رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد هادی خان

اختصاصی از رزفایل تحقیق در مورد هادی خان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 34

 

چکیده فارسی :

مقدمه : ضربه سر خفیف به صورت فراموشی بعد از تروما، همراه با کاهش سطح هوشیاری که کمتر از 20 دقیقه طول میکشد و (GCS) Glasgow Coma Scale بیمار میان 13 الی 15 باشد مشخص می شود. سوانح و حوادث سومین علت مرگ و میر در کشورهای صنعتی و دومین علت مرگ و میر در ایران می باشد. اغلب این سوانح و حوادث، تصادفات جاده ای می باشند. تروما در سنین 1_50 سالگی شایعترین علت مرگ و میر در ایران است. هوش یک مفهوم کلی است که شامل توانائیهای فرد برای اقدام هدفمندانه، تفکر منطقی و برخورد موثر با محیط است که با استفاده از مقیاس هوش بزرگسالان وکسلر Wechsler)) اندازه گیری می گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضربه مغزی خفیف بر روی هوش، با اندازه گیری هوش در 24 ساعت ابتدائی پس از ضربه(زمان صفر IQ0 _ ) و مقایسه آن با 6 ماه (IQ6) پس از آن میباشد.

روش کار : طی یک مطالعه همگروهی، هوش 30 بیمار با ضربه سر خفیف مراجعه کننده به بیمارستان خاتم الانبیا(ص) شهرستان زاهدان از تاریخ 1/4/1386 تا 1/7/1386 پس از اخذ رضایت نامه برای پر کردن پرسشنامه دموگرافیک با 90 نفر از افراد خانواده و درجه یک خود که فاقد ضربه به سر بودند تحت عنوان گروه کنترل در زمان صفر و 6 ماه پس از آن اندازه گیری و باهم مقایسه شد.از تست آماریPaired t_test جهت مقایسه مقادیر هوشی بدست آمده در زمان صفر و 6 ماه بعد در هر گروه (چه در گروه بیمار و چه در گروه کنترل) با هم و از تست آماری Independent t_test جهت مقایسه مقادیر هوشی بدست آمده در زمان صفر در 2 گروه بیمار و کنترل با هم و یا مقایسه مقادیر هوشی بدست آمده در زمان 6 ماه بعد در 2 گروه بیمار و کنترل استفاده شد. از Paired t_test جهت مقایسه دو جنس مرد و زن استفاده شد. P < 0/05 به عنوان اختلاف معنی دار و بارز محسوب شد. از 95% CI هم جهت بررسی دقت مطالعه استفاده شد.

یافته ها : طبق نتایج بدست آمده، میانگین IQ0 در گروه ضربه سر خفیف و کنترل به ترتیب 6/7 ± 91 و 1/1 ± 88 و میانگین IQ6 در گروه ضربه سر خفیف و کنترل به ترتیب 9/8 ± 87 و 38/6 ± 94 بود که میانگین IQ0 در گروه بیماران تفاوت آماری معنی داری با گروه کنترل نشان نداد (=0/217 p). 95% CI برای IQ0 در گروه ضربه سر خفیف 99/88 تا 72/94 و برای گروه کنترل 2/86 تا 78/90 بود. مقایسه میانگین IQ6 در گروه ضربه سر خفیف با کنترل، تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد(p < 0/001). 95% CI برای IQ6 در گروه ضربه سر خفیف 99/84 تا 93/91 و برای گروه کنترل 44/93 تا 13/96 بود. همچنین مشخص شد که هیچ تفاوت معنی داری میان زنها و مردها نسبت به اثرات ضربه مغزی بر روی IQ وجود ندارد (18P=0/9).

نتیجه گیری : با توجه به نتایج مطالعه ما می توان گفت که ضربه سر حتی در خفیف ترین شکل آن (Mild head injury) بر هوش و توانائی های آن تاثیر منفی دارد و سبب کاهش در هوش میگردد و پیشنهاد میگردد که در حیطه بالینی در مورد افرادی که با Head Trauma مراجعه میکنند، اندازه گیری IQ در بدو ورود و Follow up از نظر کارکردهای هوشی، مد نظر قرار گیرد.

کلمات کلیدی: IQ ، Mild head injury ، Wechsler test ، GCS

1_1_ عنوان فارسی :

بررسی تاثیر دراز مدت ضربه سر خفیف بر هوش در 30 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان خاتم الانبیا(ص) زاهدان.

1_1_1_ مقدمه و معرفی طرح :

در مطالعات گوناگون تعاریف مختلفی برای ضربه سر خفیف آمده است که (GCS)Glasgow Coma Scale از دست رفتن هوشیاری، مدت زمان بستری، فراموشی، از دست رفتن موضعی کارکرد عصبی (Focal neurological deficit) و شکستگی جمجمه را مد نظر قرار می دهد. ضربه سر خفیف (Mild head injury) به صورت فراموشی بعد از تروما، همراه با کاهش سطح هوشیاری که کمتر از 20 دقیقه طول میکشد و GCS بیمار میان 13 الی 15 باشد مشخص می شود.(1)

شیوع ضربه سر در اروپا و امریکا در حدود 200 تا 300 نفر در هر صد هزار نفر در سال می باشد درحالی که این رقم در بین بیماران انگلیسی مراجعه کننده به مراکز درمانی 2 نفر در هر صد نفر بوده و در سوئد 1 نفر در هر 200 نفر برآورد شده است.(1)

سوانح و حوادث سومین علت مرگ و میر درکشورهای صنعتی و دومین علت مرگ و میر در ایران می باشد. اغلب این سوانح و حوادث، تصادفات جاده ای می باشند. تروما در سنین 1_50 سالگی شایعترین علت مرگ و میر در ایران است. بار عوارض ناشی از تروما در ایران، بالاتر از بار بیماری های قلبی_عروقی است. مرگ و میر ناشی از سکته های قلبی بیشتر از مرگ و میر تروما است اما بخاطر اینکه افرادی که در اثر تروما فوت میکنند جوان ترند و در صورت زنده ماندن عوارض بیشتری را متحمل میشوند به همین خاطر در درجه بالاتری از اهمیت قرار میگیرند.(3)

ضربه به سر می تواند باعث مرگ شود و یا پس از خود نقایصی بر جای گذارد، از جمله آسیبهای برجای مانده از ضربه به سر آسیب به تواناییهای هوش و عملکرد حافظه می باشد.(4)

هوش یک مفهوم کلی است که شامل توانائیهای فرد برای اقدام هدفمندانه، تفکر منطقی و برخورد موثر با محیط است و شامل تفکر انتزاعی، یادگیری از تجربه، حل مسایل از راه بینش و سازگار شدن با موقعیتهای جدید می باشد.(5)

توانایی های هوشی با استفاده از مقیاس هوش بزرگسالان وکسلر Wechsler)) اندازه گیری می گردد.(2)

هرچه توانایی های ذهنی قبل از تروما بالاتر باشد افت کارکرد هوشی بیشتر و بارزتر می شود.(6) دسترسی به IQ قبل از تروما در مشخص کردن آسیب کارکرد هوشی پس از تروما کمک کننده است. (7)

شدت ضربه به سر و نمره GCS با میزان افت IQ مرتبط است.(8)

در تروماهای شدید ارتباط مهمی میان تغییر IQ و مدت اغما و فراموشی پس از تروما وجود دارد.(9)

1_1_2_ بررسی متون و بیان مسئله :

ضربه سر خفیف به صورت فراموشی بعد از تروما، همراه با کاهش سطح هوشیاری که کمتر از 20 دقیقه طول میکشد و (GCS)Glasgow Coma Scale بیمار میان 13 الی 15 باشد مشخص می شود.(1)

از هر یک میلیون انگلیسی که در سال بعنوان ضربه به سر مراجعه می کنند 000/800 نفر (80%) آنها دارای ضربه سر خفیف می باشند.(1)

شدت ضربه به سر با شیوع آن رابطه عکس دارد و هرچه خفیف تر باشد شیوع آن بالاتر است و به علت پراکندگی آن معمولاً در مراکز غیر تخصصی بررسی می گردد. حتی با یک ریکاوری خوب نیز بعضی از افراد ضربه سر نمی توانند به کار قبلی خود بازگردند. از جمله آسیبهای برجای مانده از ضربه به سر آسیب به تواناییهای هوش و عملکرد حافظه می باشد.(4)

تست هوشی وکسلر قادر است بسیاری از توانائیهایی را که ممکن است براثر آسیب سر کاهش یابند را اندازه گیری کند، از آن جمله میتوان به حافظه، یادگیری، سازمان دادن فضایی، حل مسئله، و استدلال انتزاعی اشاره کرد. در نتیجه این تست (که اعتبار و روایی آن از سال 1955 و بعد از آن مورد بررسی قرار گرفته و تائید شده است) به صورت مهمترین ابزارهای مورد استفاده در نوروسایکولوژی بالینی در آمده است.(5)

در مطالعات گوناگون ارتباط میان کاهش توانایی هوشی و ضربه سر شدید، متوسط و خفیف مورد بررسی قرار گرفته است. هرچه توانایی های ذهنی قبل از تروما بالاتر باشد افت کارکرد هوشی بیشتر و بارزتر می شود.(6) دسترسی به IQ قبل از تروما در مشخص کردن آسیب کارکرد هوشی پس از تروما کمک کننده است.(7)


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد هادی خان
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد