امروزه کاربرد وسیع موتورهای الکتریکی در بخشهای مختلف و در زندگی روزمره در مصارف خانگی و مصارف صنعتی آنچنان وسعت یافته که تصور دنیای موجود بدون موتورهای الکتریکی اگر نگوییم غیر ممکن باید گفت غیر قبل تصور میباشد. پس از طراحی و ساخت اولین نمونه ماشین الکتریکی توسط ارستد این ماشینها تغییر و تحولات بزرگی را در دهههای اخیر پذیرا بودهاند جهت گیری عمومی این تغییرات افزایش راندمان و بهبود کیفیت کار ماشین همراه با کاهش وزن و حجم و قیمت تمام شده بوده است. گر چه تجمع تمامی این مولفهها همیشه در یک طرح ممکن نیست اما طراحان ماشینهای الکتریکی بر اساس تجربه دانش و هنر خویش همیشه سعی در تلفیق آنها نمودهاند.
تحقیق فوق در رابطه کنترل دور موتورهای DC بدون جاروبک بوده که شامل دو بخش طراحی و کنترل میباشد. که در بخش طراحی به نحوة طراحی بکمک نرم افزار و روابط و فرمولهای حاصله برای توان و گشتاور اشاره شده و در بخش کنترل نحوه کنترل دور موتور بکمک تراشتههای MC33035 و MC33039 بیان گردیده است. و مدارات و عناصر مرتبط با تراشههای کنترلی نیز آورده شده است.
در پایان جا دارد از زحمات و راهنماییهای استاد ارجمند جناب مهندس لنگری کمال تشکر را داشته باشم. هم چنین از پدر و مادر عزیزم و برادرانم که در طی این مدت با صبر و تحمل و راهنماییهای دلسوزانه خویش همواره مشوق من بودند سپاسگزارم.
مواد آهنربای دائم
آهنرباهای دائم ممکن است در ماشینهای الکتریکی برای ایجاد تحریک، تولید خواص مشابه الکترومغناطیسهای تحریک شده با جریان مستقیم، مورد استفاده قرار گیرند. یک آهنربای دائم مفید میباشد زیرا انرژی مغناطیسی را ذخیره میکند و این انرژی صرف عملکرد وسیله نمیگردد. نقشی را که این انرژی ایفا میکند قابل مقایسه با یک کاتالیزور در یک واکنش شیمیایی است. هنگام کار در محدوده طبیعی، آهنربا انرژیاش را برای یک دوره نامحدود از زمان حفظ میکند. باید توجه نمود که اگر میدان مغناطیسی با استفاده از آهنربای الکتریکی به جای آهنربای دائم ایجاد شود، انرژی میدان تحریک همچنان باقی میماند. با این حال قدری انرژی، یعنی تلفات اهمی جریان تحریک، از بین خواهد رفت.
فصل اول1
مقدمه 2
مواد آهنربای دایم3
اصول آهنربای دایم3
مواد آهنربای مدرن 7
خواص مغناطیس8
خواص حرارتی 10
تأثیر آهنرهای Nd- Fe- R روی طراحی موتور 11
طراحی BLDC موتورها 13
سمبلها13
تعیین معادلات 15
عملکردها 16
شیوه اندازهگیری و ابعاد موتور17
ملاحظات طراحی 19
آنالیز بروش عنصر محدود20
مقایسه BLDC موتور با موتورهای DC و AC 24
فصل دوم27
توصیف سیستمهای تحریک برای BLDC موتور 28
مبدل بوست AC/DC 28
کنترلر موتور DC بدون جاروبک 35
مقدمه45
توصیف عملکردی46
دکدر وضعیت رتور 46
آمپلی فایر خطا48
نوسانگر49
مدولاتور پهنای پالس 49
حد جریان 50
قفل ولتاژ پایین 52
خروجی خطا 52
خروجی تحریک کنندهها 54
خاموشی گرمایی 55
کاربرد سیستم 64
یک سو سازی موتور سه فازی 64
کنترلر مدار بسته سه فازی69
مقایسه تغییر فاز حسگر 71
یکسوسازی موتور دو و چهار فازی 72
کنترل موتور جاروبکی 77
ملاحظات طرح 78
معکوس کننده (INVERTER) 79
پیوست
IC های اثر هال82
ICMC33039 84
مشخصات فنی و نمودارهای مرتبط با MC33035 IC 87
منابع و مراجع 89
شامل 95 صفحه فایل word
دانلود پایان نامه کنترل دور موتورهای DC بدون جاروبک