لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه23
فهرست مطالب
نقش منابع هوشمند در مدیریت دانش
بنابراین، لازم است اهمیت اندازهگیری عملکرد سازمانی، طوری که از محدودیتهای سیستمهای گزارشدهی مالی تجاری فراتر رود، مورد تأکید قرار گیرد. در واقع، اکثر سازمانها اکنون میدانند که بعضی از حوزهها از قبیل رضایت مشتری، اخلاق شغلی، و توسعه تولیدی جدید به وسیله سیستم مالی تأمین نمیشود، و این موارد تأثیری قاطع بر عملکرد بلندمدت سازمان دارد.
مدل مفهومی
همانگونه که در جدول 1 دیده میشود، یک مدل مفهومی برای کارایی مدیریت دانش پیشنهاد شده است، که بر روی استراتژی حل مسئله، تصمیمات استراتژیک، کارایی سازمانی، و عملکرد سازمانی تأکید دارد و میتواند نتیجه منطقی به دست آمده از کارایی مدیریت دانش مبنی بر عوامل هوشمند و ابزارهای فنی، یعنی تکنولوژی اطلاعات و سیستم حمایت از تصمیمگیری باشد. این مدل عوامل تعیینکننده بسیاری را در ارتباط بین حوزههای گوناگون در نظر گرفته است. قسمت بالای مدل، منابع اصلی را در جائی که دانش میتواند مورد نیاز باشد (داده، اطلاعات، و تجربه) نشان میدهد.
مدیریت دانش بایستی به دو حوزه بپردازد: 1. ابزارهای فنی، 2. عوامل هوشمند. ابزارهای فنی شامل تکنولوژی اطلاعات و سیستمهای حمایت از تصمیمات هستند، زیرا این دو به شدت برای تنظیم استراتژی رقابتآمیز کمک میکنند. عواملی که به طور مؤثر بر ابزارهای فنی تأثیر میگذارند عبارتاند از: «توسعه»، «افتراق»، و «همگرایی». همانگونه که در پیش گفتیم، عوامل هوشمند اشخاصی هستند که تابع تأثیرات ضمنی تلاشهای یادگیری، خلاقیت، و ظرفیتهای تصمیمگیری در سطوح مختلف یک سازمان هستند. عوامل هوشمند، دانش پیشرفته را مبنی بر تلاش و مهارت شخصی ایجاد میکنند. با این وجود، رفتار هر عامل هوشمند بستگی به اقدامات مدیریت و روش انگیزشیای که سازمان اتخاذ میکند دارد. در این معماری، ابزارهای فنی و عوامل هوشمند میتوانند به توسعه تصمیمات دانش مبنی بر روشهای طرحریزی شدة مورد اطمینان که متضمن پیشبینی هستند، کمک نمایند.
ترکیبات متناسب تکنولوژی اطلاعات و سیستمهای حمایت از تصمیمات و فعالیتهای هوشمند میتوانند سازمانها را به مجموعه رقابتی قوی هدایت کنند. در این معماری، مدل کارایی مدیریت دانش، عوامل هوشمند را برای به دست آوردن و توسعه عناصر دانش به کار میبرد. سیستم حمایت از تصمیمگیری برای فرایند تصمیمگیری مدیریتی، و تکنولوژی اطلاعات برای حمایت از پردازشهاست. بنابراین، سازمان بایستی یک پایه مستحکم برای تصمیمگیری استراتژیک، رسیدن به سطوح عالی از کارایی سازمانی، و ایجاد نتایج کیفی مؤثری از عملکرد مدیریت کسب کند. تا حالا این مدل، مطابق مرور پیشینهها و دیدگاههای افراد مفهومسازی شده بود، و کار مجدد باعث معتبرسازی آن خواهد شد. در آیندهای نزدیک، این مدل اعتبار فرضیات مبنی بر تحلیل تحقیقات
تحقیق در موردنقش منابع هوشمند در مدیریت دانش