چکیده:
از آن جا که شبکههای بی سیم در دنیای کنونی هرچه بیشتر در حال گسترش هستند و با توجه به ماهیت این دسته از شبکهها که بر اساس سیگنالهای رادیوییاند مهمترین نکته در راه استفاده از این تکنولوژی آگاهی از نقاط قوت و ضعف آن است. نظر به لزوم آگاهی از خطرات استفاده از این شبکهها با وجود امکانات نهفته در آنها که به مدد پیکربندی صحیح میتوان به سطح قابل قبولی از بعد امنیتی دست یافت بناست در این مقاله ضمن معرفی این شبکهها به پیشینه، قابلیتها، عناصر فعال، سطح پوشش و معماری شبکه اشاره شود و با تأکید بر ابعاد امنیتی آنها به روشهای پیکربندی صحیح که احتمال رخداد حملات را کاهش میدهند پرداخته شود.
مقدمه:
نیازروز افزون به پویایی کارها واستفاده از تجهیزاتی مانند تلفن های همراه و پیجرها بواسطه وجودشبکه های بی سیم امکان پذیر شده است. اگر کاربر یا شرکت یا برنامه کاربردی خواهان آن باشد که داده و اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت متحرک در هر لحظه در اختیار داشته باشند شبکههای بی سیم جواب مناسبی برای آنها است. تکنولوژی شبکههای بی سیم با استفاده از انتقال دادهها توسط امواج رادیویی در سادهترین صورت به تجهیزات سخت افزاری امکان میدهد تا بدون استفاده از بسترهای فیزیکی همچون سیم و کابل با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. طبیعیترین مزیت استفاده از این شبکهها عدم نیاز به ساختار فیزیکی و امکان نقل و انتقال تجهیزات متصل به این گونه شبکهها و هم چنین امکان ایجاد تغییر در ساختار مجازی آنها است.
انواع شبکههای بی سیم:
از نظر ابعاد ساختاری شبکههای بی سیم به سه دسته تقسیم میشوند :
WWAN,WLAN,WPAN
مقصود از WWAN شبکههای با پوشش بی سیم بالاست نمونهای از این شبکهها ساختار بی سیم سلولی مورد استفاده در شبکههای تلفن همراه است.
WLAN پوششی محدودتر در حد یک ساختمان یا سازمان و در ابعاد کوچک یک سالن یا تعدادی اتاق را فراهم میکند.
کاربرد شبکههای WPAN WORK) WIRELESS PERSONEL AREA NET) برای موارد خانگی است دو تکنولوژی مورد استفاده برای این شبکهها عبارت از :
( IEEE 802 , 15 ) BLUETOOTH , ( INDRAREB) IR میباشد که مجوز ارتباط در محیطی حدود 90 متر رای دهد البته در IR نیاز به ارتباط مستقیم بوده و محدودیت مسافت وجود دارد.
Bluetooth:
نوع سادهای از ارتباط شبکههای بی سیم است که حداکثر ارتباط 8 دستگاه را با تکنولوژی Bluetoothپشتیبانی میکند دستگاههایی از قبیل PDA، نوت بوک، تلفنهای همراه و کامپیوترهای شخصی از جمله این موارد هستند اگر چه این تکنولوژی ممکن است در صفحه کلیدها، موسها و Headset و Hands free تلفنهای همراه نیز دیده شود این تکنولوژی در سال 1994 توسط شرکت اریکسون ایجاد شد و سال 1998 در تعداد کوچکی از کمپانیهای مشهور مانند اریکسون، نوکیا، اینتل و توشیبا استفاده شد. بلوتوس در فواصل کوتاهی بین 9 تا 90 متر کار میکند این فاصله پشتیبانی به امنیت این تکنولوژی میافزاید.
چرا که اگر کسی بخواهد ارتباط شما را شنود کند گرچه به ابزار خاصی نیاز ندارد اما بایستی در فاصله نزدیکی از شما قرار بگیرد مهمترین ویژگی بلوتوس این است که بر خلاف Infrared موانعی مانند دیوار تاثیری بر روی سیگنال آن ندارند از تکنولوژی رادیوئی استفاده کرده که خیلی گران نبوده و مصرف برق خیلی کمی دارد.
پیشینه WLAN
تکنولوژی و صنعت WLAN به اوایل دههی 80 میلادی باز میگردد با ارایه استاندارد IEEE 802 .11 که پهنای باند نسبتاَ بالایی را برای شبکههای محلی امکان پذیری می ساخت استفاده از این تکنولوژی وسعت بیشتری یافت در حال حاضر مقصود از WLAN تمامی پروتکلها و استانداردهای خانوادهی IEEE 802.11 است. جدول زیر اختصاصات این دسته از استاندارد ها را به صورت کلی نشان میدهد:
شامل 19 صفحه Word
دانلود تحقیق شبکه های بی سیم