فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:37
فهرست مطالب:
مقـدمه
پیشگفتار
چکیده تحقیق:
تعریف واژه هایی از فرهنگ
سابقة تاریخی تهاجم فرهنگی با دنیای اسلام
علل و ریشههای تهاجم فرهنگی
تهاجم فرهنگی ، مظاهر وشیوههای آن به دنیای اسلام
شیوه هایی از تهاجم فرهنگی در عرصة جهانی
الف : ترویج فرهنگ فاسد
ب : کنار زدن حزب الله
ج : تزلزل در اعتقادات فکری مردم
دوگونة تهاجم : داخلی ـ خارجی
تهاجم خارجی :
واژه های بیگانه :
خطرناکترین هجمه :
موسیقی :
نوشته های روی لباسها :
رابطة فرهنگ با اقتصاد :
تهاجمات داخلی :
قضاوت ذهنی :
جمـــود :
امر به معروف ونهی از منکر :
احترام به همدیگر :
ایجابی یا سلبی :
بیت المال
راهها وروشهای مقابله با تهاجم فرهنگی
نتیجه گیـــری :
منـابع
مقـدمه
هدف و انگیزة ما از این نوشته بیشتر جهت آشنایی خود از مقوله تهاجم فرهنگی میباشد و اینکه عوامل مهم آن را مورد بررسی قراردهیم و مهمترین بلای این قرن را که به هویت و اصالت همة مسلمانان خدشه وارد میسازد را بهتر بشناسیم و اقلاً خود را دربرابر این بلا بیمه کنیم .
پیشگفتار
برای یک ملت فاجعهی فرهنگی از فاجعة اقتصادی سنگینتر و خسارت بارتر است یورش ذهنی از یورش نظامی بسیار بیرحمانهتر و صعب العلاجتر است.
مقام معظم رهبری
انقلاب اسلامی کبیر ایران گامی بزرگ به سوی شکست اسطورهی غربزدگی در سراسر جهان و اسلام بوده است.
انقلاب ایران تمام جریان غربگرایی را در جهان سوم زیر سؤال کشیده راه تازهای ارائه داده و برای مردم جهان فرصت اندیشیدن و باز اندیشیدن را فراهم نموده است و به روشنفکران خودباخته به طور قاطع نشان داده است که نمیتوانند واقعیات جوامع اسلامی را به کمک دریافتهای کلیشهای عاریه از غرب تغییر دهند.
بیشک تهاجم فرهنگی یکی از معضلات جامعهی امروزی ماست و با توجه به اهمیتی که این موضوع در سرنوشت و شکل دادن فرهنگ نسلهای آینده دارد. در این تحقیق سعی شده است به طور مختصر دربارهی علل و عوامل ایجاد تهاجم فرهنگی و راهکارهای مبارزه با آن پرداخته شود.
چکیده تحقیق:
الف- اهداف تحقیق:
آشنایی هرچه بیشتر با فلسفه عوامل مظاهر و نتایج شوم مقوله تهاجم فرهنگی درجهت مصون ماندن از عواقب هلاکتبار هجوم فرهنگی استعمارگران.
ب – دلایل موضوع:
عملکرد کشورهای استعمارگر غرب در مستعمرههای خود در طول یکی، دو قرن اخیر که بدون هیچ ملاحظه و وقفهای در جهت محو افتخارات ملی و اعتقادات مذهبی کشورهای مسلمان تلاش کردهاند چرا که این تفکرات و اعتقادات را مانع اصلی وجدی مؤفقیت سرمایهداران غربی و بالاخص یهودی در به چنگ آوردن مخازن و منابع طبیعی، تسخیر بازارهای این کشورها مییافتند و نمیتوانستند به راحتی کشورهای غیرمسلمان «مانند هند» آنها را زیر سلطه ببرند و میتوان از دلایل موفقیت این هجوم فرهنگی به موارد زیر اشاره نمود.
1- غفلت عامه مردم از اتفاقات اجتماعی و ترفندهای استعمارگران
2- سستی اعتقاد و ضعف آگاهی عامه مردم از اصول اعتقادی و افتخارات ملی ومذهبی خود و در برابر مهاجمان که با ترفندهای : 1- تحقیر فرهنگ خودی و شخصیتهای مذهبی
2- تحبیب فرهنگ غربی و شخصیتهای کاذب 3- و در نهایت انحلال مراکز فرهنگی خودی و یا حداقل تضعیف آنها عمل میکنند.
نتایج اصلی تحقیق:
با توجه به مظاهر و شیوه کار مهاجمان فرهنگی و عواقب هلاکتبار آن به نتایجی میتوان رسید:
کشورهای استعمارگر در ظاهر با شعار رفاه و آسایش و آبادانی کشورهای فقیر وارد میشوند و در نهایت به وابستگی شدید ، مصرفزدگی ، فقر و بیکاری و بیعاری جوانان و در نهایت اضمحلال توان دفاعی ، هویت فرهنگی و محو اعتقادات ملی و مذهبی این کشورها باعث میشوند. که دیگر هرگز نتوانند روی پای خود ایستاده و از منابع و منافع و منافع ملی خود دفاع کنند بلکه به عنوان پیش مرگ و وسیلهی تحقق اهداف استعمارگران تبدیل میشوند و تسلیم محض سیاستهای استعماری شده و ذلت را به جای افتخار ملی قبول کرده ، ثروتها و منابع سرشار خود را دودستی تقدیم آنها میکنند .
درپایان پیشنهاداتی چند به عموم افراد جامعه و بالخص دستاندکاران فرهنگی ارائه میشود :
1ـ شناساندن و تعمیق آگاهی عامه مردم از اعتقادات و افتخارات مذهبی و ملی .
2ـ شناساندن دشمنان این اعتقادات و افتخارات و اهداف این دشمنان استعمارگر
3ـ ارائه روشها و راهکارهای عملی مبارزه و نفی تهاجمات فرهنگی استعمارگران با راهکارهایی چون احیای ارزشهای ، احیای هویتها و افتخارات ملی ـ مذهبی ، رواج سنت حسنة امر به معروف و نهی از منکر و …
مقاله تهاجم فرهنگی