لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 5
مقدمه
نخود فرنگی (Pisum satium) گیاهی است یکساله دارای ساقه نازک
و رونده که بلندی بوته آن به حدود 30 سانتیمتر می رسد . ساقه این گیاه
پوشیده از تارهای غده ای است . برگهای آن مرکب از 13 تا 17
برگچه کوچک و دندانه دار می باشد . گلهای آن سفید رنگ مایل به
قرمز یا آبی بطورتک تک بر روی ساقه قرار درد . میوه آن بصورت نیام و غلاف آن کوچک ،متورم و نوک تیز بطول 2 تا 3 سانتیمتر است که در آن یک دانه نخود به رنگ نخودی یا سیاه قرار درد . برگ نخودفرنگی مرکب از سه برگچه است که برگچه انتهایی اغلب به یک پیچک منتهی میشود. علاوه بر این دمبرگ در این جنس اغلب نمو زیاد کرده و کاملا شبیه به یک برگچه میشود که دور ساقه میپیچید.
نخود یکی از حبوبات مغذی و انرژی زا وپر مصرف است.
ترکیبات شیمیایی:
در صد گرم نخود موادزیر موجود است :
آب 10 گرم
پروتئین 20 گرم
نشاسته 155 گرم
کلسیم 150 میلی گرم
فسفر 35 میلی گرم
آهن 7 میلی گرم
سدیم 25 میلی گرم
پتاسیم 780 میلی گرم
ویتامین آ 50 واحد
ویتامین ب 1 0/3 واحد
ویتامین ب 2 0/15واحد
ویتامین ب 3 2 میلی گرم
مواد روغنی 5 گرم
نخود همچنین دارای مقدار بسیار کمی ارسنیک ، اسید اگزالیک ، اسید استیک و اسید مالیک و املاح کمیابی نظیر بر ، لیتیوم و مس است . ضمنا دارای موادی مانند لسیتین ، گالاکتان ، ساکاروز ،دکستروز و سلولز در نخود وجود دارد
خواص داروئی:
نخود بعلت درا بودن اسد های آمینه مختلف ،ویتامین ها و مواد معدنی غذای بسیار خوبی است .
نخود از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و با همه خواص بیشماری که درد نفاخ و دیر هضم می باشد و نباید در خوردن آن افراط کرد .
1)نخود کمی ملین است
2)نخود اثر ادرار آور دارد
3)نخود کرم کش است
4)برای برطرف کردن درد سینه وریه بای نخود را با کمی نمک پخت و آب ژله مانند آنرا خورد .
5)روغن نخود برای تقویت مو موثر است شب ها آن را به سر بمالید و صبح مو را بشوئید
6)روغن نخود را اگر به سر بمالید سردرد را شفا می دهد .
7)روغن نخود را بر روی دندانی که درد می کند بمالید درد را برطرف خواهد کرد .
8)روغن نخود برای تقویت بنیه موثر است
9)افراد گرم مزاج باید نخود را با سکنجبین بخورند تا از نفخ شکم جلوگیری کند
10) نخود را می توان برای دفع رسوبات دری و درمان زردی بکار برد
11)نخود درمان کننده قولنج های کلیوی است
12)نخود را بصورت در دارورید و روی رخم های چرکین بگذارید آنها را باز کرده و الیتام می دهد
13)یکی از غذاهای مغذی که سرشار از پروتیئن های گیاهی ، ویتامین ها و مواد معدنی است هموس می باشد که در کشورهای عربی جزو غذاهای اصلی آنهاست .گیاه خواران هموس را جانشین گوشت می کنند این غذا از نخود پخته و کره کنجد که تاهینی نامیده می شود درست می شود.
گل و میوه نخود فرنگی
گل نخود فرنگی شبیه به گل لوبیا است یعنی نسبت به یک سطح متقارن است و از 5 گلبرگ که دو تای آنها بهم چسبیدهاند تشکیل شده است. دستگاه تولید مثلی گل کامل است. یعنی نخود فرنگی دارای پرچم و مادگی هر دو میباشد. میوه این گیاه از نظر شکل شبیه به میوه لوبیا میباشد با این تفاوت غلاف که همان میوه است در نخود فرنگی سفت و لیفی و بیشتر از انواع غیر قابل استفاده میباشد.
اصل و قدمت نخود فرنگی
اصل نخود فرنگی از اروپا و آسیای غربی میباشد. قدمت این گیاه به 1500 سال قبل از تولد مسیح میرسد. در اروپا این گیاه را قبل از قرون وسطی نیز میکاشتهاند و در قرن یازدهم میلادی نخود فرنگی در انگلستان محصول نسبتا مهمی بوده است.
آب و هوایی که نخود فرنگی در آن بهتر رشد میکند
نخود فرنگی محصول آب و هوای خنک است و به سرما استقامت زیاد نشان میدهد. در نقاطی که دارای هوای مرطوب و گرم میباشند مقدار شاخ و برگ زیاد میشود و رشد رویش گیاه زیاد است ولی مقدار میوه کم میشود. از طرف دیگر خشکی زیاد در خاک نیز باعث کمی رشد و کم محصولی نخود فرنگی میگردد. بنابراین زمینی که این محصول در آن کاشته میشود بدون اینکه مرطوب باشد باید همیشه خاک اطراف ریشه نمدار و هوای مرطوب شاخ و برگ بوته خنک باشد تا حداکثر محصول بدست آید.
انواع نخود فرنگی
نخود فرنگی را به سه دسته بزرگ تقسیم میکنند که هر کدام در زبانهای خارجی نام خاص دارند. این سه گروه عبارتند از: نخود فرنگی که دانههای آن چروک است. نوعی که دانه آن صاف است و نخود فرنگی که دانه و غلاف یا پوست میوه هر دو قابل استفاده میباشد.
خاک مطلوب نخود فرنگی
نخود فرنگی را در هر نوع زمین به شرطی که مرطوب نباشد میتوان کاشت. ولی بهترین و مناسبترین خاک زمینهای لیمونی سبک یعنی رس و شن حاصلخیز میباشد. زمینهای کمی اسیدی تا کمی قلیایی یعنی خاکهایی که PH آنها بین 5/6 و 5/7 باشد برای کاشت نخود فرنگی مناسب است. زمینهایی که PH آنها معادل 5/5 باشد باید آنها را حتما بوسیله مقدار کافی آهک تا حد 5/6 یا 7 خنثی کرد.
کود مورد استفاده در نخود فرنگی
در کاشت نخود فرنگی برای تولید دانه خشک کود پتاسی و مخصوصا کودهای فسفردار مقدار محصول را زیاد میکند. ولی در پارهای از اراضی ازت کاملا بیاثر است و در بعضی دیگر از خاکها به مقدار عملکرد میافزاید. بالاخره در برخی از
تحقیق درباره نخود فرنگی