روستای حسن آباد از شمال به یوسف آباد و جعفرآباد – شرق به شهرکهنه و یزدان آباد از جنوب تپه تقی آباد و گنبد جق از مغرب به زمینهای آقا لطفعلی محدود میباشد. و جزء دهستان شهرکهنه محسوب می شود. وسعت حسن آباد قبلاً زیاد بوده و حتی زمینهای یوسف آباد و جعفر آباد و آقا لطفعلی جزء حسن آباد بوده است.
پیدایش حسن آباد به حدود صد سال پیش می رسد و موجه آن کربلایی حسن بوده است گرچه قدمت حسن آباد زیاد نیست ولی در محل فعلی حسن آباد قبلاً دهی وجود داشته به نام کهنه حصار که ساختمان فعلی دبستان در محل کهنه حصار ساخته شده است. و مدارکی در مورد کهنه حصار وجود داشته که معلوم نیست دست چه کسانی می باشد. قدمت کهنه حصار با قنات حسن آباد که به قنات کهنه حصار معروف می باشد یکی می باشد و 400 سال از آن می گذرد.
حسن آباد یکصد و هشتاد هکتار زمین زراعی آبی و همین اندازه زمین دیم دارد. در این ده 1800 پشته باغ انگوری وجود دارد که روی هم 18000 اصله درخت مو دارد و در 80 هکتار زمین ایجاد شده است. 15 هکتار نیز باغ سیب و گلابی و گیلاس بوجود آمده است. محصولات این ده گندم و جو و چغندر و کشمش می باشد کشمش آن به طور تقریب 700 خروار است. بواسطه چغندر کنی کارهای دستی کاهش یافته و در سال حدود 50 تخته پلاس بافته می شد و مردم آن از روستاهای تقی آباد – شیروزن و روستاهای اطراف آمده اند زبان آنان کردی – ترکی و فارسی است روستا در منطقه جلگه ای واقع شده اند کوه و دوره زیادی ندارد و در جنوب شاهراه آسیایی قرار دارد.
فصل اول :
جغرافیای طبیعی
- موقعیت جغرافیایی :
روستای حسن آبا در 17 کیلومتری شمال غرب قوچان در عرض شمالی و طول شرقی واقع شده است. ارتفاع روستا از سطح دریا 1235 متر می باشد. و موقعیت آن دشتی است.
از شمال به روستای اتر آباد – جنوب جرتوده – شرق یزدان آباد سفلی – غرب جعفرآباد علیا محدود می باشد. روستای حسن آباد بر اساس آخرین تقسیمات سیاسی در محدوده سیاسی دهستان به قوچان عتیق از بخش مرکزی شهرستان قوچان قرار دارد مردم فارسی و ترکی زبان و شیعه مذهب هستند.
شامل 52 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود تحقیق بررسی تحولات اجتماعی و روند مهاجرت روستای حسن آباد