رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله کامل درباره ارتباط خشونت های دوران بارداری با کم وزنی نوزاد

اختصاصی از رزفایل دانلود مقاله کامل درباره ارتباط خشونت های دوران بارداری با کم وزنی نوزاد دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 16

 

بررسی ارتباط خشونت های دوران بارداری با کم وزنی هنگام تولد نوزادان: مطالعه مورد- شاهدی

چکیده

زمینه و هدف: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های ارزیابی وضعیت بهداشتی جامعه، وزن هنگام تولد می‌باشد که به نظر می‌رسد اعمال خشونت در دوران حاملگی، برآن تاثیر دارد. هدف این مطالعه تعیین ارتباط خشونت‌های دوران بارداری با کم‌وزنی هنگام تولد می‌باشد.

مواد و روش‌ها : در این مطالعه‌ی موردـشاهدی تعداد 318 مادر به عنوان گروه مورد با وزن تولد نوزادان کمتر از 2500 گرم و 318 مادر به عنوان گروه شاهد با وزن تولد نوزادان بیشتر از 2500 گرم که از نظر جنس نوزاد و سن حاملگی همسان شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. گروه مورد به روش در دسترس تا تکمیل نمونه و گروه شاهد به روش سهمیه‌ای با توجه به نسبت تقریبی زایمان‌ها انتخاب شدند. داده‌ها از طریق پرسشنامه و مصاحبه جمع‌آوری و به کمک نرم افزارSPSS.13 و با استفاده از آمار توصیفی ارائه و از طریق آزمونهای تی مستقل، مربع کای و رگرسیون لوجستیک چندگانه تحلیل شدند.

یافته‌ها : میانگین وزن نوزادان مادران گروه شاهد 392±3390 و مورد324±2217 گرم بود. این مطالعه نشان داد در کل 7/13 درصد از خانم‌ها در آخرین بارداری با هیچگونه خشونتی مواجه نشده بودند که این میزان در گروه مورد و شاهد به ترتیب10% و 17% بود. در تحلیل چندگانه از طریق رگرسیون لوجستیک، شانس کم‌وزنی هنگام تولد در مادران دارای مواجهه با خشونت روانی-کلامی و جنسی، به ترتیب 5/1 و 2 برابر مادران بدون مواجهه بود؛ هرچند از لحاظ آماری معنی‌دار نبود(05/0p>). شانس تولد نوزاد کم وزن مرتبط با خشونت فیزیکی دوران بارداری 9/4 برابر مادران بدون مواجهه بود که این نسبت از نظر آماری معنی‌دار شد (01/0p=).

بحث و نتیجه‌گیری : اعمال خشونت در دوران حاملگی، بر وزن هنگام تولد نوزادان تاثیر دارد. بنابراین برنامه‌ریزی گسترده برای کاهش خشونت‌ها، به ویژه خشونت فیزیکی و توجیه خانواده‌ها در مورد تبعات بعدی آن اهمیت بسزایی دارد.

Email: smithepi@gmail.com

مقدمه

برای تعیین وضعیت بهداشتی یک جامعه، شاخص های متعددی وجود دارد که یکی از مهمترین آنها شاخص وزن هنگام تولد است. وزن هنگام تولد از یک سو با کیفیت تغذیه، چگونگی مراقبت های دوران بارداری و سلامتی مادر ارتباط دارد و از سویی دیگر بر روند رشد، تکامل طبیعی و پیشرفت فکری کودک در آینده تاثیر دارد [1]. به پیشنهاد پایلو و تائید سازمان بهداشت جهانی، نوزادی که وزن هنگام تولد آنها کمتر از 2500 گرم است، نوزاد کم وزن هنگام تولد تعریف شده است[2]. سالانه 120 میلیون نوزاد در جهان متولد می شوند که قریب 20 میلیون از آنها در بدو تولد کم وزن هستند. این کم وزنی علت مرگ 70 درصد از مرگ و میر نوزادان به خصوص در کشورهای در حال توسعه است. سازمان بهداشت جهانی در سال2002 میزان کم وزنی در قاره آسیا را 10 درصد و در ایران 9 درصد گزارش کرده است. این رقم در استان کهکیلویه و بویر احمد نیز با استفاده از تجزیه و تحلیل زیج حیاتی خانه های بهداشت حدود 5 درصد و 35 درصد مرگ و میر نوزادان به خاطر کم وزنی و نارسی هنگام تولد گزارش شده است

کم وزنی علاوه بر اینکه ارتباط مستقیمی با مرگ و میر نوزادی دارد، باعث معلولیت، ناتوانی و زمینه ساز بیماری‌های عفونی، خونی و تغذیه ای در کودکان می‌شود. لذا شناخت عوامل خطر زا و عوامل زمینه ساز کم وزنی نوزادان از آغاز تا پایان حاملگی و هنگام زایمان بسیار ضروری است. از مهمترین علت ها می توان به عوامل خطرساز برای مادر، وضعیت فرهنگی- اجتماعی خانواده ها و به ویژه خشونت های دوران بارداری که تاثیر آن در کم وزنی هنگام تولد محرز شده است، اشاره کرد

خشونت های خانگی به خشونت‌هایی کـه در محیط خانه اتفاق می افتد اطلاق می‌شود و متداول‌ترین شکل خشونت علیه زنان می‌باشد. مطالعات به عمل آمده در 35 کشور جهان حاکی از آن است کـه یک چهارم یا حتی بیشتر از زنان توسط شریک کنونی یا قبلی‌شان مورد سوء استفاده جنسی قرار گرفته اند. دختران نوجوان و زنان جوان نیز به طور نامناسبی در معرض خشونت قرار می گیرند. 85ـ45 % آزارهای جنسی در مورد دختران 15 سال یا کوچکتر معمولاً بدست اعضای فامیل و یا آشنایان صورت می گیرد. خشونت علیه زنان معمولاً در خانه و در ساعت های شب و همچنین ایام تعطیلات ، زمانی که مردان اوقات خود را در خانه می گذرانند رخ می دهد . در ابتدای فرایند اعمال خشونت، میان زن و شوهر تعارض کلامی به وجود می آید که دلیل آن مواردی چون خانه داری زن ، مسائل جنسی و یا فعالیت های اجتماعی زن است . سپس به دنبال تعارض کلامی ، خشونت بدنی پیش می آید

خشونت در دوران بارداری علاوه بر آسیب رساندن به شکم ، پاره گی رحم ، پارگی طحال وکبد را نیز به همراه دارد و احتمال خطر سقط جنین را افزایش می دهد .درد های زود رس زایمان ، نوزاد نارس ، کاهش وزن هنگام تولد از دیگر عوارض این گونه خشونت ها است .خشونت‌های خانگی باعث افزایش استرس و اضطراب شده که خود منجر به گسترش رفتار های تجمعی (مصرف سیگار و الکل و داروهای غیر مجاز ) در جامعه می شود، به طوری که این گونه موارد نه تنها برای خود فرد بلکه برای کودکان مضر بوده و تأثیر منفی بر آنان دارد. خشونت برمبنای موضوع آن می تواند ‌جسمی ، روانی - کلامی ، جنسی باشد و در سطح خانواده و جامعه بروز نماید.

مطالعات قبلی انجام گرفته در ایران میزان مواجهه با خشونت‌های فیزیکی در زنان باردار را از 11 درصد تا 47 درصد گزارش کرده اند و مواجهه با این نوع خشونت ارتباط معنی داری را با کم وزنی هنگام تولد نشان داده است. مطالعه‌ی دیگر انجام گرفته در ایران نیز میزان مواجهه با خشونت جنسی را 7/10 تا 5/14 درصد گزارش کرده است که مواجهه با این نوع خشونت نیز ارتباط معنی داری را با کم وزنی هنگام تولد نشان داده است

مطالعات انجام گرفته در نیکاراگوئه نشان می دهد که 61% از مادرانی که کودک مرده زیر 5 سال داشتند خشونت فیزیکی یا جنسی را تجربه کرده اند، و این میزان در گروه شاهد نیز 37% بوده است.

در مطالعه انجام گرفته در عربستان سعودی در مورد شیوع خشونت فیزیکی طی حاملگی و عوارض آن ، 21% از خانم‌ها، خشونت فیزیکی طی بارداری را گزارش کرده اند که از این تعداد 87% موارد، خشونت توسط شوهر اعمال شده است. شیوع کم وزنی هنگام تولد در گروه مورد 33%و در گروه شاهد 2/8% و زایمان پیش از موعد در افراد خشونت دیده 22% ودر گروه شاهد 3/8% بود

با توجه به مطالعات قبلی، خشونت‌ها پیامدهای نامطلوبی بر جامعه و خانواده به ویژه همسران و فرزندان می‌گذارد که در خیلی از موارد قابل پیشگیری نمی باشد. یکی از این پیامدهای نامطلوب، اثرات فیزیولوژیکی است که بر وزن هنگام تولد نوزاد دارد[5،7]. در این خصوص، مطالعات اندکی صورت گرفته است و هیچ کدام از آن مطالعات نتوانسته سهم و مدل خشونت‌ها در کنار سایر عوامل خطر را ترسیم و مشخص نماید. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر خشونت های دوران بارداری بر کم وزنی هنگام تولد به صورت تک متغیره و همچنین بررسی تاثیر خشونت به صورت چندگانه همزمان با سایر عوامل خطر زای مادر در مدل رگرسیون لوجستیک می باشد.

مواد و روش ها

در این مطالعه‌ی مورد ـ شاهدی، تعداد 318 مادر به عنوان گروه مورد( با وزن هنگام تولد نوزاد کمتر از 2500 گرم) و 318 نفر به عنوان گروه شاهد( با وزن هنگام تولد نوزاد بیشتر از 2500 گرم) که از نظر جنس نوزاد و سن حاملگی همسان شده بودند، در سال 85-1384 در استان کهکیلویه و بویر احمد مورد بررسی قرار گرفتند. مادران نوزادان با وزن تولد بیش از 4 کیلوگرم در مطالعه وارد نشدند.

در این مطالعه، نمونه‌گیری‌ها از اول اسفند 1384 از زنان بارداری که در مراکز بهداشتی و درمانــــی و یـــــا در بخش زایمــــان بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ( بیمارستان امام سجاد یاسوج، بیمارستان شهید رجایی گچساران و بیمارستان امام خمینی دهدشت) و همچنین زنـان بارداری که به وسیله ماماهای دوره دیده و ندیده در منزل وضع حمل کردند، شروع شده و در اواخر شهریور ماه 1385 با به دست آمدن تعداد لازم نمونه کار نمونه گیری پایان یافت.

برای انتخاب گروه مورد از روش نمونه گیری در دسترس و برای انتخاب گروه شاهد از روش نمونه گیــــری سهمیه ای با در نظر گرفتن نسبت تقریبی زایمان‌ها در شهر، روستا، بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله کامل درباره ارتباط خشونت های دوران بارداری با کم وزنی نوزاد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد