رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره آشنایی با اصول بهداشت و تغذیه ورزشی

اختصاصی از رزفایل تحقیق درباره آشنایی با اصول بهداشت و تغذیه ورزشی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 13

 

بسمه تعالی

 

آشنایی با اصول بهداشت و  تغذیه ورزشی

 

تهیه و تنظیم :                               شراره محمدی

دبیر تربیت بدنی منطقه 4 آموزش و پرورش شهر تهران

جهت دوره متوسطه

 

تعریف بهداشت :

بهداشت یک حالت کامل سلامت جسمی روانی و اجتماعی است . برای برخورداری از بهداشت خوب باید نظافت و بهداشت اعضای بدن تغذیه ، خواب و استراحت ، ورزش و تفریح  ، عدم اعتیاد ، مراقبتهای پزشکی رعایت گردد و بهبود شیوه زندگی آموزش داده شود .

 

انواع بهداشت : بهداشت ورزشی ، بهداشت روانی ، بهداشت فردی

تعریف بهداشت ورزشی : بهداشت ورزشی را می‌توان به شناخت و کاربرد مجموعه‌های ازعلوم و ورزشهای تضمین کننده سلامت روحی و جسمی افراد درفعالیتهای ورزشی اطلاق کرد که موجب پیشگیری از بروز و اشاعه بیماریها و جلوگیری از صدمات جسمانی در محیط ورزش می گردد. (7)

 

موازین بهداشت ورزشی و پوشاک :

_ استفاده از پوشاک خوب و مناسب درفعالیتهای ورزشی (لباسهای ورزشی نباید تنگ باشد تا نظم کار تعریق مختل نشود و بدن از انجام کارهای فیزیولوژیک باز نماند و نسبت به تبادل گرما ، سرما و تغییرات هوا بدن را محافظت کند .

-    ازلحاظ بهداشتی رنگ و جنس لباس مناسب فصل و رشته ورزشی مورد نظر بوده و بعد از هر تمرین شسته شود .

-    کفش ورزشی باید نرم ، سبک و اندازه پا باشد بطوریکه با پوشیدن جوراب کاملا گیپ پا گردد.

-    درکف کفش خطوط عرضی تعبیه شده باشد که از سرخوردن و چرخش ناحیه پنجه تا حد ممکن جلوگیری کند .

-    پاشنه و نوک کفش باید دارای یک لایه ارتجاعی مناسب باشد (7)

 

موازین بهداشت ورزشی و تغذیه :

هر فردی که فعالیت جسمانی می‌کند به ازای حرکت و فعالیت خود نیازمند انرژی می‌باشد . میزان دریافت انرژی با استفاده از مواد غذایی باید با سن ، جنسیت ، شدت تمرینات ، زمان و حجم تمرینات متناسب باشد . (7)

 

آشنایی با اصول تغذیه ورزشی :

کل انرژی روزانه پایه برای هرفرد تحت تاثیر میزان متابولیسم پایه ، زمان استراحت ، میزان فعالیت بدنی و بعضی عوامل ثابت مثل سن‌ ، ارث و جنسیت می‌باشد . سطح انرژی روزانه پایه هرفرد با تمرینات ورزشی منظم افزایش می‌یابد . دریافت انرژی مطلوب و مایعات با استفاده از مواد غذایی مناسب به حفظ سلامتی ورزشکار کمک می‌کند .

ترکیب تغذیه خوب و تمرین مناسب می‌تواند با کاهش عوامل بیماریزا مانند دیابت ، بیماریهای قلبی و عروقی ، فشار خون چاقی و ارتریت درحفظ سلامتی موثر باشند . همچنین تغذیه مناسب موجب عملکرد تمرینی خوب ، کاهش زمان برگشت به حالت اولیه ، جلوگیری ازخستگی و جراحتهای ناشی ازخستگی ، فراهم کردن مایعات و انرژی مورد نیاز درتمرینات شدید ، کمک به حفظ وزن متعادل و آماده سازی فرد می گردد.

باور و عقیده عمومی  براین است که به استثنای انرژیهای اولیه و آب نیازهای تغذیه ای ورزشکاران در کلیه سنین تفاوتی با همتاهای غیر ورزشی خود نداشته و نیازی به تغذیه اضافی ( استفاده از مکملهای پروتئینی و ویتامینها ) ندارند .

 

شناخت گروههای مختلف مواد غذایی و اعمال حیاتی آنها دربدن

از لحاظ تعریف برنامه غذایی بهینه برنامه ای است که بدون دریافت انرژی اضافی مواد غذایی لازم برای حفظ ترمیم و رشد بافتها درسنین مختلف را تامین نماید . موادی که تغذیه روزانه ما را تشکیل می دهند به چند گروه تقسیم شده و هر گروه اعمال حیاتی درجهت حفظ حیات و توسعه سیستم بدنی بعهده دارند که نشانگر ضرورت مصرف هر گروه از این مواد دررژیم غذایی روزانه بوده و از طرفی کاهش مصرف یا حذف بعضی از این گروهها برای بدن خطرناک می باشد .

   شناخت عملکرد گروههای غذایی

ماده غذایی

اصل مهم

کربو هیدرات

تولید انرژی برای سوخت عضلانی از نشاسته قندها و گلیکوژن

کنترل چربی کلسترول و کمک به هضم غذا توسط فیبرها

کمک به جذب آب و مواد غذایی

پروتئین

منبع انرژی درصورت کاهش منابع کربو هیدراتی

تولید اسید آمینه های اساسی وساده پایه برای ساخت آنزیمها هورمونها و آنتی بادیها

ساخت با فتهای جدید دردوران رشد ، بهبود جراحتها و ترمیم بافتها

کنترل تعادل مایعات درسطوح داخل و خارج سلولی

انتقال ویتامینها موادمعدنی و چربیها درخون و سطوح سلولی

چربیها

انتقال ویتامینها ی محلول در چربی (A,D,E,k)

تولید اسیدهای چرب مورد نیاز بدن و ماده پایه در تولید هورمونها

تولید انرژی برای فعالیتهای با شدت پایین و متوسط

کمک به احساس کامل شدن از غذا یا سیری

ویتامینها

اعمال بافتی و کمک اعمال و سلامتی ارگانها (ویتامین A به کار چشم کمک می‌کند)

افزایش ایمنی و خاصیت آنتی اکسیدانی درمقابل آسیبهای اکسیداتیو (ویتامینهایA,C,E  )

کنترل متابولیسم یا سوخت و ساز انرژی درتمرینات بدنی (ویتامینهای گروه B کمپلکس)

کمک به جذب مواد غذایی ضروری (ویتامینD موجب جذب کلسیم و فسفر غذا می گردد)

حفظ و توسعه اعمال سیستم عصبی (اسید فولیک و تیامین ) 


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره آشنایی با اصول بهداشت و تغذیه ورزشی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد