لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 78
طلاق
اختلافات زناشویی
اختلافات زناشویی سابقهای به قدمت تاریخ و به عمر زندگی زناشویی بشر دارد. زوجیت یک رابطهی منحصر به فرد است. در زوجیت، فرد میتواند از عمیقترین صمیمیت، آرامش و دوستی را تا دردناکترین مسائل زندگی را تجربه کند. عضو یک زوج شدن میتواند منجر به رشد شخصی و خودباوری شگفتانگیز شود و یا بر عکس میتواند منجر به صدماتی شود که درمان آن سالها به طول انجامد. کمتر رابطهی دیگری را میتوان سراغ داشت که چنین قدرت چالشانگیزی را داشته و باعث چنین دردی شود.
رابطهی زوجین میتواند براحتی تبدیل به چالش شود، حتی کوچکترین فعالیتهای روزانه روی دیگری به طور چشمگیری اثر میگذارد. سازگاری با نیازها یا آرزوهای شخص دیگر در تمام جنبههای زندگی مشکل است.
«ازدواج به دلایل عدیده دچار مشکل و تعارض میشود، بروز تعارض در روابط انسانها با یکدیگر اجتناب ناپذیر است. تعارض از رایجترین پدیدهها در روابط انسانهاست… در ازدواج باید فرض را بر این گذاشت که بروز تعارض جزیی از رابطهی زناشویی و زندگی مشترک با هر کسی است، پس باید زن و شوهر یاد بگیرند که تعارضهای خود را حل کنند تا خوشبخت شوند، اگر چنین نکنند، ممکن است کار آنها به جدایی بکشد، یا اینکه تعارض آنها تا هنگام بزرگ شدن و رفتن فرزندان از خانه مسکوت و در حالت کمون باقی بماند و عاقبت هم زن و شوهر بعد از سالها زندگی مشترک طلاق بگیرند» (ثنایی، 1375).
فرآیند نارضایتی زناشویی
نارضایتی زناشویی فقدان تدریجی وابستگی عاطفی، کاهش توجه، دوری عاطفی، و افزایش احساس بیتفاوتی و بی علاقگی است. احساسات مثبت در طول زمان با احساسات خنثی و حتی منفی در طول زمان جانشین میشود. کینگز بری و میندا (1988) به نقل از رایس نارضایتی زناشویی را شاخصی میدانند که زوجین به وسیله آن به رابطهی خود ادامه داده و یا آنرا ختم میکنند، آنان تأکید میکنند که نارضایتی متقابل نتیجه مشکلات در رابطه است و از دست دادن عشق معمولا نتیجه سالها تنش حل نشده در رابطه است.
یکی از روشنترین توصیفات از رشد نارضایتی توسط کرستن انجام شده که فرآیند نارضایتی را به سه مرحله ابتدایی، میانی و پایانی تقسیم میکند(رایس، 1996، به نقل از دهقان،1380).
الف) مرحله ابتدایی. این مرحله بوسیله نومیدی فزاینده، سرخوردگی، احساس ضربه و خشم مشخص میشود. افکار یک همسر یا هر دو روی ویژگیهای منفی شریک دیگر متمرکز میشود زیرا رفتار شریک دیگر آن چیزی نبوده که قابل انتظار بوده است، همسران هنوز دربارهی آیندهی ازدواجشان و تلاش برای حل مشکلات از طریق ابراز احساسات و یا تلاش برای خشنود سازی همسر دیگر خوشبین هستند.
ب) مرحله میانی. طی این مرحله خشم و آزار افزایش و شدت مییابد، همسران انتظار دارند شرکایشان به شیوههای منفی مشخصی رفتار کنند. شروع بیتفاوتی فزاینده گزارش میشود. بعضی از همسران شروع به سبک و سنگین کردن مزایا و معایب ازدواج خود میکنند و تصمیم میگیرند که آیا به ازدواج خود ادامه داده یا آنرا فسخ کنند. تلاش برای خوشنودسازی همسر کمتر دیده میشود، اما تلاش برای حل مسئله (مثل شروع به یک برنامه داروییـ درمانی) افزایش مییابد.
ج) مرحله پایانی. در این مرحله احساس و ابراز خشم به وفور دیده میشود، احساس اعتماد کاهش مییابد و احساس بیتفاوتی و درماندگی افزایش مییابد. شایعترین افکار طی این مرحله تمایل به خاتمه ازدواج و تعیین دقیق نحوه انحلال آن است. به هر حال هنوز ممکن است ابهاماتی وجود داشته باشد. قبل از این مرحله مشاوره به ندرت دنبال میشود، اما در این مرحله بسیاری از زوجین به آخرین تلاش خود برای نجات ازدواج یا برای ترک آن به زناشویی درمانی اقدام میکنند.
تحقیق در مورد طلاق