صاف کردن ، در واقع خارج کردن مواد جامد از یک مخلوط و سیال بوسیله عبور دادن آن از یک لیتر صاف کننده و یا غشا میباشد. صاف کردن در صنعت ، از عبور دادن ساده از یک صافی تا جداسازی بسیار پیچیده را شامل میشود.
صاف کردن صنعتی
در صاف کردن صنعتی ، مقدار جامد موجود در خوراک از مقدار ناچیز تا مقدار در صد بالا متغیر است. اغلب ، قبل از صاف کردن ، روی خوراک عملیات خاصی انجام میشود تا سرعت صاف کردن بیشتر شود. این عملیات شامل گرما دادن ، تبلور مجدد و افزایش کمک صافی مانند سلولز یا خاک دیاتومه میباشد. در صنعت ، با توجه به تنوع مواد صاف شونده و نیز شرایط فراوری و اینکه عامل صاف کردن در فشار و یا در خلاء باشد، روشهای متفاوت و دستگاههای مختلف برای صاف کردن بکار میرود.
اکثر صافیهای صنعتی ، صافیهای فشاری ، صافیهای خلاء و یا صافیهای گریز از مرکز میباشد. این صافیها نیز با توجه به اینکه عمل تخلیه جامد بهصورت پیوسته و یا منقطع باشد، به صاف کردن پیوسته تا ناپیوسته تقسیمبندی میشود.
تقسیمبندی کلی صافیها
صافی کیکی یا قالبی
صافی شفاف کننده
صافی با جریان متقاطع
صافیهای قالبی یا کیکی
صافی کیکی یا قالبی ، مقادیر زیادی از مواد جامد را بهصورت قالبی از بلور یا گل جدا مینماید. در صافیهای شفاف کننده ، مقدار جامد جدا شده کم میباشد و محصول عمل ، گاز تمیز یا مایع زلال میباشد. ذرات جامد روی درون محیط صافی یا روی سطوح بیرونی آن جمع میشوند. در صافی با جریان متقاطع ، محلول سوسپانسیون خوراک با فشار و با سرعت نسبتا زیاد ، عرض محیط صافی را طی میکند.
شامل 22 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود تحقیق صاف کردن و انواع صافیها