لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه42
فهرست مطالب
عنوان صفحه
خلاصه .............................................................................................................................................................................5
مقدمه ...........................................................................................................................................................................7
بیان مسئله ................................................................................................................................................................10
سوء تغذیه پروتئین انرژی (PEM) .........................................................................................................10
کمبود ریزمغذیها
آهن .............................................................................................................................................................................11
ید ..................................................................................................................................................................................13
ویتامین A ....................................................................................................................................................................15
روی ................................................................................................................................................................................16
بیماریهای مزمن مرتبط با تغذیه
چاقی ...............................................................................................................................................................................17
بیماریهای قلب و عروق .........................................................................................................................................18
دیابت ............................................................................................................................................................................19
سرطان .......................................................................................................................................................................20
روش کار (طرحها و برنامه های در دست اجرا ) ........................................................................................22
یافته ها و نتایج ..........................................................................................................................................................26
بحث و نتیجه گیری .................................................................................................................................................29
سیاست ها و ابعاد برنامه های بهبود تغذیه جامعه
الف) در بخش بهداشت ........................................................................................................................................34
در سطح ملی ..........................................................................................................................................34
در سطح دانشگاه ...................................................................................................................................36
ب) برنامه های فرابخشی بهبود تغذیه جامعه ...............................................................................................37
منابع ...........................................................................................................................................................................39
ضمیمه ها:
نمودار شماره 1: شیوع سوء تغذیه کودکان در کشور
نمودار شماره 2: مقایسه شیوع سوء تغذیه در شهر وروستا - 1377
نمودار شماره 3: شیوع کوتاه قدی تغذیه ای در استانها - 1377
نمودار شماره 4: درصد کودکان زیر 5 سال مبتلا به سوء تغذیه متوسط و شدید بر اساس قد برای سن مناطق شهری - 1377
نمودار شماره 5: درصد کودکان زیر 5 سال مبتلا به سوء تغذیه متوسط و شدید بر اساس قد برای سن مناطق روستایی- 1377
نمودار شماره 6: درصد کودکان زیر 5 سال مبتلا به سوء تغذیه متوسط و شدید بر اساس وزن برای سن مناطق شهری - 1377
نمودار شماره 7: درصد کودکان زیر 5 سال مبتلا به سوء تغذیه متوسط و شدید بر اساس وزن برای سن مناطق روستایی - 1377
نمودار شماره 8: زمان شروع افت رشد کودکان - 1377
نمودار شماره 9: شیوع کم خونی در زنان سنین باروری بررسی کشوری سال - 1374
نمودار شماره 10: شیوع کمبود آهن در زنان سنین باروری بررسی کشوری سال - 1374
نمودار شماره 11: مقایسه شیوع گواتر قبل و بعد از اجرای برنامه
نمودار شماره 12: نمودار مقایسه ای درصد استفاده از نمک یددار خانوارهای شهری و روستایی کشور طی سالهای مختلف
نمودار شماره 13: درصد کل خانوارهای استفاده کننده از نمک یدداردر استانهای کشور (سیمای جمعیت و سلامت در جمهوری اسلامی ایران مهرماه - 1379)
نمودار شماره 14: میانه ید ادرار دانش آموزان 8 تا 10 ساله استانهای کشور (بررسی ملی سال- 1380)
نمودار شماره 15: پایش مستمر میزان ید در نمکها بصورت تصادفی (گزارش فیدبک های شش ماهه کل کشور)
نمودار شماره 16: وضعیت نمایه توده بدنی جمعیت 15 تا 39 ساله کشور (بررسی سلامت و بیماری- 1378)
نمودار شماره 17: وضعیت نمایه توده بدنی جمعیت 40 تا 69 ساله کشور (بررسی سلامت و بیماری - 1378)
نمودار شماره 18: وضعیت نمایه توده بدنی جمعیت 70 سال و بالاتر در کشور (بررسی سلامت و بیماری -1378)
نمودار شماره 19: فراوانی هیپرکلسترومی (بیش از 240 میلی گرم) به تفکیک استانهای کشور (بررسی سلامت و بیماری - 1378)
نمودار شماره 20: فراوانی هیپرکلسترومی (بیش از 200 میلی گرم) به تفکیک استانهای کشور (بررسی سلامت و بیماری - 1378)
نمودار شماره 21: نمودار فراوانی افزایش فشارخون بر اساس سن (بررسی ملی سلامت و بیماری - 1378)
نمودار شماره 22: مقایسه مصرف سرانه مواد غذایی با میزان مطلوب (مطالعات الگوی مصرف مواد غذایی -1377)
نمودار شماره 23: درصد توزیع خانوارهای ایرانی بر حسب دریافت انرژی و مواد مغذی در مقایسه با نیاز (مطالعه کشوری بررسی مصرف غذای خانوار (1374-1371)
خلاصه:
بر اساس آخرین تعریف امنیت غذایی که توسط سازمان جهانی بهداشت و FAO ارائه شده است، "دسترسی همه مردم در تمام اوقات و نقاط به غذای کافی و سالم به منظور زندگی سالم و فعال " چنانچه روندهای فعلی از ناامنی غذایی و سوء تغذیه ادامه یابند و مداخله موثر برای تغییر و اصلاح آنها صورت نگیرد پی آمدهای زیانبار و نامطلوب اقتصادی و سلامتی ناشی از آن در سالهای آینده ملموس تر خواهد شد.
کلیه شواهد حاکی از آن است که جامعه ایرانی در یک گذر شتاب زده تغذیه ای به سرعت بطرف یک مشکل مضاعف پیش می رود. به این معنی که از یکطرف سوء تغذیه پروتئین انرژی در کودکان زیر 5 سال کشور و کمبود ریزمغذیها (آهن، ید، روی، کلسیم، ویتامین A و D) در سهم بزرگی از جمعیت کشور مشاهده می شود. بطوری که بررسی ANIS توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه در وزارت بهداشت در سال 1377 نشان داده است که 800 هزار کودک زیر 5 سال (4/15%) دچار کوتاه قدی تغذیه ای متوسط و شدید هستند که حاکی از سوء تغذیه مزمن و طولانی است. بررسی ملی تعیین وضعیت ریزمغذیها در سال 1381 نیز نشان داده است که از 15 تا 40 درصد کودکان، نوجوانان و زنان باردار دچار کمبود آهن هستند و کمبود روی در حدود 30 درصد کودکان و نوجوانان و 44 درصد زنان باردار کشور وجود دارد.
از طرف دیگر نشانه های هشدار دهنده از گسترش بیماریهای متابولیک از جمله بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چاقی و انواع سرطانها در شهرها و بخصوص شهرهای بزرگ دیده می شود. بر اساس آمار موجود از هر 800 مورد مرگ روزانه 300 مرگ به عـــلت بیــــماریهای قلبی عروقی است و یکی از دلایل عمده آن تغییر الگوی مصرف غذا می باشد.
باید خاطر نشان کرد که خطر ابتلای به بیماریهای متابولیک لزوما" منحصر به طبقات پردرآمد نیست بلکه طبقات کم درآمد نیز آسیب پذیری بالا دارند. از اینجاست که این روزها در حاشیه شهر تهران در میان خانوارهای کم درآمد یک کودک مبتلا به سوء تغذیه در کنار یک مادر فربه و در عین حال دچار کمبود ریزمغذیها فراوان دیده می شود.
تردیدی نیست که گسترش بیشتر دو پدیده مورد بحث در کنار یکدیگر از یک طرف بازده سرم
تحقیق در مورد راهکارهای بهبود تغذیه جامعه