نویسندگان: رضا پهلوان ، شاهین رفیعی
خلاصه مقاله:
در این مقاله رابطه ی بین انرژی ورودی و خروجی در واحد سطح در محصول سیب زمینی در شهرستان دماوند استان تهران بررسی شده است. برای این کار داده ها به صورت تصادفی از 44 مزرعه تولید سیب زمینی در منطقه با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شده و توسط نرم افزار 17SPSS تحلیل شد. نتایج نشان داد که انرژی ورودی کل برابر با118147/33مگاژول بر هکتار MJ ha-1می باشد. همچنین کل انرژی خروجی و نسبت انرژی خروجی به انرژی ورودی به ترتیب برابر85514/15 و0/72می باشد. انرژی الکتریسیته 46/33درصد ) و کود 25/08 بیشترین درصد انرژی ورودی را در میان نهاده های مورد بررسی به خود اختصاص داده اند. نتایج رگرسیون نشان داد که سهم انرژی ورودی های نیروی انسانی (1102/92MJ ha-1 کود 29630/03MJ ha-1 آب 8125/29 وسوخت6027/99MJ ha-1 در بازده محصول معنی دار بود. انرژی نیروی انسانی و کود به ترتیب با ضریب1/49 و0/312 بالاترین ضرایب را در میان ورودی های مورد بررسی دارا می باشند.
کلمات کلیدی: انرژی ورودی و خروجی، سیب زمینی، رگرسیون
خلاصه مقاله:
در این مقاله رابطه ی بین انرژی ورودی و خروجی در واحد سطح در محصول سیب زمینی در شهرستان دماوند استان تهران بررسی شده است. برای این کار داده ها به صورت تصادفی از 44 مزرعه تولید سیب زمینی در منطقه با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شده و توسط نرم افزار 17SPSS تحلیل شد. نتایج نشان داد که انرژی ورودی کل برابر با118147/33مگاژول بر هکتار MJ ha-1می باشد. همچنین کل انرژی خروجی و نسبت انرژی خروجی به انرژی ورودی به ترتیب برابر85514/15 و0/72می باشد. انرژی الکتریسیته 46/33درصد ) و کود 25/08 بیشترین درصد انرژی ورودی را در میان نهاده های مورد بررسی به خود اختصاص داده اند. نتایج رگرسیون نشان داد که سهم انرژی ورودی های نیروی انسانی (1102/92MJ ha-1 کود 29630/03MJ ha-1 آب 8125/29 وسوخت6027/99MJ ha-1 در بازده محصول معنی دار بود. انرژی نیروی انسانی و کود به ترتیب با ضریب1/49 و0/312 بالاترین ضرایب را در میان ورودی های مورد بررسی دارا می باشند.
کلمات کلیدی: انرژی ورودی و خروجی، سیب زمینی، رگرسیون
بررسی رابطه ی بین انرژی ورودی و خروجی محصول سیب زمینی در شهرستان دماوند استان تهران