چکیده--------------------------------------------------------------------- 1 فصل اول: مقدمه
دلایل عمده عملکرد پایین قارچ خوراکی تکمهای سفید در ایران ----------------------- 8
فصل دوم: بررسی منابع
تاریخچه پرورش قارچ خوراکی تکمهای سفید -------------------------------------- 10
آشنایی اجمالی با قارچ خوراکی تکمهای سفید ------------------------------------- 12
طبقهبندی ------------------------------------------------------------------ 12
رده بندی ------------------------------------------------------------------ 12
اندام شناسی قارچ خوراکی تکمهای سفید ---------------------------------------- 13
مشخصات پرگنه در کشت خالص ----------------------------------------------- 15
نامگذاری علمی قارچ خوراکی تکمهای سفید:--------------------------------------- 15
تقسیم بندی واحدهای سلولی میسلیوم از لحاظ تعداد و ترکیببندی هستهای ----------- 16
چرخ زندگی قارچ خوراکی تکمهای سفید ----------------------------------------- 16
بررسی الگوهای چرخه زندگی در قارچ خوراکی تکمهای سفید -------------------- 19
الف ـ هموتالیسم ------------------------------------------------------ 19
ب ـ هتروتالیسم ------------------------------------------------------ 20
ژنتیک قارچ خوراکی تکمهای سفید --------------------------------------------- 22
روشهای بهبود نژادی در قارچ خوراکی تکمهای سفید:-------------------------------- 24
الف
کشت بافت ----------------------------------------------------------------- 25 گزینش از طریق کشت تک اسپوری------------------------------------ 26 تهیه نقش اسپور ------------------------------------------------------------- 26
الف ـ کشت و گزینش تک اسپوری --------------------------------------- 26
ب ـ کشت و گزینش چند اسپوری --------------------------------------- 27
اختلاط ساده---------------------------------------------------------------- 28
تلاقی هدفمند هموکاریونها---------------------------------------------------- 28
بدست آوردن هموکاریون و تایید آنها----------------------------------- 29
1ـ روش سنتی تأیید هموکاریونها---------------------------------------- 29
2ـ تهیه و تایید هموکاریونهای والدی به روش تهیه پروتوپلاست ---------------- 30
3ـ تایید هموکاریونها با استفاده از نشانگر RFLP------------------------------ 30
4ـ تایید هموکاریونها با استفاده از نشانگر RAPD ---------------------------- 31
انجام تلاقی بین هموکاریونها و تایید هیبریدها: ----------------------------- 32
الف ـ استفاده از نشانگرهای غذایی برای تایید هیبریدها:----------------------- 33
ب ـ استفاده از آیزوزایمها برای تایید هیبریدها: ----------------------------- 34
ج ـ استفاده از نشانگرهای مقاومت برای تأیید هیبریدها------------------------ 34
اصلاح برخی صفات با استفاده از روش تلاقی هیبریدها: ------------------------------ 34
د ـ استفاده از نشانگرهای مورفولوژیکی برای تایید هیبریدها: ------------------- 35
مراحل انجام آزمون اصلاحی از طریق دورگگیری هدفمند: --------------------- 35
1ـ کشت اسپور------------------------------------------------------- 35
2ـ جداسازی تک اسپورها ---------------------------------------------- 36
3ـ تهیه اسپاون ------------------------------------------------------- 36
آزمون میوهدهی ------------------------------------------------ 36
الف ـ تهیه بستر کشت: ------------------------------------------------ 36
ب ـ مراحل پرورش و میوهدهی: ------------------------------------------ 37
تولید پریموردیا در سطح محیط کشت: ------------------------------------------- 38
تولید اجسام میوه دهی در اسپاون----------------------------------------------- 38
ج ـ تولید اندام باردهی در کمپوست--------------------------------------- 39
مهندسی ژنتیک------------------------------------------------ 39
1ـ انتقال ژن --------------------------------------------------------- 39
2ـ اختلاط پروتوپلاستها------------------------------------------------ 40
فصل سوم: مواد و روشها
تهیه نژادها ----------------------------------------------------------------- 42
روش تهیه محیط کشت غذایی PDA---------------------------------------------- 42
روش کشت هموکاریونها ------------------------------------------------------ 43
روش تلاقی هموکاریونها------------------------------------------------------- 44
نمونهگیری از منطقه تلاقی ---------------------------------------------------- 45
تهیه اسپاون مادری از هیبریدها------------------------------------------------- 45
تلقیح دانههای گندم با کشت هیبرید--------------------------------------------- 46
تهیه بستر کشت (کمپوست)---------------------------------------- 47
الف ـ پاستوریزاسیون و آمونیاکزدایی ------------------------------------- 49
ب ـ مایهزنی کمپوست ------------------------------------------------- 49
ج ـ خاکدهی بستر کشت----------------------------------------------- 49
هوادهی و افت سریع دما------------------------------------------------------- 50
محاسبه قابلیت ترکیبپذیری عمومی و خصوصی ----------------------------------- 53
محاسبه واریانس ترکیب پذیریی عمومی و خصوصی--------------------------------- 53
محاسبه واریانس افزایشی و غالبیت---------------------------------------------- 53
فصل چهارم نتایج و بحث
نتایج بررسی سرعت رشد (قطر پرگنه هموکاریونها)--------------------------------- 55
تیپ رشدی پرگنه هموکاریون -------------------------------------------------- 55
نتایج سرعت رشد در هتروکاریونها ---------------------------------------------- 59
نتایج مشاهدهای تهیه اسپاون --------------------------------------------------- 60
نتایج مشاهدای آزمون میوهدهی ------------------------------------------------ 60
جدول تجزیه واریانس برای صفت عملکرد در دورگها ------------------------------- 61
جدول قابلیت ترکیبپذیری عمومی در هموکاریونها -------------------------------- 64
جدول قابلیت ترکیبپذیری خصوصی دورگها ------------------------------------- 64
جدول مقادیر اجزاء ژنتیکی ---------------------------------------------------- 66
ضریب همبستگی ------------------------------------------------------------ 66
پیشنهادات ----------------------------------------------------------------- 67
منابع ---------------------------------------------------------------------- 69
پیوست--------------------------------------------------------------------- 75
چکیده انگلیسی ------------------------------------------------------------- 78
دانلود پایان نامه بررسی قابلیت ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای صفت عملکرد در ده ایزوله خالص هموکاریون قارچ با فرمت ورد