فرمت فایل :word (قابل ویرایش) تعداد صفحات 77صفحه
1) مقدمه:
شیر بطور کلی، عبارت است از تراوشهای غدد پستانی حیوانات پستاندار- معمولاً گاو- که عاری از کلستروم یا آغوز باشد ودر اثر دوشش کامل یک یا چند حیوان سالم بدست می آید.
شیرغذای طبیعی نوزادان می باشد. بشر در هزاران سال پیش متوجه شد که می تواند از این فراورده با ارزش به عنوان غذا، نه تنها برای کودکان، بلکه برای بزرگسالان نیز استفاده نماید.
نوع حیوانات تولید کننده شیر در یک منطقه تا حد زیادی به شرایط آب وهوایی محل بستگی دارد. گاو، بومی مناطق معتدله است. مردم مناطق مهاجرنشین، نظیرآمریکای شمالی(کانادا و ایالات متحده آمریکا)،استرالیا و نیوزلند، ازجمله مصرف کنندگان عمده شیرگاو و فراورده های آن به شمار می روند. شیر بز و گوسفند در جنوب اروپا طرفداران زیادی دارد. مصرف شیر گوزن شمالی توسط لاپهای اروپای شمالی نیز قابل ذکر است. در جنوب غربی آسیا، شیرگاومیش اهلی آسیایی(بوفالوی آبی) به مصرف می رسد. مادیان، شتر و لاما از دیگر حیواناتی هستند که شیر آنها مصرف انسانی دارد. کومیس از شیر مادیان تهیه می شود. علاوه بر این، مهم ترین غذای کودک، یعنی شیر انسان را نباید از نظر دور داشت.
تحقیق درباره ترکیبات شیر