رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد جامعه شناسی

اختصاصی از رزفایل تحقیق در مورد جامعه شناسی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 25

 

مقدمه

کتاب جامعه شناسی تلاش دارد با 1 برداشت تاریخی و نه صرفاً نظری و انتزاعی به تاریخ عملکرد نیروهای اجتماعی بپردازد و از این رهگذر به تجزیه و تحلیل رژیم های سیاسی معطوف می شود.

این کتاب دارای پنج گفتار اساسی است. در گفتار اول سرشت و پیشینه و تاریخچه پیدایش جامعه سیاسی بررسی شده است. گفتار دوم در برگیرنده مروری کلی بر الگوهای نظری جامعه شناسی سیاسی است. در گفتار سوم در پرتو مباحث نظری گفتار دوم، الگوئی کلی از جامعه شناسی سیاسی هم در سطح کلان و هم در عرصه خرد عرضه شده است. در گفتار چهارم که هسته اصلی کتاب را تشکیل می دهد، نقش نیروهای اجتماعی عمده در زندگی سیاسی بررسی شده است. در حالی که موضوع اصلی گفتار پنجم ترکیب نیروهای تشکیل دهنده رژیم های سیاسی بررسی شده در گفتار چهارم است به بیان تعدادی مثال از جامعه سیاسی می پردازد.

آن چنان که نویسنده اظهار می دارد: «سیاست مشغله ای یک نفره و یک جانبه نیست، بازی سیاست نیازمند دوستان و دشمنان است» از این رو با توجه به تأثیر تجزیه و ترکیب این دوستان و دشمنان تحت عنوان نیروهای تشکیل دهنده رژیم های سیاسی سعی می کند چهره ای کامل از انواع دولت ها و حکومت ها به خواننده خود ارائه نماید.

نگارنده

گفتار نخست. پیشینه، سرشت و خاستگاه جامعه شناسی

بی شک ریشه همه شاخه های دانش سیاسی نوین و از آن جمله جامعه شناسی سیاسی را می توان در فلسفه سیاسی قدیم یافت. اگر جامعه شناسی را به طور کلی به عنوان کوشش فکری در جهت توضیح و تبیین پدیده ها و رفتارها و ساخت های سیاسی به وسیله عوامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تعریف کنیم، در آن صورت نمونه های بسیاری از چنین کوشش در اندیشه فلسفی پیشتازان تفکر سیاسی یافت می شود. به عنوان نمونه می توان از کوشش افلاطون و ارسطو در تبیین دگرگونی نظام های سیاسی و اسباب وقوع انقلاب ها نام برد. فلاسفه سیاسی قدیم گرچه اساساً در پی ترسیم جامعه آرمانی بودند، لیکن به کشف قواعد و قوانین حاکم بر زندگی سیاسی نیز نظر داشتند. در اعصار بعد وقتی اندیشه سیاسی در غرب در تفکر اندیشمندانی چون ماکیاولی و هابز گرایشی علمی تر و عینی یافت، خصلت جامعه شناسی آن نیز نیرومندتر شد. مثلاً اندرزهایی که ماکیاولی به شهریان می داد، مبتنی بر این بینش جامعه شناسانه بود که اساس تداوم قدرت حکام ترس اتباع از ایشان است.

به طور خلاصه جامعه شناسی به بررسی محیط اجتماعی سیاست می پردازد. بررسی تأثیرات جامعه به طور کلی اعم از حوزه روابط تولیدی و اقتصاد، لایه بندی های اجتماعی و فرهنگ بر ساختو فرایند رفتار سیاسی جوهر جامعه شناسی سیاسی را تشکیل می دهد. به عبارت ساده تر در جامعه شناسی سیاسی، زندگی سیاسی به وسیله متغیرهای اجتماعی توضیح داده می شود. بی شک در واقع امر همواره میان دولت و جامعه تعامل و تأثیرات متقابل وجود دارد لیکن جامعه شناسی سیاسی به آن وجه از این روابط نظر دارد که محیط اجتماعی سیاست و حکومت را تشکیل می دهند. ازا ین دیدگاه جامعه شناسی با علم سیاست به معنای نوین و محدود آن تفاوت دارد. این تفاوت البته اعتباری است و به نقطه عزیمت بحث مربوط می شود.

شجره نامه علمی جامعه شناسی سیاسی و سرچشمه های فکری آن

رشد و گسترش جامعه شناسی سیاسی نوین به عنوان جزیی از علوم سیاسی جدید نتیجه گسترش گرایش علم اثباتی یا پوزیتیویسم در علوم اجتماعی بوده است. علمای اجتماعی در قرن نوزدهم کوشیدند روش های معمول در علوم رو به ترقی یعنی علوم طبیعی را برای شناخت بهتر جامعه و دولت به کار ببرند.

مکتب اصالت اثبات به عنوان بستر اصلی گسترش علوم اجتماعی تأثیر شایان توجهی بر گسترش علم جامعه و سیاست در طی قرن بیستم باقی گذاشت، و زمینه اصلی گسترش مکتب رفتاری به عنوان مکتب مسلط بر علم سیاست و جامعه شناسی سیاسی را فراهم کرد.

یکی دیگر از منابع فکری عمده جامعه شناسی سیاسی را باید در آراء کارل مارکس و سنت مارکسیسم به طور کلی جستجو کرد. بر اساس برخی تفسیرها جامعه شناسی سیاسی اصولاً محصول اندیشه مارکس بوده است.

از لحاظ معرفت شناسی و روش شناسی سومین سرچشمه فکری جامعه شناسی سیاسی را باید در مکتب علوم فرهنگی آلمان جستجو کرد. این مکتب نیز همانند مارکسیسم به نحوی تداوم ایده آلیسم فلسفی آلمان بود و یا غیر متافیزیکی کرن مفاهیم ایده آلیستی، بنیاد دیگری برای جامعه شناسی و جامعه شناسی سیاسی به وجود آورد. مکتب علوم فرهنگی در آلمان حکم اصحاب اصالت اثبات در این خصوص را رد می کرد که علوم اجتماعی علم نیستند مگر آن که بر پایه روش های علوم طبیعی استوار شوند.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد جامعه شناسی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد