لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 16
فهرست
موضوع صفحه
انواع آزمایش های فشاری .................................................................1 آزمایش مکعب..............................................................................1 آزمایش استوانه ............................................................................5
آزمایش منشور..............................................................................6
آزمایش مکعب معادل.......................................................................6
آزمایش خمشی...................................................................7 آزمایش عمل آوردن تسریع شده.........................................................10 برخی دیگر از آزمایش های بتن.........................................................15
آزمـایش هــای بتن سخت شده:
خواص بتن تابعی از زمان و رطوبت نسبی محیط می باشد و لذا آزمایش هائی که بر روی بتن به عمل می آیند وقتی دارای ارزش خواهند بود که تحت شرایط مشخص شده و یا معلوم صورت گیرند . از بین کلیه آزمایش های بتن سخت شده معمول ترین آن آزمایش مقاومت فشاری می باشد که تا حدودی به دلیل ساده بودن انجام آزمایش تا اندازه ای به جهت آن است که بسیاری از خواص مطلوب بتن از لحاظ کیفی با مقاومت آن ارتباط دارند ، ولی علت اصلی آن اهمیت ذاتی مقاومت فشاری بتن در سازه ها است .
به طور کلی می توان آزمایش های مقاومت را به گروههای مکانیکی مخرب و غیر مخرب « که امکان انجام آزمایش مکرر یک نمونه را میسر می سازد و می توان تغییرات در خواص آنرا با مرور زمان مطالعه نمود » تقسیم بندی نمود .
آزمایش ها را می توان برای مقاصد مختلفی انجام داد ولی دو هدف اصلی این آزمایش ها کنترل کیفیت و رعایت مشخصات تعیین شده است .
آزمــایش های فشـاری :
الف)آزمایش مکعب
ب)آزمایش استوانه
پ)آزمایش منشور
آزمایش مکعب : نمونه ها در قالب های فولادی یا چدنی مکعب شکل که معمولا به ضلع 150میلیمتر می باشند ریخته می شوند . مکعبی بودن شکل قالب ها ، اندازه ضلع ها و صافی سطوح داخلی باید با رواداری « تولرانس » معین و با مشخصات توصیه شده مطابقت نمایند .
برای جلوگیری از خارج شدن شیره ملات از درزهای قالب بهتر است که بدنه و کف آن در موقع بتن ریزی به یکدیگر متصل شده باشند . در مواردی که تراکم بوسیله لرزاندن مورد نظر باشد لازم است که اتصال بدنه قالب به کف آن صلب باشد .
قبل از مونتاژ قالب باید سطوحی را که به یکدیگر متصل می شوند با روغن معدنی پوشاند و سطوح داخلی قالب ها نیز باید با قشر نازکی از این روغن پوشانده شود تا از چسبندگی بین قالب و بتن جلوگیری به عمل آید .
روش استاندارد توصیه شده در بخش سوم آئین نامه 1970 :1881 . BS آن است که قالب در سه لایه پر شود .
بهتر است از قیف مخصوصی که بر بالای قالب سوار می شود جهت پر کردن آن استفاده گردد . در این صورت قـالب تا قدری بالاتر از سطح فوقانی پر می شود و پس از تراکم ، بتن اضافی با حرکت اره ای یک خـط کش فولادی از روی قـــالب برداشته می شود و سطح بتـن به وسیله کمچه صــاف می گردد . با ایـن روش پر نمودن ، بتن یکنواخت تری از حـــالتی که قیف مخصوصی بکار بـرده نمی شود حاصل می گردد .
هـر لایه بتن با حداقل 35 ضربـه میله فولادی با مقطع مــــربع شکل به ضلع 25 میلیمتر کوبیده می شود . کوبیدن باید تا میزانی که تراکم کافی حاصل شود ادامه یابد زیرا برای اینکه آزمایش فشاری معرف خواص بتن کاملاً متراکم شده باشد لازم است که بتن در قالب ریخته شده نیز کاملاً متراکم گردد .
از طرف دیگر اگر کنترل بر خواص بتن به همان صورتی که در عمل ریخته می شود لازم باشد ، در این صورت درجه تراکم بتن داخل مکعب باید مشابه بتن در سازه مورد نظر باشد .
بنابراین در مورد قطعات پیش ساخته که روی میز لرزانده می شوند نمونه مکعبی و قطعه را می توان همزمان با یکدیگر لرزاند امــا اختلاف بین جرم های قطعه و نمونه ، حصول درجـه تراکم یکنواخت را بی اندازه مشکل می سازد و لذا این روش قابل توصیه نیست . تراکم مکعب های استاندارد به وسیله چکش برقی و یا بادی در بخش سوم آئین نامه 1970 :1881 : BS.مجاز دانسته شده است .
پس از اینکه سطح فوقانی مکعب با کمچه صاف گردید آنرا برای مدت 24 ساعت در محلی که حرارت آن بین 18 تا 22 درجه سانتیگراد است و رطوبت نسبی آن کمتر از 90 درصد نیست نگهداری می کنند ، در خلال این مدت نمونه ها نباید از محل خود تکان داده شوند .
سپس نمونه ها از قالب خارج می گردند و بــرای مدت زمان بیشتری در آبی که درجه حرارت آن 19 تا 21 درجه سانتیگراد است عمل آورده می شوند . این روش عمل آوردن طبق بخش سوم آئین نامه 1970 :1881 :BS. می باشد که در آزمایشگاه ها به کار گرفته می شود .
در مواردی که تعیین استعداد کیفیت بتن لازم باشد همین روش با قبول دامنه تغییرات وسیعتری در درجه حرارت بکار برده میشود . البته ممکن است بتن موجود در سازه به علت تراکم نامناسب ، جدا شدن مواد متشکله بتن از یکدیگر و یا عمل آوردن ناصحیح ، دارای کیفیت پائین تری باشد .
اثرات عامل اخیرالذکر بخصوص در مواردی که می خواهیم بدانیم چه موقع می توان پایه ها و پشت بندهای قالب را برداشت ، یا چه موقع پس از پایان بتن ریزی می توان کار ساختمانی مرحله بعدی را انجام داد و یا چه هنگام می توان سازه را تحت بار سرویس قرار داد ، مورد توجه می باشد . برای این منظور مکعب ها را در شرایطی که تا حد امکان نزدیک به شرایط موجود در محیط سازه حقیقی باشد عمل می آورند . حتی در این صورت نیز اثرات درجه حرارت و رطوبت در مکعبها و حجم نسبتا زیاد بتن در سازه یکسان نخواهد بود و لذا برای حصول این منظور هر چه اندازه نمونه ها بزرگتر باشد مناسب تر خواهد بود .
عمری که پس از آن مکعب های کارگاهی مورد آزمایش قرار می گیرند تابعی از اطلاعات مورد نیاز می باشد .از طرف دیگر مکعب های استاندارد معمولا پس از عمرهای توصیه شده 28 روز - و اغلب آزمایش های اضافی پس از 3 و 7 روز - مورد آزمایش قرار می گیرند . آئین نامه های مربوط به کارهای اجرائی ساختمانی ، نمونه های آزمایشی مختلفی را برای مقاصد مختلف مناسب تشخیص داده اند .
در آزمایش های فشاری مکعب ها را به نحوی در دستگاه فشاری قرار می دهند که دو سطح مقابلی که در موقع بتن ریزی مجاور قالب بودند در تماس با رکاب های فوقانی و تحتانی دستگاه قرار گیرند به عبارت دیگر وضعیت مکعب در هنگام آزمایش عمود بر وضعیت آن در موقع بتن ریزی در قالب خواهد بود . بر طبق بخش چهارم آئین نامه 1970 : 1881 . BSبار وارد بر نمونه باید با روند 15 « min /MPa » صورت گیرد .
تحقیق درمورد انواع آزمایش های فشاری Copy