اقدام پژوهی چگونه توانستم تعداد غائبین…. را به کمک ایجاد مدرسه شاد و بانشاط و تدوین آیین نامه انضباطی کاهش دهم
فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت) تعداد صفحه:34
چکیده
دانش آموزان ممکن است در سنین مختلف به علل مختلفی مثل دبیران ضعیف، توقعات زیاد از دانش آموز وعدم پیشرفت تحصیلی. پاسخ دادندرس توسط دانشآموز در کلاس و... ممکن است در پی غیبت از کلاس و مدرسه برایند . اکثر صاحبنظرانمعتقدند که بهترین درمان جذاب نمودن محیط آموزشی در اسرع وقت و به هر وسیله ممکن است. مشخص و رفعکردن علت غیبت (مثلا اذیت و آزارسایر دانش آموزان) البته مفید خواهد بود. باوجود این حتی وقتی علت آن روشننیست، مدیران و معاونینی جدی وفهمیده میتوانند به تدریج دانشآموزرا برای آمدن به کلاس درس ترغیبنمایند. اینچانب سودابه نثاری با چنین مشکلی در هنرستان شهید سلیمانیان مواجه شدم. در سال تحصیلی اخیر بسیاری از دانش آموزان به بهانه های نختلف سعی می کردند در مدرسه و کلاس درس حاضر نشوند و در صدد غیبت کردن غیر موجه بر می آمدند. در سال تحصیلی اخیر بنده با ارائه راهکار های جذاب مدرسه محور و اجرا ی آن تصمیم گرفتم غیبت دانش آموزان را به کمترین مقدار ممکن برسانم . و این کار جز با جذاب نمودن محیط آموزشی هنرستان ممکن نبود.
مقدمه
مدرسه گریزی اگر همراه با رفتارهایضد اجتماعی و گاهی بزهکارانه مثلنزاع، قشقرق راه انداختن، یاتهدید کردن و فرار کردن از خانه باشدمیتواند نشان دهنده یکی از اختلالاترفتاری دوران دانش آموزی به نام اختلالسلوک باشد. ویژگیهای اصلی اختلالسلوک شامل رفتارهای ضد اجتماعی،پرخاشگرانه و خودسرانه است. چنیندانش آموزانی اغلب به نظر دبیرانشانبیعلاقه به مدرسه، فاقد اشتیاق بهادامه تحصیل و بیتوجه به کار هستند.آنها اغلب مردود میشوند و در مقایسهبا همسالان خود زودتر ترک تحصیلمیکنند. همه دانش آموزان گاه و بی گاه درباره مدرسه غر می زنند اما طبق آماری که کارشناسان کلینیک اختلالات عصبی دانشگاه نوادا در آمریکا اعلام کرده اند ۵ تا ۱۰ درصد دانش آموزان آنقدر از مدرسه بدشان می آید که نمی خواهند به مدرسه بروند.
به گفته روانشناسان متخصص اگر متوجه شدید فرزندتان وقتی حرف مدرسه می شود افسرده یا مضطرب می شود ، خودش را به مریضی می زند تا مدرسه نرود و در خانه بماند، در مدرسه مدام از اتاق بهداشت یا دفتر سر در می آورد یا عمدا از صحبت کردن درباره بخش بزرگی از اتفاقات مدرسه سر باز می زند باید مراقب باشید. خوشبختانه معمولا می توان این مشکل را حل کرد و گاهی اوقات راه حل بسیار هم ساده است. مثلا ممکن است دبیر فقط به شاگردانی که جلوی کلاس می نشینند توجه داشته باشد و از آنها سوال کند. به این ترتیب دانش آموزانی که ته کلاس می نشینند احساس می کنند مورد بی توجهی و بی مهری قرار گرفته اند و ممکن است علاقه خود را به درس از دست بدهد. در چنین موردی فقط با عوض کردن جای دانش آموز و آوردن او به ردیف های جلوی کلاس مشکل حل می شود و او دوباره به درس و مدرسه علاقمند می شود اما گاهی اوقات مشکل اساسی تر و پیچیده تر از این هاست و حل آن هم به تلاش و صرف وقت بیشتری نیاز دارد. در زیر به تعدادی از مهمترین علل تنفر دانش آموزان از مدرسه اشاره شده است.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده............................................ 1
مقدمه............................................ 2
اهمیت و ضرورت.................................... 3
پیشینه تحقیق..................................... 3
توصیف وضع موجود ................................. 6
گرد آوری شواهد یک................................ 13
اجرای راه حل................................... 15
گرد آوری شواهد دو................................ 15
نتیجه گیری....................................... 20
منابع و ماخذ..................................... 23
اقدام پژوهی چگونه توانستم تعداد غائبین…. را به کمک ایجاد مدرسه شاد و بانشاط و تدوین آیین نامه انضباطی کاهش دهم