مشخصات این فایل
عنوان: اصول ومبانی تربیت بدنی
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 48
این مقاله در مورد اصول ومبانی تربیت بدنی می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله اصول ومبانی تربیت بدنی
نقش اساسی علوم ورزشی
اگر چه علوم ورزشی و نقش اساسی آن در بین تمامی ملل هنوز به مراحل کمال نرسیده ولی بدین نتیجه نهایی رسیده است که اولا: اجتماع انسانی چون تشکل الکترونی و پروتونی و تجمع منظومه های شمسی پیوسته متحرک و متکامل بوده و از مراحل مختلفی گذشته است و در ثانی : تحول و حرکت افراد اجتماع نه فقط از جنبه های معنوی و درونی مورد مطالعه بوده بلکه برای تطابق حرکات روحی و جسمی انگیزه های علمی را مورد توجه قرارداده و دوام حیات و زندگی خویشتن را در این یافته است که جسم و روح خود را مبتنی بر تحول زمان و نظام خلقت هماهنگ ساخته تا با توازن این دو پدیده ی محسوس و معقول سزاوار عدل آفرینش و محق به ادامه .....(ادامه دارد)
اصول
کلمه اصول جمع مکسر اصل و به معنی ریشه ها، پایه ها، زیر بنا و زیر ساخت های اصلی است. در واقع اصول هر پدیده، اساس و بنیان آن پدیده را تشکیل می دهند. اصول مبین و معرف اعتقادات، باور های ریشه ای و غیر قابل تغییر هستند. اصول یعنی حقایق و واقعیت هایی که به عنوان تعیین روش ها مورد استفاده قرار میگیرند. به بیان روشن تر، اصول در علم، فلسفه، دین و اعتقادات نقش محکمات و مسلمات را بازی میکنند. اصول یک علم یعنی مجموعه قضایای روشن و منطقی که تمام مراحل و مبانی دیگر بر پایه آن استوار گردیده اند. مانند اصل بقاء انرژی در مکانیک، اصل بقاء ماده در فیزیک، اصل اقلیدس در هندسه، اصل علیت در فلسفه .....(ادامه دارد)
تفاوت «پلی» و «گیم»
بررسی نظرات «راجر کای لوا» علاوه بر نتایج فوق ما را به موضوع مهم دیگری هدایت میکند و آن تفاوت بین «پلی» و «گیم» است. اگر چه دو واژه «پلی» و «گیم» به صورت مترادف به کار می روند (مانند تربیت بدنی و ورزش) اما از دیدگاه تخصصی، این دو کلمه دارای تفاوت هایی هستند. غالباً «پلی» به فعالیت های اختیاری، غیرجدی و غیرانتفاعی و حسی – حرکتی اتلاق میشود که معمولاً بدون وسیله و در سال های اولیه زندگی انجام میشوند. بدیهی است چنین بازی هایی از قواعد معین پیروی نمی کنند. متقابلاً «گیم» ها فعالیت های قاعده مند هستند که جایگاهی ما بین «پلی» و ورزش ها دارند؛ به این مفهوم که نه به اندازه «پلی» ها اختیاری .....(ادامه دارد)
نگاهی به جایگاه تربیت بدنی در تاریخ تعلیم و تربیت
بی شک از زمان حضور انسان برروی کره زمین تعلیم و تربیت نیز تاریخ خود را آغاز کرده است. حتی انسان اولیه نیز برای تنازع بقاء نیازمند آموختن و برحسب فطرت و غریزه ناگزیر از آموزش دادن به فرزندان و خانواده بوده است. تعد ها شعور بر فطت افزون گردیدو او را در مقابله یا سازگاری با طبیعت یاری نمود. او به تدریج درک کرد که انتقال تجربیات منجر به زندگی بهتر آیندگان خواهد شد، ناگفته پیداست که بشر اولیه فلسفه مدونی برای انتقال اطلاعات و تجربیات نداشته است. اما آداب و رسوم، سنت ها و عاداتی که رفته رفته براساس میل به بقاء و نیازهای فطری در جوامع اولیه به وجود آمد و نیز تمایل به حفظ آنها، مبنای اولیه تعلیم و تربیت به .....(ادامه دارد)
نقش معلم وترینر
معلم کسی است که آنچه را ما نمیدانیم به ما یاد می دهد و مربی کسی است که آن قوه ها و استعدادهای خوب را که در نهاد هر فرد گذاشته شده است به بهترین وجه می پرورد یعنی به ما یاری می کند که آن قوه را به آسانی و زودتر از دایره امکان به میدان فعل و عمل بیاوریم این کارو وظیفه بزرگ را تربیت می نامند.
کلمه تربیت یک معنای عمومی دارد و کلمه تعلیم یک معنای خصوصی دارد زیرا تربیت یعنی پرورش، شامل جماد، نبات، حیوان و انسان می باشد در صورتی که تعلیم مخصوص حیوان و انسان است ، وجود انسان دارای قوه ، تفکر ، اراده و حافظه می باشد ولی در جماد و نبات به اندازه کافی موجود نیست ویا به عبارت درست تر قوه ها در جماد ونبات به آن درجه پرورش و نمایش پیدا نکرده است .در جماد و نبات نیز می توان به وسیله تربیت و پرورش پاره تبادلات و اصلاحات به عمل آوردوحتی به تغییر .....(ادامه دارد)
آببازی ( سلطان ورزشها)
آبازی یک جز مهم وهیجان انگیزتربیت بدنی به شمار می رود واکثر اخبا ر روزمره ممالک پیشرقته را تشکیل می دهد اینورزش جهت رشد ذهنی،فکری و جسمی مساعد میسا زد انسانها از قدیم با مشکلا تهای زیاد مواجه بوده و اکثراً آنها در پهلوی در یا ها و بحر ها زنده گی میکردند و ازشکار ماهی و دیگر حیوانات بحری خود را تغذیه می نمودند که نظر به ضرورت بشر به خصوص استفاده از آب ها و یا عبور از آن انسان ها مجبور شدند که به تمرینات مقدماتی بپردازند که این خود با عث بوجود آوردن آببازی گردید.
در یونان قدیم آببازی از اهمیت خاصی برخوردار بود و سران قبایل به ورزشکارن خوب انعام میدانند درآن زمان مکتب آببازی نیز تاسیس گردیده بود . هرگاه در یونان باستان آببازی را کسی نمی دانست آنرا بی کلتور .....(ادامه دارد)
بخشی از فهرست مطالب مقاله اصول ومبانی تربیت بدنی
مقدمه
علوم ورزشی
نقش اساسی علوم ورزشی
مبانی علوم زیستی
وظایف تربیه بدنی
اهداف تربیت بدنی
بررسی مفاهیم
اصول
مبانی
تربیت
تربیت بدنی
ورزش
تفاوت ورزش و تربیت بدنی
موضوع اصول و مبانی تربیت بدنی چیست؟
فیزیولوژی ورزشی
طب ورزشی
بیو میخانیک
حرکت شناسی
فلسفه تربیت بدنی
روانشناسی ورزشی
یادگیری حرکات
تربیت بدنی تطبیقی
جامعه شناسی ورزشی
مدیریت ورزشی
حرکات اصلاحی
کلمه بین المللی «Sport»
فعالیت بدنی
بازی
تفاوت «پلی» و «گیم»
انوای بازی ها
نگاهی به جایگاه تربیت بدنی در تاریخ تعلیم و تربیت
تربیت بدنی در یونان باستان
تربیت بدنی در قرون وسطی
ورزش و تربیت بدنی پس از رنسانس
دانلود مقاله اصول ومبانی تربیت بدنی