رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله در مورد پست برق باورس

اختصاصی از رزفایل مقاله در مورد پست برق باورس دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله در مورد پست برق باورس


مقاله در مورد پست برق باورس

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحه135

 

بخش اول : اطلاعات

 

 

مقدمه :

 

پست برق باورس از جمله پستهای فوق توزیع برق منطقه ای زنجان می باشد که در سال 1372 و به منظور  تامین برق و اصلاح افت ولتاژ منطقه مربوط به شهر محمدیه و روستاهای اطراف آن احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت . این پست از جمله پستهای SAD طرح آلمان شرقی بوده و اکثر تجهیزات مربوط بجز ترانسفورماتورهای قدرت ( که ساخت کارخانه ایران ترانسفور ماتور می باشد ) مربوط به شرکت AEG می باشد . با توجه باینکه بار این پست عموماً جهت مصارف خانگی می باشد، نیازی به استفاده از بانکهای خازنی دیده نمی شود و متوسط ضریب قدرت پست 0.98 در شب و 0.9 در روز می باشد . تغذیه پست عموماً از پست 230/63KV زیاران بوده و در مواردی خاص از پست 230/63KV  البرز تغذیه می شود. از 12 خروجی سمت 20KV  در حال حاضر 7 خروجی به مورد بهره برداری رسیده است . متوسط پیک بار کل پست در روز عــــــادی

MW 15- MVAR 8 و در پیک بار شبMW 20 -  MVAR 10 می باشد . البته این اعداد و ارقام در یک ساعته عادی ثبت شده است . دور تجهیزات نیز فنس کشی شده است تا از بروز خسارت در اثر تماس حیوانات موزی از جمله موش و سمور و مار جلوگیری شود. قسمتهای دیگر پست به غیر از محدوده تجهیزات که شن ریزی شده ، آسفالت کاری و خیابان کشی شده است . تا دسترسی به مناطق مورد نیاز پست راحتتر گردد.

هدف از این پروژه که به عنوان پایان نامه کارشناسی انتخاب گردیده است؛ مقایسه فنی و عملی تجهیزات و طراحی پست با توجه به استاندارهای موجود و تصویب شده وزرات نیرو می باشد.

در این پروژه سعی شده است ضمن آشنایی با تعاریف و مفاهیم فنی پست به نحوه و نوع انتخاب تجهیزات و مقایسه با استانداردهای موجود در سطح شبکه برق رسانی ایران پرداخته شود .

امید می رود که این مجموعه بتواند نیاز دوستاران علم را براورد و پنجره ای روشن فراروی رهروان علم باز نماید .

در پایان از کلیه کسانی که مرا در این امر یاری و راهنمائی کردند من جمله استاد راهنمای عزیز جناب مهندس الهوردیزاده و استاد علمایی و آقایان مهندس نوروزیان , مرادی و حسامی و پرویزی و ظفرجو و همسرم کمال تشکر را دارم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ((اطلاعات محیطی و دسته بندی آسیب ))

از آنجاکه تجهیزات پستها تحت تاثیر شرایط محیطی پست قرار می گیرند لذا در طراحی آنها بایستی به این مشخصات توجه نمود. برای گروه بندی این مشخصات امکانات و جلسات زیادی با سازمان هوا شناسی صورت گرفت و سرانجام در سال 1975 به بعد و به توصیه سازمان مزبور فعلاً می بایست از اطلاعات سالهای 1950 و 1975 که در نشریات هوا شناسی موجود است استفاده نمود . لذا این اطلاعات برای 155 منطقه موجود طبق جدول پیوست جمع آوری و به شرح زیر گروه بندی گردیده است :

1- ارتفاع از سطح دریا : با افزایش ارتفاع از سطح دریا دانسته هوا کاهش یافته و از یک طرف خاصیت عایقی آن که در سطوح عایقی خارجی نقش داردکاهش یافته و از سوی دیگر خاصیت تبادل حرارت بین دستگاهها و محیط اطراف کاهش می یابد. این پارامتر به شرح زیر گروه بندی شده است :

- گروه A   ارتفاعهای کمتر از 1000 متر معادل 1000 متر ( شرایط نرمال)

- گروه B   ارتفاعهای بین 1000 تا 1500 متر معادل 1500 متر

- گروه C   ارتفاعهای بین 1500 تا 2000 متر معادل 2000 متر

- گروه   Dارتفاعهای بیش از 2000 متر که بسیار محدود می باشد معادل 2500 متر

2- درجه حرارت حداکثر محیط : این درجه حرارت که عمدتاً در طرح سیستم های خنک کننده و درجه حرارت مجاز هادیها و غیره نقش دارد به شرح زیر گروه بندی شده است:

- گروه A   مناطقی که درجه حرارت حداکثر آنها کمتر از 0c40 است . معادل 0c40 ( شرایط نرمال )

- گروه B   مناطقی با درجه حرارت حداکثر مطلق بین 0 40 تا 0C 45معادل C045.

- گروه C   مناطقی که با درجه حرارت حداکثر مطلق آنها بین 45 تا 050 سانتی گراد معادل 500 سانتی گراد

- گروه D  مناطقی که درجه حرارت حداکثر مطلق آنها بیش از 50 است معادل 55 درجه سانتی گراد .

3- درجه حرارت حداقل محیط

برای کارکرد مناسب تجهیزات و قسمتهای وابسته در شرایط مزبور نقش دارد .

به شرح زیر :

- گروه   Aمناطقی که درجه حرارت حداقل محیط آنها از0 20-سانتیگراد کمتر نمی شود. معادل 20- درجه سانتیگراد ( شرایط نرمال )

- گروه B   مناطقی که درجه حرارت حداقل محیط آنها بین 20- تا 30- درجه سانتیگراد معادل 0c30-

- گروه C   مناطقی که درجه حرارت حداقل محیط آنها از 0 30- نیز کمتر می باشد معادل

0c40-

4- سرعت باد :

سرعت بادهای کوتاه مدت ( Gout wind) با احتمال 2% و در ارتفاع 10 متر و با دوره زمانی 5 ثانیه درطراحی پستها از نقطه نظر نیروهای مکانیکی وارده به تجهیزات و سازه ها و ... در نظر گرفته می شود طبق بررسی های انجام شده این سرعت در اکثر نقاط کشور معادل 40 متر در ثانیه بصورت استاندارد بایستی در نظر گرفته شده و در مناطق ساحلی خلیج فارس 45 متر در ثانیه است به شرح زیر دسته بندی شده است :

- گروه A   سرعتهای زیر 30 متر در ثانیه

- گروه B   سرعتهای بین 30 تا 40 متر در ثانیه

- گروه C   سرعتهای بیشتر از 40 متر در ثانیه

5- رطوبت نسبی :

گروه A   رطوبتهای زیر 50%

گروه B   رطوبتهای بین 50 تا 75 %

گروه C   رطوبتهای بیش از 75 %

6- زلزله

این موضوع تحت بررسی بوده است.

7- ضخامت یخ

مقدار یخ بر روی سیمها و تجهیزات در محاسبات و طراحی استقامت مکانیکی پایه ها و محاسبات کششی در سیمها نقش اساسی دارد . بر اساس مطالعات صورت گرفته برای خطوط انتقال ضخامت یخ 2 سانتیمتر در اکثر نقاط ایران متداول است ولی در نواحی حاشیه خلیج فارس در نظر گرفتن ضخامت یخ ضرورتی ندارد . در نواحی دریای خزر و کوهستانی سرد نیز با ارتفاع بیش از 2500 متر این ضخامت معادل 4 سانتی متر در حالت بدون باد مد نظر است.

8- تعداد روزهای رعد و برق دار :

این پارامتر نیز در محاسبات هماهنگی عایقی و سیم محافظت از صاعقه نقش دارد که متاسفانه آمار دقیقی در مورد نقاط مختلف وجود ندارد و تنها مرجع مناسب منحنی های ایزو کروفیک تقریبی است . که توسط دانشگاه امیر کبیر و سازمان هواشناسی تهیه گردیده است . لازم به ذکر است که در نظر گرفتن این پارامتر در مورد ولتاژهای بالا بسیار حساس است و برای پستهای  63/20 چندان مهم نیست .

9- میزان آلودگی

مقدار آلودگی هوا در تعیین سطح ایزولاسیون خارجی و طرح مقره ها نقش عهده دارد و بر اساس استاندارد IEC(71-2)  مناطق بر حسب میزان آلودگی به چهار گروه مختلف به شرح زیر دسته بندی می شوند.

- مناطق بدون آلودگی

- مناطق با آلودگی سبک

- مناطق با آلودگی سنگین

- مناطق با آلودگی خیلی سنگین

پارامترهای دیگر :

عمدتاً با اندازه گیری مستقیم از محل پست تعیین می گردد از قبیل مقاومت مکانیکی خاک و ...

 

 

 

طراحی پستها از نقطه نظر وظیفه

1- پستهای نیروگاهی ( بالا برنده ولتاژ ) : Set   up   Substation

به سمت محدودیتهایی که در ساخت ژنراتورها از نظر سطح ولتاژ وجود دارد برای انتقال انرژی بصورت زیاد به فواصل طولانی مجبوریم در چند مرحله ولتاژ را افزایش دهیم و این افزایش ولتاژ در پستهای نیروگاهی صورت می گیرد.

2- پستهای توزیع : Distribution   Substation

هر چه به مراکز مصرف نزدیکتر شویم بایستی سطح ولتاژ


دانلود با لینک مستقیم


مقاله در مورد پست برق باورس
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد