در حال حاضر در جامعه کمتر به آن پرداخته می شود .
عوامل اجتماعی – فرهنگی
اجتماعی که در آن قرار داریم ترکیبی است از عوامل فوق الذکر و سایر عوامل احتمالی که به آن اشاره نشده است و همچنین ارزش ها و فرهنگ خورده فرهنگ های حاکم در آن که رفتارما را احاطه کرده است . این فرهنگ در حال حاضر درجاتی از اتحاد ملی و انسجام اسلامی را در خود دارد .
اتحاد و انسجام اسلامی
با توجه به همه توضیحانی که در مفردات این عنوان آمد ،این عنوان را می شود چنین معنا کرد :
یافتن ریشه های وحدت بر پایه توجه به هر آنچه یک ملت و یا ملت های مختلف را دور هم جمع می آورد و احترام به آن و نظم بخشیدن عقلایی به این علقه های اتحاد و ارتباط برای رسیدن به سلامت و زدودن آفت های اجتماعی بر پایه براهین بی بدیل وحی که نمود آن دین حنیف اسلام متجلی شده است و عدم مخالفتهای شخصی و سلیقگی با آن .
ب: مبانی اتحاد و انسجام از منظر عقل :
شکی نیست که هر انسان سلیم النفسی بر اتحاد و انسجام هر چه بیشتر تاکید دارد . هر فرد و جامعه ای در صدد رشد و توسعه همه جانبه است . می خواهد در همه امور اعم از معنویت و مادیت ترقی کند و این ممکن نمی شود مگر با ارتباطات سالم و براساس منافع ملی . در واقع همه سعی دارند از دانش ، تکنولوژی و داشته های دیگران استفاده کنند بدون آنکه متحمل خسارت قابل توجه ای بشوند.
راهکارهای تقویت اتحاد ملی و انسجام اسلامی در جامعه