نانو تکنولوژی ، تکنولوژی سریع و نوینی است که امکان کار ، دست کاری ، تولید ابزارهای گوناگون ، مواد و ساختارهایی در سطح مولکولی و حتی اتمی ایجاد می کند . با روش های نوین نانو می توان ابزار چند کاره ، خود تنظیم ، خود ترمیم و خود کنترل بسازیم .بنابراین نانو فناوری یکی از جدید ترین علوم موجود در جهان بوده به طوریکه امروزی سرمایه گذاری قابل توجهی را به خود اختصاص داده است . بر اساس برآورد تحقیقات بودجه ، بودجه کل تحقیق و توسعه نانو تکنولوژی ، دولت ها در سراسر جهان در سال 2004 به بیش از 6/8 میلیارد دلار رسید در این زمینه ژاپن و آمریکا اولین کشورهای تولید کننده بسته بندی نانو در سطح جهان می باشند . پس امروزه با استفاده از بسته بندی نانو و راهکارهای جدید آن می توان کارآیی محصولات ، طولانی شدن عمرماندگاری ، تازگی محصولات ، کیفیت و ایمنی مواد غذایی را بهبود بخشید .
کلمات کلیدی : بسته بندی نانو ، فناوری نانو ، نانو تکنولوژی، صنایع غذایی، بسته بندی .
فناوری نانو در برگیرنده فرآیندهایی است که بر روی اتم ها و مولکولها در مقیاس نانومتری (9-10) صورت می پذیرد.
در واقع خواص منحصر به فرد نانو به علت :
افزایش نسبت مساحت سطحی به حجم و ورود اندازه ذره به قلمرو کوانتومی می باشد .
افزایش نسبت مساحت سطحی به حجم که به تدریج با کاهش اندازه ذره رخ می دهد و همچنین افزایش سطح واکنش پذیری نانو مواد ، زیرا تعداد مولکول ها یا اتم های موجود در سطح در مقایسه با تعداد اتم ها یا مولکول های موجود در توده نمونه بسیار زیاد است که مساحت سطحی زیاد عامل یکسری درکارکرد کاتالیزورها و ساختارهایی چون الکترودها می باشد . بنابراین به طور کلی می توان گفت : با استفاده از روش های نانو می توان ابزارهای چند کاره ، خود تنظیم ، خود کنترل ، خود ترمیم ساخت .
شامل 16 صفحه فایل WORD قابل ویرایش
دانلود مقاله بسته بندی مواد غذایی با استفاده از فرآوری نانو