به غیر از آب و غذا بدن انسان برای بقا نیاز ویتامینهای مشخص و مواد معدنی دارد. کلسیم و فسفر در ماده معدنی مهم در بدن انسان هستند که با کمک همدیگر دندانها و استخوانها را میسازند. فسفر 1 درصد کل وزن بدن را تشکیل میدهد، بنابراین اگر فردی 150 پوند وزن داشته باشد یک و نیم پوند فسفر در بدن دارد.
بیشتر فسفر بدن (در حدود 85 درصد) در استخوانها و دندانها (جایی که با کلسیم برای ساختن استخوان قویتر و سخت تر ترکیب میشود) وجود دارد. بفیه فسفر در سلولها و بافتهای دیگر وجود دارد. در کلیه ها، فسفر از نظیر تصفیه مهم است. فسفر همچنین به تعادل اسید-باز درخون کمک میکند. فسفر جریان انرژی در بدن را تنظیم کرده باعث کاهش درد عضلانی، بعد از یک کار سخت، میشود. بدن شما برای رشد، نگهداری و ترمیم همه بافتها و یاختههای بدن و همچنین برای جذب سایر ویتامینها و مواد معدنی از جمله ویتامین دی، کلسیم، ید، منیزیوم و روی نیاز به فسفر دارد.
فهرست مندرجات
* ۱ کاربردها در پزشکی
o ۱.۱ منابع غذایی
o ۱.۲ اشکال دیگر
o ۱.۳ نحوه مصرف
o ۱.۴ موارد احتیاط
o ۱.۵ تداخلهای احتمالی
* ۲ منبع
کاربردها در پزشکی
در حالت معمول نیاز به مصرف مکملهای فسفر وجود ندارد زیرا غذاهایی که ما میخوریم حاوی مقادیر کافی فسفر است، با اینحال در بعضی موارد برای مثال در شخصی که بیماری کلیوی دارد، پزشک مکملهای فسفر را تجویز میکند. بعضی از ورزشکاران قبل از شروع رقابت یا کارهای سنگین برای کاهش درد عضلانی و خستگی از مکملهای پتاسیم استفاده میکنند. مصرف فسفر و کلسیم با همدیگر میتواند باعث بهبود شکستگی استخوان و درمان کمبودهای ویتامین «دی» نظیراستئومالاسی (نرمی استخوان) و ریکتز شود.
منابع غذایی
گوشت قرمز و مرغ و بوقلمون حاوی مقادیر چشمگیری فسفر هستند. منابع دیگر شامل شیرخشک و محصولات شیر، پنیر سفت، ماهی کنسرو شده، آجیل، تخم مرغ و نوشابههای سبک است.
اشکال دیگر
فسفر غیرفلزی که یک ماده مومی زرد یا سفید است و در تماس با هوا قابل اشتعال است سمیت زیادی دارد و به عنوان دارو استفاده نیمشود .علاوه بر این پزشکان یک یا چند تا از فسفاتهای غیرآلی را که در زیر نامبرده شده است و سمی نیست، توصیه میکنند:
* فسفات پتاسیم دی بازیک
* فسفات پتاسیم مونوبازیک
* فسفات سدیم دی بازیک
* فسفات سدیم مونوبازیک
* فسفات سدیم تری بازیک
نحوه مصرف
اگر زیر 24 سال سن دارید و یا اینکه حامله یا شیرده هستید روزانه به 1200 میلی گرم فسفر نیاز دارید. برای افراد دیگر حد مجاز توصیه شده روزانه CRDA، 800 میلی گرم است. چون اغلب نیاز بدن به فسفر از طریق رژیم غذایی تأمین میشود، جای هیچ گونه نگرانی در مورد مصرف مکملهای فسفر وجود ندارد. مسئله مهمتر این است که شما بر روی غذایی که میخورید دقت کنید تا تعادل مناسبی از کلسیم و فسفر در رژیم غذایی شما وجود داشته باشد. کم کردن گوشت و جایگزین کردن با نوشابههای سبک میتواند عدم تعادل بین کلسیم و فسفر را اصلاح کند. در همین زمان شما باید دقت کنید که کلسیم کافی مورد نیاز بدن را در رژیم غذایی جای دهید که اغلب کار مشکلی است.
موارد احتیاط
مصرف روزانه بیش از 1 گرم فسفر میتواند باعث مسمومیت شود. مصرف زیاد فسفر میتواند منجر به اسهال و کلسیفیکاسیون (سخت شدن) اعضا و بافت نرم شده و توانایی جذب آهن، کلسیم، منیزیوم و روی را توسط بدن کاهش دهد. اگر شما ورزشکار هستید و از مکملهای حاوی فسفات استفاده میکنید، باید دقت کنید که از این مکملها فقط باید به صورت گاه گاهی استفاده کنید.
شامل 21 صفحه word
دانلود تحقیق فسفر