لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه28
بخشی از فهرست مطالب
مقدمه:
اندازه یاخته:
پروتوپلاسم – غشای پلاسمایی:
شبکه اندوپلاسمی:
میتوکندری: پلاستها: دستگاه گلژی (دیکتیوزومها): میکروتوبولها و میکروفیلامانها: هسته: واکوئلها: تولید مثل یاخته چرخه یاخته: سیکلوز: انترفاز: میتوز:
در ابتدای تشکیل، کم و بیش کروی شکل میباشند؛ لیکن به مرور زمان و فرا رسیدن بلوغ به صورت دستجات به حدی متراکم میشوند که گاه ممکن است 14 ضلع داشته باشند. آنها در فصل بعد توضیح داده خواهند شد.
همان طور که در ابتدای فصل 2 نشان داده شد بخش زنده یاخته که در درون دیواره قرار دارد پروتوپلاسم نامیده میشود. پروتوپلاسم دارای دو جزء قابل تشخیص است: هسته که کنترل فعالیتهای یاخته را عهده دار است و سیتوپلاسم که دارای مایع سوپ مانندی است که از آب و ترکیبات محلول در آن و اندامکهای کوچکی است (ساختمانهای ثابتی با شکلها و اندازههای مختلف و با اعمال اختصاصی درون یاخته، اکثر آنها لیکن نه همه به وسیله غشایی احاطه شدهاند) تشکیل شده است. اندامکها، جایگاه واکنشهای گوناگونی هستند که درون یاخته انجام میشود. توضیحات مختصری را در مورد اجزای تشکیل دهنده یاخته در زیر خواهیم داشت. (شکلهای 4-3 و 5-3 این اجزا را نشان میدهد.)
دیواره سلولی:
در چهار یا پنج دهه قبل یک شعر بود با چند بیت که در آن نام غذاها ذکر شده میشد.
شاعر در انتهای هر بیت چنین گفته ((ولی من موز را دوست دارم چون استخوان ندارد)) ! براستی موزها و تمامی بخشهای گیاهان با جانوران تفاوت دارند چون استخوان یا چیزی که شبیه ساختمان اسکلت داخلی باشد ندارند. لیکن درختان بزرگ دارای شاخهها و برگهای سنگینی هستند که چندین تن وزن دارند. آنها قادرند این وزن را تحمل نمایند چون یاختههای بیشتر گیاهان دارای دیواره سخت یا نیمه سختی است که مانند اسکلت جانوران عمل نموده و باعث استحکام و مقاومت گیاهان میشوند (وهمچنین محتوی ظریف یاخته را محافظت میکنند) . هنگامی که میلیونها از این یاخته با هم شوند به صورت یک بافت عمل نموده و در این حالت استحکام آنها فوق العاده میشود. بزرگترین درختانی که امروزه زنده هستند یعنی جنگلهای قرمز وزن و حجم آنها بمراتب از فیل که بزرگترین جانور خشکی میباشد بیشتر است و چوب یک درخت به تنهایی قادر است وزن زیادی را تحمل کند.
تحقیق در مورد یاختهها