لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 29
رزها درختچههایی از خانواده گل سرخ (Rosaceae) میباشند. این خانواده متجاوز از 2000 گونه و حدود 100 جنس را دربرمیگیرد.
گل محمدی یا گل گلاب با نام علمی Rosa damasena درختچهای است خزندار (Decideous) و شاید بندرت در بین آنها همیشه سبز (Evergreen) یافت شود.
جنس Rosa دارای 250 گونه بوده که مهمترین آنها به غیر از گل محمدی از نظر تهیه اسانس و گلاب عبارتند از :
R.centrifolia و R.alba و R.moschata (نسترن) و R.caninal و (گل سرخ) R.galica. عدد پایه کروموزومی کلیه رزها 14=n2 است. رزهای اهلی جهان اکثراً اکتاپلوئید هستند و 56= n8 کروموزوم دارند.
گل محمدی از اواخر قرن شانزدهم از آسیای صغیر و به احتمال زیاد از دمشق به اروپا برده شده است.
این درختچه تولید گهای بسیار معطر مینماید که خاصیت دارویی دارد.
گل محمدی در بیشتر مناطق و استانهای کشور به خصوص آذربایجان، اصفهان، مرکزی، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری، همدان، سمنان، گنبد و گرگان و یزد سابقه کشت دارد و از آن گل خشک، گلاب و اسانس تهیه میشود که مصارف خوراکی، دارویی و عطرسازی دارند.
بر اساس آخرین اطلاعات حدود 2500 هکتار به کشت گل محمدی اختصاص دارد و حدود 1350 تن گل تر و 190 تن گل خشک، 1350 تن گلاب و حدود 200 کیلوگرم اسانس از آن استحصال میشود. اسانس گل محمدی، بی رنگ، زرد و یا سبز رنگ است و در 20 درجه سانتیگراد حالت روان دارد و در 12 درجه سانتیگراد منجمد میگردد و کریستال میشود.
با توجه به وضعیت اکولوژیکی کشور ما در بسیاری از زمینهای درجه 2 و 3 اقدام به کشت و کار گل محمدی میشود.
عملیات داشت شامل آبیاری ـ کوددهی، هرس جزیی و کلی، شخم زدن بین ردیفها، مبارزه با آفات و بیماریها که کلیه این موارد در برآورد هزینه یک هکتار گل محمدی منظور شده است.
یک دوره آبیاری 12 روز در آبیاری سطحی با راندمان 38% و با حجم آب 1040 متر مکعب و در آبیاری قطرهای با راندمان 90% با حجم آب 420 متر مکعب جهت یک هکتار لازم میباشد.
در بحث هرس به علت افزایش حجم شاخ و برگ گیاه و تحت الشعاع قرار دادن سایر عملیات داشت و برداشت باید هر چند سال یک مرتبه بعد از برداشت گل هرس کلی صورت گیرد.
یعنی ساقه از سطح خاک بریده شده و از زمین خارج میشوند و بلافاصله زمین را آبیاری نمود.
در بهار جهت مبارزه با علفهای هرز و افزایش قابلیت نفوذپذیری خاک قبل از اینکه بذر علفهای هرز رسیده شود اقدام به شخم زدن بین ردیفها مینماییم. در حین عملیات شخم بسته به نیاز گلستان میتوان مقدار لازم کود فسفات به زمین داده تا همراه شخم با خاک مخلوط شود.
علاوه بر کود فسفات قبل از برداشت گل مقدار لازم کود اوره که بسته به نوع خاک و سن گیاه متفاوت است به زمین داده و بلافاصله آبیاری مینماییم.
مقاله در مورد گلاب