جامع رجبعلی
امام خیمینی
شیخ عبدالحسین
سید عزیز الله
مشیر السلطنه
قنبر علی خان
. . . جمعه سلجوقی
جامع ورامین
شهید مطهری
مساجد قدیمی
مسجد قنبر علی خان
این مسجد در سال 1288 ه.ق اواخر قرن سیزدهم ساخته شده است و شامل رواق صحن و گنبد و پوششی مزین به کاشی کاری های زیباست . بانی مسجد شخصی به نام قنبر علی خان بود و به همین جهت به این نام موسوم شد .
مسجد مشیرالسلطنه
این بنا در اوایل چهاردهم قمری توسط مشیرالسلطنه ساخته شده . دارای رواق صحن و گنبد و پوششی کاشی کاری شده است یک ساعت قدیمی نیز پس از ساخت بنا در این مسجد نصب شده است .
مسجد سید عزیزاله
مسجد سید عزیزاله در نیمه قرن سیزدهم هجری قمری ساخته و به نام بانی آن مرحوم سید عزیزاله موسوم شد . در کاشی کاری های داخل ایوان های این مسجد که دارای چهار ایوان و گنبد در پوششی است نهایت دقت به کار رفته است در بدنه داخلی یکی از ایون ها نیز کتیبه ای است به خط ثلث که در پایان آن نام کاتب و تاریخ نصب کتیبه نوشته شده است . این مسجد در بازار چهار سوق واقع شده است .
مسجد و مدرسه شیخ عبدالحسین
از تنها کتیبه باقی مانده از ساختمان این بنا چنین پیداست که بنای یاد شده در سال 1270 هجری قمری به پایان رسید . این مسجد پس از مرگ میرزاتقی خان امیرکبیر از محل ثلث دارایی او به همت مرحوم شیخ عبدالحسین تهران معروف به شیخ العراق ساخته شد و به همین دلیل به نام مسجد شیخ عبدالحسین موسوم شد به این مسجد مسجد ترکها با مسجد آذربایجانیها هم گفته شده است .
مسجد امام خمینی ( سلطانی )
مسجد شاه یا سلطانی از مسجدهای بزرگ و معروف تهران است و از بناهای دوران فتحعلیشاه قاجار به شمار می رود . این مسجد در انتهای خیابان ناصر خسرو واقع شده و به بازار تهران محدود است .
مسجد جامع رجبعلی
از مساجد قدیمی شهر تهران است و صحنی به نسبت وسیع شبستان تابستانی و زمستانی دارد .
این مسجد در خیابان بوذر جمهری در محله درخونگاه واقع شده است .
مدرسه و مسجد شهید مطهری ( سپهسالار )
این بنا از مدرسه های بزرگ و زیبای قرن سیزدهم هجری قمری ایران است . بانیان این بنای بزرگ و نیز سازندگان ساختمان مجلس شورای ملی شادروان حاج میرزا حسن خان سپه سالار قزوینی صدراعظم دوره ناصرالدین شاه قاجار و برادرش مشیرالدوله بودند . این بنا در خیابان شهید مصطفی فعلی واقع شده است .
مسجد جامع ورامین
این مسجد جامع مهمترین بنای قدیمی شهر ورامین است که خوشبختانه بیشترین بخش آن هنوز باقی مانده است .
مجموعه مسجد جمعه سلجوقی
این مسجد در پس خسارتها و آسیب ها یی که در طول تاریخ دیده بارها تعمیر و مرمت شده است . مناره مدور ساده ای که روی پایه ای چهارگوش آجری قرار گرفته تنها یادگار بنای مساجد است که روی آن بقایای کتیبه ای به خط کوفی و تزیینات دیگری به سبک قرن پنجم باقی مانده است .
فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد
تعداد صفحات این مقاله 19 صفحه
پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید
دانلود مقاله معماری زیارتگاه های تهران