مشخصات این فایل
عنوان: انواع پرس ها
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 45
این مقاله درمورد پرس ها می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله پرس ها
پرس با بدنه مناسب برای عملیات ورقکاری
در این گونه پرس های c شکل معمولاً بدنه به شکل یک ستون عمودی به نظر می رسد که در بالای آن میل لنگ و ضربه زن نصب شده است . در قسمت عمودی این پرس ها یک پایه گرد با مدور فرو رفته است، این پایه افقی مدور به شاخ موسوم بوده و بر روی آن می توان عملیات ورقکاری انجام داد. بهمین علت به این پرسها ، پرسهای شاخی نیز گفته می شود.
این پرسها از نوع پرسهای عمودی ثابت بوده و از شاخ آن به عنوان تکیه گاهی برای کار بر روی فلزهای ورق لوله ای استفاده می شود. غالباً نصب یک سنبه به تنهایی بر روی ضربه زن برای انجام کار کافی می باشد.
یک پرس ورقکاری شاخی در شکل 4-1 نشان.....(ادامه دارد)
پرسهای با محرک بادامکی
از پرسهای با محرک بادامکی معمولاً بصورت متداول استفاده نمی شود. ساختمان میل بادامکی و محور خارج از مرکز خیلی شبیه یکدیگر هستند ، در هر دوی اینها از اصل غیر هم مرکز بودن دوایر استفاده میشود. تفاوت اساسی بین محرکهای بادامکی و خارج از مرکز، همین عدم وجود میله رابط است.
کار در اینگونه پرسها بدین صورت است که ، میل بادامک به چرخش درآمده و بادامک ضربه زن را به پایین فشار می دهد. همراه با این عمل فنرها متراکم شده و پس از انجام عمل ضربه زن ، فنرهای فشرده شده آن را به وضعیت بالای خود بر می گرداند . به این ترتیب اندازه مسیر .....(ادامه دارد)
نگهدارنده ها
نگهدارنده پرس به معنای تعداد نقاطی است که ضربه زن به آنها بسته می شود. با این ترتیب نگهدارنده یک نقطه ای یک میله رابط و یک لنگی برروی میل لنگ خواهد داشت. نگهدارنده دو نقطه ای دو میله رابط و یک میل لنگ با دو لنگی خواهد داشت. نگهدارنده سه نقطه ای نوع کمیاب بوده و سه میله رابط و یک میل لنگ با سه لنگی دارا می باشد و بالاخره نگهدارنده چهار نقطه ای دارای چهار میله رابط و دو میل لنگ است ، که هر ک دارای دو لنگی هستند.
یک پرس مجهز به چهار دنده خارج از مرکز، از نوع نگهدارنده چهار نقطه ای است. ضربه زنهای کوچک مربع شکل دارای نگهدارنده یک نقطه ای هستند. ضربه زنهای باریک طویل، دو یا سه نقطه نگهدارنده خواهند داشت. ضربه زنهای بزرگ مربعی شکل از چهار نقطه نگهدارنده استفاده می کنند . به این ترتیب شکل ضربه زن و اندازه آن تعداد نقاط .....(ادامه دارد)
مسیر ضربه زن (مسیر عمل) یک پرس
مسیر عمل پرس مسافتی است که ضربه زن از بالاترین وضعیت تا پایین ترین وضعیتش حرکت میکند بنا برین اگر این مسیر 6 اینچ باشد ضربه زن در حرکت رو به پایین خود به میزان 5 اینچ و در مسیر رو به بالایش نیز 5 اینچ را طی خواهد کرد . میزان لنگی میل لنگ، طول مسیر عمل را نشان میدهد. اگر لنگی از خط مرکزی یاتاقان به اندازه 3 اینچ باشد، مسیر ضربه زن مساوی دو برابر لنگی میل لنگ یا خروج از مرکز محرک خارج از مرکز است. برای محرکهای میل لنگی خارجی از مرکز، مسیر ضربه زن مقداری ثابت است و تنها با تعویض میل لنگ یا محور خارج از مرکز میتوان طول این مسیر را تغییر داد بر عکس در پرسهای هیدرولیکی این مسیر قابل تغییر می باشد این عامل همراه با تناز متغییر در پرسهای هیدرولیک این .....(ادامه دارد)
فضای قالب
فضای قالب سطحی است که برای سوار کردن قالب بروی پرس در دسترس می باشد. در نتیجه این فضا با سطح ضربه زن و بستر پرس مشخص می گردد.
فضای قالب از جلو به عقب و از چپ به راست اندازه گیری می شود. اندازه فضای قالب همیشه متناسب با تناژ پرس نیست . برای مشخص نمودن پرس ها با یک سیستم طبقه بندی عددی، استانداردهای مختلف وجود دارند که استاندارد .G.I.C امریکایی یکی از مهمترین آنها است. اکثر پرس های جدید بر اساس این استانداردها علامتگذاری شده اند. بنابراین برای کاهش هزینه ساخت پرس ها به استاندارد نمودن آنها توجه شده است تا از آنجا که پرس در انواع و مدل های گوناگونی وجود دارند، برای تعمیر و نگهداری آنها به انبار کردن قطعات یدکی زیادی نیاز نباشد.
ذیلاً چند نمونه از علامت گذاری پرسها بر اساس استاندارد G.I.C نشان داده شده است.
- پرس پشت باز خم شونده OBI-75-58-34
با یک نقطه نگهدارنده و بدنه C شکل، 75 تن، با میز یا بستر به ابعاد 34 × 58 اینچ .....(ادامه دارد)
فهرست مطالب مقاله پرس ها
1-1 بدنه
پرسهای C شکل
بدنه خم شونده یا بدنه خم شونده پشت باز
پرسهای با بدنه ثابت
بدنه با بستر قابل تنظیم
پرس با بدنه مناسب برای عملیات ورقکاری
پرس چرخ در پشت
پرسهای دروازه ای
پرس دروازه ای یک تکه
پرس کمانی
پرس دروازه ای با مقاومت دنده های مفتولی
پرسهای ستونی
وضعیت بدنه
بدنه عمودی
بدنه افقی
سیستم محرکه
وسیله محرک ضربه زن:
د) تعداد دنده های بین چرخ طیار و میل لنگ، میله غیر هم محور:
پرسهای میل لنگی
پرسهای با محرک خارج از مرکز
پرسهای با محرک بادامکی
پرسهای با محرک اهرمی
پرس های با محرک دنده شانه ای
پرسهای با محرک فلکه ای
پرس کشویی
الف-2 پرس های با محرک هیدرولیکی:
ب-1 پرس با مکانیزم یک محرکه ای
پرس با محرک دوبل
پرس با محرک چهار تایی
1 محرک یک لنگی
د-2 پرسهای چرخ طیاری یا بدون دنده
پرس با محرک یک دنده ای
پرس با محرک دو دنده ای
نگهدارنده ها
تناژ
مسیر ضربه زن (مسیر عمل) یک پرس
1 ارتفاع دهانه
تنظیم
فضای قالب
کلاچ پینی یا مفتولی
کلاچ سه فکی
1 کلاچ های اصطکاکی
پرس های علامت گذاری
پرس های جوشکاری
پرس های پیش رونده
این نوع پرس ها، پرس های کوچک با طرح
دانلود مقاله انواع پرس ها