ماکارونی یکی از غذا های پرطرفدار که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. انواع مختلفی از ماکارونی وجود دارد که همه ی آنها دارای ماهیت کربوهیدراتی است. پایه ی این غذای نیز از غلات می باشد.
در هرم انرژی در پایه آن قرار می گیرد این امر نشان دهنده سهم بالای آن در تأمین انرژی مورد نیاز روزانه است. ضمن اینکه ماکارونی به دلیل برخورداری از کربوهیدرات های پیچیده نسبت به بسیاری از محصولات دیگر غلات مانند نان و برنج برتری دارد.
فهرست مطالب گزارش کارآموزی و کارورزی در کارخانه تولید ماکارونی:
موقعیت و محل کارخانه: 7
مقدمه 8
تاریخچه 8
تاریخچه ماکارونی در ایران 9
فصل اول 11
گندم و ویژگیهای آرد ماکارنی: 11
گندم : 11
ویژگی های سمولیا: 13
خصوصیات کیفی آردهای مصرفی در داخل برای تولید ماکارونی 15
انواع ماکارونی 16
انواع فرآورده های توپر 17
- ورمیشل 17
- اسپاگتی 17
- نودل اکسترود شده 18
- انواع مخصوص ( ماکارونی های فرمی ) 18
انواع فر آورده های توخالی 19
- ماکارونی 19
- الباو (ماکارونی زانوئی شکل ) 19
سایر فرآورده ها 20
فرآورده های غلطکی 20
ارزش غذایی فرآورده های ماکارونی 23
- کالری 23
- پروتئینها (اسید آمینه) 23
- ویتامینها و مواد معدنی 24
فصل دوم 25
مواد اولیه مورد استفاده در تولید ماکارونی 25
- سمولینا 25
2- آب : 28
3- تخم مرغ 30
4- مواد افزودنی مجاز 31
- نمک 32
6- ال سیتئین هیدروکلراید 32
7- منوودی گلیسرید 32
8- بتاکاروتن 33
9- ویتامین C 33
10- پودر اسفناج یا آب اسفناج 33
11- ویتامین های گروه B 33
فصل سوم 34
ساخت ماکارونی 34
روشهای ساخت انواع ماکارونی 34
الف- روش غیر پیوسته 36
ب- روش پیوسته یا مداوم Countinious Process 36
روشهای خشک کردن 39
خشک کردن اولیه 41
خشک کردن میانی 41
خشک کردن نهایی 42
1- روش طبق های نوری: 42
2- استوانه های چرخان: 42
3- تونل های خشک کن 42
خشک کردن محصولات بلند (رشته ای) 44
گرمخانه های ماکارونی 46
سیستم گرمایش 47
فن ها 47
سیستم مکش رطوبت 48
سنسورها یا حس کننده ها 48
نور 49
رادیارتوها 49
بسته بندی و برش 49
بسته بندی توسط کارگر 50
بسته بندی اتوماتیک 51
ویژگی بسته بندی مطابق استاندارد 51
نگهداری و انبار کردن محصول: 52
فصل چهارم 54
آزمایشگاه کنترل کیفیت 54
الف- تعیین PH ماکارونی 54
ب- آزمایش پخت 54
آزمایش جهت تعیین وزن مواد جامد در آب: 55
ج- آزمایش رطوبت 55
طرز تهیه محیط های کشت: 56
1- تهیه محیط کشت پلیت کانت آکار 56
2- تهیه محیط کشت فنل رد آکار 56
دستور تهیه سوسپانسیون زرده تخم مرغ: 57
3- تهیه کشت محیط سوبرو دکستروز آکار 58
طریقه کشت و شمارش آزمونهای میکروبی: 58
طریقه کشت کپک: 60
کنترل کیفیت فرآورده نهایی 63
1- ترک خودرگی رشته های ماکارونی 63
2- کنترل PH 65
3- نشاسته در آب پخت 65
4- آزمون قوام رشته ها Bitetest 66
5- انحنا پذیری یا مقاومت به خمش 66
6- وجود لک 66
7- رنگ 66
8 - سایر آزمون ها 67
9- Grit test 67
10- ارزیابی حسی محصول نهایی 67
فصل پنجم 70
بحث و نتیجه گیری 70
پیشنهاد ها: 71
مشکلات موجود بر سر راه تولید آرد با کیفیت مطلوب: 73
منابع و مآخذ: 74
گزارش کارآموزی و کارورزی در کارخانه تولید ماکارونی به صورت فایل ورد docx و در 74 صفحه می باشد که برای به هم نریختن متن لطفا دو فونت Bnazanin , Btitre که همراه فایل دانلود شده است را در صورت نداشتن این دو فونت به مجموعه فونتهای خود اضافه وهمچنین از افیس 2010 به بالا برای نمایش بهتر فایل استفاده نمایید.
دانلود گزارش کارآموزی و کارورزی در کارخانه تولید ماکارونی