لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 32
مقاله:
بانک جهانی
فهرست:
آشنایی با بانک جهانی
اهداف بانک جهانی
موسسات وابسته به بانک جهانی
افزایش قیمت مواد غذایی به روایت بانک جهانی
بانک جهانی: بیکاری و تورم فزاینده برای ایران در راه است
تمایل هند برای ایجاد بانک جهانی سوخت هسته ای
آشنایی با بانک جهانی
بانک جهانی یک بانک معمولی نیست و از دو موسسه توسعهای تشکیل شده است. بانک بینالمللی ترمیم و توسعه (IBRD) و کانون بین المللی توسعه (IDA).
پیش از آنکه به بانک جهانی world bank بپردازیم بهتر است بدانیم که در دنیای زندگی میکنیم که میانگین درآمد سالانه آن بیش از 31 تریلیون دلار است. در این دنیا و در برخی از کشورها افراد به طور متوسط بیش از 40،000 دلار در سال درآمد دارند.
ولی در همین دنیا 8/2 میلیارد نفر (بیش از نصف مردم کشورهای در حال توسعه) درآمدی کمتر از 700 دلار در سال دارند که در بین آنها 2/1 میلیارد نفر کمتر از یک دلار در روز درآمد دارند.
به همین دلیل روزانه 33،000 نفر در این کشورها میمیرند و فقر بیش از 100 میلیون کودک را از نعمت سواد آموزی محروم کرده است.
امکانات بانک جهانی؛ فرصتهای بنگاهها
دامنه عملیات بانک جهانی و کمکهای مالی آن بیشتر متوجه اقتصاد خرد در کشورها از طریق کمک به احداث تاسیسات زیربنایی است.
کی از اهداف بانک جهانی مساعدت به ترمیم و توسعه کشورهای عضو از طریق تسهیل سرمایهگذاریهای تولیدی و تشویق سرمایهگذاریهای خارجی خصوصی از طریق تضمین یا مشارکت است.
شرکت مالی بینالمللی بخشی از بانک جهانی است که فقط با بخش خصوصی همکاری میکند. این شرکت پروژههای خاصی را تا صدمیلیون دلار تامین مالی میکند.
میگا، سازمانی است که از طریق پوششدادن بیمهای به مخاطرات غیربازرگانی نظیر مصادره اموال، درصدد تشویق سرمایهگذاری در جهان سوم است.
بانک جهانی و موسسههای وابسته به آن از هنگام تاسیس تاکنون همواره مورد توجه دولتها و بنگاههای اقتصادی بودهاند. چرا که یکی از منابع تامین مالی بینالمللی بهشمار میرود که از امکانات بالقوه بسیاری برخوردار است، اما اینکه چه مبلغ را به چه کشوری و با چه شرایطی واگذار میکند و پیامدهای این واگذاریها چیست، همواره بهعنوان یک پرسش اساسی مطرح بوده است.
برای معرفی بیشتر این موسسه مالی پرقدرت، خانه مدیران سازمان مدیریت صنعتی با دعوت از آقای محمدخزاعی رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی ایران بهبررسی چگونگی فعالیت بانک جهانی در جمع گروهی از مدیران و دستاندرکاران و صاحبنظران اقتصادی پرداخت. آنچه در پی میآید علت تشکیل چنین موسساتی و سازوکار و ویژگی این بانک است.
انقلاب صنعتی در سال 1760 میلادی با کشف قوه بخار آغاز شد و همزمان باآن پیشرفت علم اقتصاد در نتیجه نظرات علمی «آدام اسمیت» و «دیوید ریکاردو» بخصوص با مطرحکردن پدیدههایی نظیر تخصصگرایی و تقسیم کار بینالمللی و اصل مزیت نسبی در تجارت بینالمللی، منجر به شناخت مزیتهای اقتصادی تولید انبوه، یافتن بازارهای جهانی پس از اشباع بازارهای ملی و در نتیجه گسترش صادرات و واردات شد. گسترش صادرات و بینالمللی شدن پدیده تجارت نیاز به تشکیل سازمانها و مجامع بینالمللی را بهمنظور تبادلنظر و تدوین روشهای استاندارد و متحدالشکل تجاری و حفظ حقوق بازرگانان در مواقع اختلاف و تدوین روشهای حل اختلاف و غیره، ایجاد کرد.
تحقیق درباره بانک جهانی