مقاله : مقدمه ای بر بسته بندی مواد غذایی ، با فرمت ورد 42 صفحه
مقدمه
بسته بندی عبارت است از هنر وعلم اماده سازی مواد غذایی برای انبار کردن ،ودر نها یت فروش . بسته بندی باید تا حد امکان ساده و ارزا ن باشد ضمن اینکه اهداف اولیه بسته بندی یعنی خاصیت حفاظتی و جذابیت رانیز دارا باشد . با عنایت به این که مواد بسته بندی توسط ماشین های مختلف فرایند می شوند بنابراین خواص دیگری نیز باید داشته باشند که عبارتند از : نرمش ، قابلیت پذیرش چاپ ، قابلیت استفاده در ماشین های لفاف ، قابلیت دوخته شدن در حرارت ، شکل پذیری به کمک باد یا خلا و یا فن اوریهای حرارتی . خواص مطلوب دیگری که به وﻴﮋه از دیدگاه صنایع غذایی مهم هستند عبارتند از : شفا فیت ، نفوذپذیری یا غیر نفوذپذیری محصول نسبت به بخار اب وگازهای دی اکسید کربن ، اکﺳﻴﮋ ن و نیتروﮋن .
سایر انواع بسته بندی موثر غذا یی عبارتند از :
وسائل سیستم های مورد استفاده در بسته بندی
الف ) سیستم پر کننده و دربندی در خلا و شرایط جو اصلاح شده .
ب ) تجزیه کننده قابل حمل
ج) سیستم صحفه شیر دار
د) ورقه ضد بخار اب
ه)تجزیه کننده ماده غذایی
و)ورقه های تاب دار پلی الفین
ز) دستگاه اندازه گیری گاز کربنیک
ح) سیتم های بسته بندی سه گاز
مواد مورد استفاده در بسته بندی
مواد بسته بندی پلاستیکی :
انواع پلی مرهای مرکب :
سایر مواد موجود در پلاستیک ها :
بستهبندی مواد غذائی
نان و شیرینیها
غلات
شیرینی و شکلات
قهوه
فرآوردههای لبنی
مواد غذائی خشک
مواد غذائی منجمد
گوشت
کیسههای توری
مزیت اساسی کیسههای توری عبارت است از:
تاثیر استفاده از ظروف یکبار مصرف بر مواد غذایی
1- ظروف استیل:
2- ظروف نچسب:
3- ظروف ملامین:
4- ظروف پیرکس:
5- ظروف یک بار مصرف:
روشهای مدرن بسته بندی مواد غذایی
- انواع بسته بندی
• بسته بندی اسپتیک
وظایف بستهبندی
وظایف بستهبندی را به نقل از کتب مختلف میتوان بهشرح زیر خلاصه نمود:
بستههای بزرگ حملونقل
بستهبندی بویل - این - بگ
خصوصیات کلی:
بستهبندی شرینک
بستههای مصرفی
آیروسل Aerosol
محاسن:
خصوصیات کلی:
مشکلات بستهبندی موادغذائی در ایران
مقدار و نحوه بستهبندی مواد غذائی مختلف
مقاله : مقدمه ای بر بسته بندی مواد غذایی