لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 23
امنیت فیزیکی در مراکز حساس IT
اشاره : برقراری امنیت فیزیکی، یعنی کنترل تردد و دسترسی افراد به تأسیسات و مناطق خاص، نقش حساسی را در نیل به اهداف یک مرکز داده ایفا مینماید. امروزه بهکارگیری فناوریهای جدید مانند تعیین هویت با استفاده از ویژگیهای بیومتریک و مدیریت از راه دور امنیت اطلاعات، در گستره وسیعی به کمک فعالان حوزه امنیت آمده است که نتیجه آن، کنار گذاشتن روشهای سنتی (کارت و نگهبان) توسط سیستمهای امنیتی مدرن در داخل و اطراف مراکز داده است. در این راه و پیش از صرف سرمایه و خرید تجهیزات، مدیران IT باید با تشخیص و تخمین صحیح نیازهای امنیتی سازمان خود، مناسبترین و مقرون به صرفهترین روش حفاظتی را انتخاب نمایند. این مقاله به صورت اجمالی اصول تشخیص هویت افراد (Personnel Identification) و روشهای اجرایی آن، عناصر اصلی و شیوههای رایج در بحث سیستمهای امنیتی را بررسی مینماید.
نیروی انسانی؛ ریسکی که باید مدیریت شودزمانی که از امنیت یک مرکز داده صحبت میکنیم، اولین چیزی که به ذهن خطور میکند، حفاظت در برابر خرابکاری، جاسوسی و دزدی اطلاعات خواهد بود. نیاز به محافظت در برابر اخلالگران و جلوگیری از وارد آمدن آسیبهای عمدی نیز امری بدیهی به حساب میآید. با اینحال خطراتی که از جانب فعالیتهای روزمره کارکنان و کارمندان متوجه یک مرکز داده میشود، مخاطرات و آسیبهای عموماً پنهانی هستند که اغلب تأسیسات اطلاعاتی به طور دائم با آن روبهرو هستند.کارکنان جزو لاینفک یک مرکز داده به حساب میآیند. به طوری که مطالعات نشان میدهند، شصت درصد از مواردی که منجر به از کار افتادن یک مرکز داده میشود به علت اشتباهات فردی، استفاده نادرست از ابزار و تجهیزات، عدم الصاق برچسب و نصب نوشتههای راهنما، سقوط اشیا، اشتباه در تایپ فرامین و دیگر موارد پیشبینی نشده کوچک و بزرگ اتفاق میافتند. از آنجایی که حضور کارکنان همواره همراه با اشتباهات اجتنابناپذیر انسانی است، کنترل و ایجاد محدودیت در تردد کارکنان به مناطق حساس، یکی از نکات کلیدی در مقوله مدیریت ریسک است. این مطلب حتی در زمانی که احتمال حرکات و فعالیتهای مشکوک ضعیف به نظر میرسد نیز به قوت خود باقی است.فناوریهای تشخیص هویت با همان سرعتی که تجهیزات، اطلاعات و ارتباطات تغییر میکنند، در حال پیشرفت است. همراه با پدید آمدن تجهیزات و تکنیکهای جدید نباید این نکته را فراموش نمود که مشکل اصلیای که تمام این تلاشها به خاطر آن صورت میگیرند، نه نکتهای فنی و نه مسئلهای پیچیده است. این مشکل به زبان ساده عبارت است از: «دور نگهداشتن افراد غیرمجاز یا بدخواه از محلهایی که نباید در آنجا حضور داشته باشند.» اولین قدم، ترسیم نقشه مناطق حساس و تعیین قوانینی برای دسترسی به این مناطق خواهد بود. اگرچه اینکار ممکن است به ایجاد یک طرح پیچیده و چندلایه منجر شود، در نهایت کار خیلی دشواری نیست. مدیران IT عموماً میدانند که چه افرادی باید در چه نقاطی حضور داشته باشند. دشواری کار در قدم دوم نهفته است: تصمیم درباره انتخاب فناوری مناسب برای اجرای طرح.
که هستید و چرا اینجایید؟پیادهسازی فناوریهای امنیتی ممکن است به نظر عجیب و پیچیده بیاید. به این اسامی توجه کنید: اثرانگشت، اسکن کف دست، اسکنر چشم، کارتهای هوشمند و شناسایی طرح چهره. مفاهیم اساسی امنیت از همان زمانی که برای اولین بار انسان اقدام به محافظت از اموال خود نمود تا کنون بدون تغییر باقی مانده است. این مفاهیم که ساختاری ساده دارند و برای همه ما قابل فهمند، عبارتند از: پاسخی قاطع و روشن به این سؤال که: که هستید و اینجا چه میکنید؟
سؤال اول، یعنی «که هستید؟»، بیشترین مشکلات را در طراحی سیستمهای امنیتی خودکار ایجاد میکنند. فناوریهای امروزی تلاش میکنند با سطوح مختلفی از اطمینان، به طریقی هویت افراد را تعیین نمایند. وجود تفاوت در میزان دقت هر فناوری، باعث ایجاد تفاوت در هزینه استفاده از آن فناوری میگردد.
برای مثال، استفاده از کارتهای مغناطیسی، هزینه پایینی به همراه دارد. اما از سوی دیگر نتیجه آن به هیچوجه قابلیت اطمینان صددرصد را ندارد. زیرا هیچگاه مطمئن نیستید که چه کسی از کارت استفاده مینماید. اسکنر عنبیه چشم گرانقیمت است، ولی نتیجه قطعی به همراه دارد. یافتن تعادلی مناسب بین دقت و هزینه، نکته اصلی در طراحی یک سیستم امنیتی به شمارمیرود.سؤال دوم یعنی «اینجا چه میکنید؟»، به زبان دیگر به این معنی است که: «وظیفه شما در این بخش چیست؟» پاسخ به این سؤال میتواند به طور تلویحی به همراه احراز هویت فرد مشخص گردد (نام این پرسنل آلیس ویلسون متخصص کابلکشی ما است. وی در زمینه کابلها کار میکند. بگذارید وارد شود) یا اینکه اطلاعات مربوطه به طرق مختلف جمعآوری گردند. این کار میتواند به این شکل انجام شود که اطلاعات مرتبط با «هویت» و «دلیل» حضور شخص در یک ناحیه حفاظت شده با یکدیگر ترکیب شوند و برای مثال در یک کارت مغناطیسی ذخیره گردند. در چنین حالتی هویت یک فرد میتواند از طریق فراخواندن اطلاعات موجود روی یک رایانه با دسترسی مجاز تأیید شود. البته برای این بخش میتوان از روشهای دسترسی متفاوتی نیز استفاده نمود؛ روشهایی که بر پایه حضور با اهداف مختلف طراحی گردیدهاند. گاهی سؤال دوم، یعنی دلیل حضور، تنها سؤال مهم است و پاسخ به سؤال اول اهمیتی ندارد. مثال مناسب برای این حالات، کارکنان بخش تعمیرات و نظافت هستند.
ترکیب تخصصها برای یافتن راهحلمدیران فعال در حوزه IT به خوبی با «چه کسی و چرا»های مسائل امنیتی آشنایی دارند. اما ممکن است در خصوص جزئیات یک روش خاص یا یک تکنیک مناسب برای پیادهسازی آنها، بینش و بصیرت کافی نداشته باشند یا سادهتر اینکه، اصولاً به چنین شناختی احتیاجی نداشته باشند. در عوض، مدیران IT با آگاهی از
تحقیق درمورد امنیت فیزیکی در مراکز حساس IT 19 ص