لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه38
فهرست مطالب
مقدمه
ریشه لغوی
تاریخچه
سکانس افیولیتها
طرز تشکیل افیولیتها
افیولیت ها وافیولیت ملانژهای ایران
سنگ های سازنده مجموعه افیولیتی ایران
پراکندگی افیولیت ها
افیولیت های زاگرس
افیولیت های ایران مرکزی
سازندهای مربوط به آن در شمال غرب ایران
موقعیت 27 نمونه که به روش 40k/40Ar در منطقه خوی تعیین سن شده اند. کنتورهای زمین شناسی مربوط به شکل 3 هستند. شماره های 27-1 مربوط به نمونه های جدول 1 است. حروف موجود در این شکل اشاره به کانیهای جدایش یافته دارد (A= آمفیبول ، B= بیوتیت، M= مسکویت، F= فلدسپار) آخرین شماره بیانگر سن محاسبه شده در مقیاس میلیون سال است.
2-6-3-3- سنگهای اتشفشانی کواترنری: این سنگها در شمال منطقه مورد مطالعه رخنمون داشته و جریانهای اندزیتی کوچک و مجزایی را (که گاهی اوقات با درزه های ستونی زیبایی همراه هستند) تشکیل می دهند همچنین نهشته های پیروکلاستیک دوباره ای (Scoriaceous) بر روی رسوبات آبرفتی کواترنری قرار گرفته اند. این توده ها در جهت شمال منطقه مورد مطالعه نیز توسعه یافته و در نزدیکی شهر ماکو سطوح مهمی را پوشش داده اند.
3- داده های ژئوشیمیایی منتخب:
نتایج کامل مطالعات پترولوژیکی و ژئوشیمیایی ما در یک مقاله دیگر به چاپ خواهد رسید. در اینجا بخشی از داده های ژئوشیمی بدست آمده، در شکلهای 14 و 15 ارائه شده است و داده هایی که برای تفسیر ژئودینامیکی کاربرد دارند نیز در پایان این مقاله آورده شده اند. تمامی آنالیزهای عناصر نادر، به روش ICP-AES و در دانشگاه Brest انجام شده است (متصدی J.Cohen) .
3-1- ژئوشیمی افیولیت های کرتاسه فوقانی و سنگهای نفوذی بعدی که این افیولیت ها را قطع کرده اند.
3-1-1- سکانس سنگهای آتشفشانی زیردریایی:
دیاگرامهای شکل 14A و B، نمودارهای عنکبوتی چند عنصری و پروفیلهای REE را در بسیاری از سنگهای بازالتی و در امتداد مقطع Jehenem Dere (توده های آتشفشانی بخش جنوبی) و مقطع Goldagh (توده های آتشفشانی بخش شمالی) نشان می دهند. در هر دو توده، پروفیلها دارای توازی و نظم بسیار مشخصی هستند، البته در این زمینه مقدار زیادی از عناصر لیتوفیل (K,Th,Ba,Rb) که بصورت تصادفی بخصوص در مقطع Jehenem Dere بر اثر فرایندهای التراسیون دما پایین مجددا توزیع شده اند استثنا هستند. مطالعات میکروسکوپی توده های ولکانیکی شمالی نشان می دهند که این سنگها نسبتا به مقدار کمتری التره شده اند. هر دو مقطع مربوط به بازالتهای زیردریایی افیولیت های کرتاسه فوقانی منطقه خوی شبیه به انواع T-MORB هستند که هیچگونه اثری از سابداکشن رو به بالا (Supra – subduction) را نشان نمی دهند (بعنوان مثال هیچگونه آنومالی منفی Nb را نشان نمی دهند). شیب پروفیلهای REE در توده
تحقیق در مورد افیولیت ها