کتاب حاضر مشتمل بر 12 فصل شامل:
1- تولید شکلات و الگوهای مصرف
2- کشت کاکائو، ترکیب حبوبات و شکل گیری پیش طعم شکلات و شخصیت
3- تولید شکلات صنعتی - فرآیندها و عوامل موثر بر کیفیت
4- شیمی توسعه عطر و طعم در طول فؤایند کاکائو و تولید شکلات
5- شخصیت حسی و ادراک طعم شکلات
6- مزایای تغذیه و سلامت مصرف کاکائو و شکلات
7- ساختار - روابط خواص (رئولوژی، بافت و ذوب) در تولید شکلات
8- رفتار معتدل در طول ساخت شکلات: اثرات مختلف ماتریس محصول
9- تعادل و تبلور چربی و اثرات آن بر کیفیت شکلات
10- تشکیل شکوفه چربی و توسعه در شکلات
11- اثرات ماتریکس بر شخصیت مواد فرار عطر و طعم و انتشار در شکلات
12- نتیجه گیری و کاربردهای صنعتی
علوم و تکنولوژی شکلات سازی