رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

رزفایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله ماشین های بسته بندی مواد غذایی

اختصاصی از رزفایل دانلود مقاله ماشین های بسته بندی مواد غذایی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 

 

ماشینهای مورد استفاده جهت بسته‌بندی مواد غذایی امروزه در طرح تیپهای متفاوت ساخته و مورد استفاده قرار می‌گیرند بیان یک تقسیم‌بندی جامع و مانع برای همة ماشینها کاری مشکل است اما در ذیل سعی شده با ارائه یک تقسیم‌بندی با توجه به نحوة عمل کرد این ماشینهای شمای کلی از تنوع ماشینهای مورد استفاده در صنایع غذایی و بسته‌بندی مواد غذایی ارائه گردد.

 

1- ماشینهای پرکن:
این نوع ماشینها عملیات لازم برای پر کردن محصولات داخل ظرف را انجام می‌دهند با توجه به تنوع ظروف و بسته‌بندی مورد استفاده در بسته‌بندی مواد غذایی ممکن است عملیات پر کردن در بطری، قوطی، کیسه، بشکه، کارتن و... انجام شود. پرکردن مناسب علاوه بر جنبه‌های مثبت آن از نظر پذیرش مصرف کننده نقش مهمی در ماندگاری محصول دارد به همین دلیل امروزه از طریق سازمانهای ذیربط قوانین مربوط به میزان دقیق پر کردن ظروف وضع شده است. انتخاب یک ماشین پر کن بستگی به طبیعت محصول و سرعت تولید مورد نیاز ما دارد. دستگاه پرکن باید بطور صحیح ظروف را پر کنند . چنانچه دستگاه به گونه‌ای طراحی شود که توانایی پر کردن ظروف در اندازه‌های مختلف را داشته باشد این یک مزیت مهم برای دستگاه تلقی می‌گردد. در سال 1980 اوسبون انواع پر کن‌های وزنی، فشاری و تحت خلاء را شرح داده است که سیستم‌ها و اصول مورد استفاده در این نوع ماشینها مورد بحث قرار می‌گیرد.
1-1- پر کن مایعات:
در ماشینهای پر کن مایعات از یک روش یا ترکیباتی که از دو و چند روش ذیل برای پر کردن مایعات درون ظروف بسته‌بندی استفاده می‌شود این روشها عبارتند از:
1-1-1- پر کن های تحت خلاء:
پر کن های تحت خلاء تمیزترین و اقتصادی‌ترین روش پر کن برای بسیاری از مواد غذایی نظیر اکثر مایعات دقیق و با ویسکوزیتة پایین می‌باشد البته باید توجه داشت این نوع پر کن ها برای محصولاتی که کف می‌کنند مناسب نیستند این پر کن ها دارای نازل هائی هستند که وارد ظرف شده ابتدا هوای ظرف را خالی و سپس ظرف را تا ارتفاع معینی پر می‌کند مهمترین ویژگی پر کن های تحت خلاء آن است که از پر کردن ظروف سوراخ شده، لبه بریده و شکسته بصورت اتومات خودداری می‌شود پر کن های تحت خلاء خود دارای سه سیستم هستند که عبارتند از:
1-1-1-1- پر کن ها تحت خلاء با سیستم چرخان:
در این روش هر بطری به تنهایی جابجا می‌شود و هر بطری در زیر میله پر کننده خود قرار می‌گیرد بطور اتومات بالا می‌آید و همانطوریکه حول ماشین مستقل از بطریهای دیگر می‌چرخد پر می‌شود.
1-1-1-2- پر کن های تحت خلاء با سیستم طبقی:
در این روش بطری‌ها در کنار هم در روی سینی قرار می‌گیرند و توسط نقاله زیر دهانه پر کن حرکت می‌کنند سرهای تغذیه کننده در این روش یک تا هشت مورد متغیر می‌باشد.(سرهای تغذیه کننده ثابت)
1-1-1-3- پرکن‌های تحت خلاء با سیستم تغذیه اتومات:
این سیستم دارای اهرمی است که بطری‌های پر شده را تخلیه و بطری‌های خالی را به زیر سرهای تغذیه کننده قرار می‌دهند. عموماً سیستم‌های تحت خلاء شامل یک تانک ذخیره است که در پایین قسمتی که بطری‌ها در آن پر می‌شوند قرار گرفته است و لوله‌های دارای نازل پر کننده به این تانک متصل است. زمانی که ماشین بکار می‌افتد پمپ خلاء روشن شده و خلاء را در ظرف مربوطه ایجاد می‌کنند با حرکت بطری‌ها و قرار گرفتن دهانة آن بر روی واشر پلاستیکی قسمت تغذیه کننده از ورود هوا به داخل بطری جلوگیری می‌شود زمانی که بطری سالم است و فاقد سوراخ و ترک می‌باشد به این ترتیب با عمل پمپ خلاء، خلاء‌ای در بطری به وجود می‌آید که این خلاء به نوبة خود موجب می‌شود مایع توسط نازل‌های مکنده از تانک ذخیره مکیده شده و در بطریهای پر شود زمانی که بطری در حد مورد نیاز پر می‌شود خلاء بطور اتومات شکسته می‌شود و این امر موجب توقف جریان مایع به داخل بطری می‌شود. امروزه ماشینهای پر کن با ظرفیت 250 عدد در دقیقه برای این منظور طراحی شده‌اند.
1-1-2- پرکن های حجمی:
در این روش هر واحد پر کن به صورت یک سیلندر و پیستون می‌باشد. هنگامی که ظروف دقیقاً به محل پر کن می‌رسد. دریچه تحویل دهنده مایع باز شده و دریچه ذخیره بسته می‌شود و با حرکت برگشت پیستون مایع به داخل ظروف تخلیه می‌شود با حرکت بعدی پیستون دریچه تحویل دهنده بسته و دریچه ذخیره باز می‌شود به این طریق پیستون برای پر کردن بعدی شارژ می‌شود. این سیستم نیز برای پر کردن مایعات رقیق و غلیظ مناسب و مقدار مایع تخلیه شده بوسیله تنظیم حرکت پیستون کنترل می‌شود.( مانند شکل زیر)

 

 

 

 

 

1-1-3- پرکن های وزنی:
این پرکن ها با دو مکانیزم ذیل کار می‌کنند در یک نمونه ظرف در محل سر پر کن قرار گرفته و باعث باز شدن مایع برای مدت مشخصی می‌شود پس از اتمام زمان دریچه بسته و ظرف به محل بعدی منتقل می‌شود. در نمونه دوم با باز شدن دریچه ابتدا مقداری از محصول وارد محفظه شده و آنرا پر می‌کنند وقتی که ظرف در محل سر پر کن قرار گرفت دریچه تحویل باز شده و محتوی محفظه وارد ظرف می‌شود.
1-1-4- پرکن های تحت فشار:
این سیستم مشابه پرکن های وزنی از نوع محفظه‌ای می‌باشد با این تفاوت که توسط یک پمپ مایع داخل محفظه برای تسریع در امر تخلیه تحت فشار می‌باشد. پرکن های وزنی و تحت فشار مناسب‌ترین روش سریع پر کردن برای مایعات با ویسکوزیته کم می‌باشند.

 

1-2- پر کردن محصولات پودری و گرانولی:
دو روش اصلی برای پر کردن مواد پودری و گرانولی وجود دارد که عبارتند از:

 

1-2-1- پرکن های حجمی:
این پرکن ها در سال 1963 به بازار عرضه شدند در حال حاضر به روشهای گوناگون طراحی و مورد استفاده قرار گرفته‌اند مهمترین روشهای حجمی برای پر کردن مواد گرانولی و پودری عبارتند از:

 


1-2-1-1- پرکن های مته ای:
یک هیلسی در قسمت پایین قیف‌های حاوی محصول گرانولی قرار گرفته و هیلسی با توجه به نوع محصولی که می‌خواهند استفاده کنند طراحی شده است مقدار ماده جهت پر کردن بوسیله تعداد چرخشهای هیلسی در یک سیکل کنترل می‌شود. شکل زیر پرکن مته ای را نشان می‌دهد.

 

 

 

 

 

1-2-1-2- پرکن های فنجانی( فلاسکی)
این نوع پرکن ها برای مواد گرانولی و پودری قابل استفاده‌اند ابتدا فنجانها محصول را از قیف ذخیره دریافت و پر می‌شوند سپس این فنجانها محتوی خود را برای پر کردن ظروف تخلیه می‌کنند. شکل زیر شمای این نوع پرکن را نشان می‌دهند.

 

 

 

 

 

1-2-1-3- پرکن های تحت خلاء:
ظرف تا سر پرکن بالا آمده و با تماس با آن مکانیسم خلاء فعال و نازلهای پرکن محصول را به درون ظرف می‌ریزند با پر شدن ظرف مکانسیم خلاء قطع و نازل پرکن نیز از عمل باز می‌ماند.
1-2-2- پرکن های وزنی:
بدیهی است که این روش بهترین و مناسبترین راه برای توزین و اندازه‌گیری است در عمل محصول از طریق دهانه مخصوص بر روی کفه ترازو ریخته و با رسیدن وزنه به مقدار مورد تنظیم عمل ریزش از دهانه مخصوص قطع و محصول توزین شده به داخل ظرف تخلیه می‌شود. شکل زیر مکانیسم عمل در این پرکن ها را نشان می‌دهد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2- ماشینهای تمیز کننده:
بیشترین کاربرد ماشینهای تمیز کننده و شوینده در صنایع لبنیات و نوشابه که در آن بطری‌های کثیف به کارخانه مجدداً برمی‌گردند می‌باشد دستگاههای شوینده دو نوع هستند:
الف) Hydro ب)Seaker – Hydro
که در اولی جهت‌های آب بکار رفته اما در روی بطریهای بطور کامل در آب فرو برده می‌شوند. دستگاه شوینده گاهی اوقات به برس های چرخنده نیز ممکن است مجهز باشند سرعت عمل این دستگاهها 200 تا 600 عدد در دقیقه می‌باشد.
ساده‌ترین شکل دستگاههای تمیز کننده جهت‌های هوای فشرده یا بخار می‌باشد فشار PSI 60 حداقل فشار لازم برای این است که بطری بطور کامل تمیز شود. شکل زیر مراحل کار دستگاه شستشوی بطری را نشان می‌دهد.

 

 

 

 

 

 

 


3- ماشینهای دوخت:
دوخت‌ها ضعیف‌ترین قسمت یک بسته می‌باشند و دوخت ناقص موجب کوتاه شدن طول عمر انباری مواد غذایی می‌شود ماشینهایی که عملیات دوخت دربندی و بستن را در بسته‌بندی مواد غذایی انجام می‌دهند بسیار متنوع هستند در ذیل به پاره‌ای از مهمترین این ماشینها اشاره می‌شود.
3-1- دوخت حرارتی:
بیشتر این گروه از ماشینها دارای فک‌هایی هستند که از طریق جریان برق گرم شده و سپس با فشار بر روی فیلم دوخت حرارتی را انجام می‌دهند در بعضی از ماشینهای جدیدتر بجای جریان برق از جریان الکتروترمیک با فرکانسی بالا استفاده می‌شود که در این ماشینها فک‌ها گرم نمی‌شوند بلکه در محل دوخت گرمای لازم برای دوخت حرارتی را بوجود می‌آورند.
ماشینهای ایجاد کننده گرما به روش الکتریکی امروزه در انواع متفاوت طراحی و ساخته می‌شوند. نظیر:
3-1-1- نوعی که در آن فکها دائماً گرم نگه داشته می‌شوند:
در این نوع مشکل چسبیدن فیلم به فکها وجود دارد که این شکل با قرار دادن یک نوار نازک از جنس سلیکون لاستیکی یا پلی‌تترافلوئوراتیلن بین فکهای ماشین قابل رفع است استفاده متناوب از روغن سیلیکون برای فکها در نچسبیدن فیلم به فکها کمک می‌کند.
3-1-2- نوعی که در آن گرما توسط یک پالسی الکتریکی با دامنه و مدت زمان مطلوب تولید می‌گردد:
با این ماشینها امکان نگه داشتن فشار بر روی فکها بدون تولید گرما برای مدت کوتاهی بعد از تکمیل عمل دوخت حرارتی وجود دارد بدین ترتیب محل دوخت تحت فشار سرد شده و در نتیجه دوخت بهتر انجام می‌شود و از طرفی مسئله چسبیدن فیلم به فکها کاهش می‌یابد.
سه عامل اساسی که در استحکام و بازده دوخت موثرند عبارتند از دمای فکها، فشار اعمال شده بر فیلم و مدت بسته بودن فکها این عوامل در ماشینهای ساده‌تر بصورت دستی و در ماشینهای پیشرفته‌تر بصورت اتومات کنترل می‌شوند.
ماشینهای دوخت با فرکانس بالا(گروه دوم) از نظر کاربرد محدودترند زیرا هزینه اولیه آنها بیشتر است. در این ماشینها بجای فک‌هایی که با جریان برقی گرم می شوند از الکترودهایی استفاده می‌شود که موجب ایجاد گرما از نوع دی‌الکتریک بین سطوح داخلی فیلم می‌شوند به دلیل آنکه سطوح خارجی فیلم گرم نمی‌شوند مسئله چسبیدن فیلم به الکترودها ایجاد نمی‌گردد و زمانی برای خشک کردن محل دوخت مورد نیاز نیست. ماشینهای نوع اول برای دوخت لفافهای از جنس PE و PP و ماشینهای گروه دوم برای دوخت لفافهای از جنس PVC استات سلولز مناسبند.
3-2- دربندی قوطی‌ها:
این دستگاهها که اصطلاحاً سیمر نامیده می‌شوند قادرند در قوطی‌های دو تیکه یا سه تیکه عمل دربندی قوطی را انجام دهند درب مورد استفاده حاوی یک اسپری ماده لاستیکی به منظور ایجاد دوخت غیر قابل نفوذ می‌باشد. دوخت انجام شده اصطلاحاً دوخت مضاعف نامیده می‌شود. شکل زیر شمای این دوخت را نشان می‌دهد.

 

 

 


3-3- دربندی بطری ها:
Osborn در 1980 انواع در پوششهای مورد استفاده برای بطریهای شیشه‌ای را تا نوع مقاوم در برابر ناخنک زدن توضیح داده است بطور کلی بطریها توسط یکی از انواع دربهای ذیل، توسط دست ماشینهای نیمه اتومات و تمام اتومات دربندی می‌شوند.
3-3-1- دربهای با دوخت فشاری:
این روش اکثراً برای نوشابه‌های گازدار استفاده می‌شود درب مورد استفاده از نوع تاجی با آستر چوب پنبه‌ای یا پلی‌اتیلنی می‌باشد.
3-3-2- دربندهای معمولی:
که دربندی بطریهای شیر پاستوریزه و دیگر مایعات استفاده می‌شوند نظیر دربهای چوب پنبه‌ای و فویل آلومینیومی.
3-3-3- دربندهای تحت خلاء:
در این ماشینها از انواع دربهای نظیر Pryoff, Lever-off, Twistoffomina برای ایجاد یک دربندی غیر قابل نفوذ استفاده می‌گردد.
ماشینهای دوخت طیف وسیعی از انواع ماشینها را در بر می‌گیرد بطور مثال ماشینهای نظیر ماشینهای تسمه کشی و دوخت کارتن‌ها توسط منگنه نیز در این گروه از ماشینها قرار می‌گیرند زیرا عملیات دوخت و بستن بسته توسط آنها انجام می‌شود در حال حاضر سرعت ماشینهای دوخت قوطیها 1100 عدد در دقیقه، بطریهای 250 عدد در دقیقه و کیسه‌های پلاستیکی 200 عدد در دقیقه می‌باشد.
مواد ترموپلاستیک زمانی که حرارت می‌بینند نرم و ذوب شده و در سرما مجدداً سخت می‌شوند در حقیقت یک ماشین دوخت حرارتی سطح دو لایه فیلم را حرارت می‌دهد تا در اثر ذوب شدن به یک لایه تبدیل شوند و دوخت بوجود آید. دوخت‌های حرارتی معمولاً تا زمان سردشدن ـ ضعیف هستند بنابراین نباید طی این مدت هیچگونه نیروی خارجی به آن وارد شود. سه نوع دوخت متداول و مورد استفاده در حاشیه های دوخت حرارتی به قرار ذیل است.
3-3-3-1- دوخت نواری: یک دوخت باریک و دراز است که در زوایای انتهای بسته (طول یا عرض) بوجود می‌آید.
3-3-3-2- دوخت با سطوح مخالف: سطح‌های مخالف به این طریقه دوخت حرارتی می‌شوند.
3-3-3-3- دوخت لبه روی هم: یک سطح از ورقه درز گیری می‌شود و فقط یک طرف از فیلم نیاز است ترموپلاستیک باشد. این دوخت‌ها در طی انجام به غذا فشار و نیرو وارد نمی‌کنند به همین دلیل این نوع دوخت برای مواد غذایی حساسی به فشار نظیر انواع بیسکویت‌ها مناسب است.
3-4- انواع درزگیرها:
3-4-1- درزگیر سیم داغ:
سیم فلزی حرارت داده شده و همزمان با این عمل فیلم در تماس با سیم فلزی به صورت نواری دوخت شده و بریده می‌شود.
3-4-2- درزگیر گیره‌ای داغ:
رشته لفاف در مکانی بین فک‌ها و گیره‌های حرارت دهنده نگهداری می‌شوند تا دوخت شکل بگیرد.

 

3-4-3- درزگیر جنبشی ـ حرکتی:
فیلم بین دو گیرة سرد نگهداری و سپس حرارت می‌بیند و به این طریق دوخت به وجود می‌آید فک‌ها تا زمان سرد شدن دوخت روی فیلم باقی می‌مانند.
3-4-4- درزگیر چرخشی
برای دستگاهها با سرعت زیاد از این نوع درزگیرها استفاده می‌شود در عمل با عبور چرخشی بسته‌ها و تماس دهانه بسته‌ها فک‌های دوخت دوخته می‌شوند.
3-4-5- درزگیر با فرکانس بالا:
یک جریان الکتریکی متغیر در حدود (MHZ 1-50) مولکولهای موجود در فیلم را به جنبش و حرکت وادار می‌کند و در نتیجه حرارت ایجاد و عمل دوخت انجام می‌شود فیلم مورد استفاده باید دارای ویژگی انتقال سریع حرارت باشد.
3-4-6-درزگیرهای ماورای صورت:
در ارتعاشات فرکانسهای بالا (20 Hz) از میان فیلم عبور داده شده که در نتیجه حرارت تولید و فیلم دوخته می‌شود.
3-4-7- درزگیرهای سرد:
در این روش عملیات دوخت با استفاده از انواع چسبها در محصولاتی که حساس به حرارت هستند انجام می‌شود.

 


4- ماشینهای پرکننده و دوخت:
در این گروه از ماشینها ظرف یا بسته توسط ماشینی دیگر تهیه و ساخته می‌شود و فقط عملیات پر کردن و دربندی روی ماشین بسته‌بندی انجام می‌شود طیف وسیعی از ماشینها در این گروه قرار می‌گیرند نظیر .
4-1- ماشینهای پیورپک:
که در صنایع لبنیات و فرآورده‌های لبنی کاربرد گسترده‌ای دارند.
4-2- ماشینهای مولتی پک:
که طیف وسیعی از مواد غذایی ویسکوز و غیرویسکوز در آنها قابل بسته‌بندی است.
4-3- ماشینهای دوی‌پک:
که در حال حاضر کاربرد گسترده‌ای در بسته‌بندی انواع آب‌میوه‌جات پیدا کرده‌اند. اما این سیستم برای بسته‌بندی طیف وسیعی از مواد غذایی قابلیت کاربرد دارد.
4-4- ماشینهای اسپتیک‌ بگ:
که عمل پر کردن مادة غذایی به طریقة اسپتیک و همزمان دوخت و دربندی کیسه را انجام می‌دهند.

 

5- ماشینهای شکل دهنده پر کننده و دوخت:
طیف وسیعی از ماشینها در این گروه قرار دارند وجه مشترک همه این دستگاهها آن است که عملیات ساختن بسته، پرکردن و دوخت و دربندی آن بطور همزمان در یک دستگاه انجام می‌شود با توجه به طرح تیپ دستگاه و نوع بسته‌ای که ایجاد می‌شود تقسیم بندی زیر را در زمینه این دستگاهها داریم:

 

5-1- ماشینهای ffs عمودی:
فرآیند بسته‌بندی در ماشینهای بسته‌بندی همیشه شامل تعدادی از عملیات مختلف می‌باشد این عملیات به وظایف اساسی که ماشینها جهت انجام آن طراحی شده‌اند بر می‌گردد. مثلاً کشیدن یک رشته از مواد بسته‌بندی قابل انعطاف از قرقره فیلم، بریدن رشته، ساختن و شکل دادن بسته، پرکردن، دربندی و نهایتاً حمل بسته (انتقال بسته) به خارج.
باید یک همبستگی بین عملیات اصلی هر ماشین و خواص و ویژگی‌های مواد بسته‌بندی که اصطلاحاً واژة Runnability نامیده می‌شوند وجود داشته باشند از این مطالب می‌توان این نتیجه را گرفت که برای هر ماشین ماده بسته‌بندی مناسب وجود دارد که باید استفاده شود در ماشینهای FFS عمودی یک رول از مواد قابل انعطاف بکار برده می‌شود (کاغذ، فیلم یا فویل) که آن را به شکل لوله در آورده سپس درز آن را می‌دوزند و در یک تناوب منظم آن را پر می‌کنند و یا آن را از طول تا می‌زنند و درز آن را در گوشه راست می‌بندد با این تا یکسری پاکت شکل می‌گیرد که پر شده و سپس بسته می‌شود. در بیشتر ماشین‌های FFS عمودی اعمال اصلی این ماشینها مطابق شکل زیر است.
US1: بازکردن رول بسته‌بندی از ماسوره
US2: ذخیره کردن رشته بسته‌بندی در سیستم غلطاننده
US3: شکل دادن که به صورت یک لولة حلقوی آن را فرم می‌دهد.
US4: کشیده این رول در طول تیوپ پر کننده محصول
US5: (تعیین مقدار محصول) توسط یک پر کن حجمی.
US6: ریختن محصول در سیلندر پر کن.
US7: بستن درزهای طولی به وسیلة حرارت.
US8: بستن (دوخت عرض) به وسیلة حرارت.
US9: کشیدن به صورت عمودی در بالای پخش‌کن.
US10: برش بسته پر شده (همزمان با برش دوخت نیز می‌شود.)
یکی از ویژگی‌های مهم در این ماشینها نیروی پایین کشیدن لفاف است که برای مواد اولیه مختلف متفاوت است سلوفان و فیلم‌های پلاستیکی تک لایه حداقل مقدار این نیرو را دارند و کاغذهای پوشش داده شده و کاغذهای چند لایه حاوی فویل آلومینیوم و لفاف‌های پلی‌اتیلینی بیشترین مقدار این نیرو را دارند. اگر نسبت نیروی کشش مواد بسته‌بندی به نیروی پایین کشیدن لفاف از یک بیشتر شود نوار بر روی ماشین پاره نخواهد شد و در حالت عکس نوار بر روی دستگاه پاره خواهد شد.
در حقیقت وجه اشتراک این ماشینها حالت عمودی دستگاه برای ساخت پر کردن و در بندی آن است با توجه به نوع بسته‌ای که در نهایت تولید می‌شود ماشینهای مختلفی در این گروه قرار می‌گیرند که مهمترین آنها عبارتند از:
5-1-1-ماشینهای پیلوپک:
مشخصة این بسته‌ها دوختهای نوع هم پوشانی و لب به لب است که بر روی بسته شکل گرفته کاربرد این بسته‌ها در بسته‌بندی اقلام جامد مثلاً تکه‌های آب نبات، بیسکویت و.. می‌باشد در شکل زیر دو نمونه از این نوع بسته‌بندی‌ها را نشان می‌دهد.

 

 

 

 

 


5-1-2- ماشین‌های ساچت پک:
این بسته‌بندی‌ها دارای چهار طرف دوخت شده با یک حالت بهره‌دار در اطراف بسته می‌باشند. عمومی‌ترین کاربرد آنها برای بسته‌بندی محصولات پودر شده نظیر سوپهای آماده، پودر سیب‌زمینی و ... می‌باشد شکل زیر نمونه بسته‌های تولیدی توسط این ماشینها را نشان می‌دهد.

 

 

 

 

 


5-1-3- ماشینهای استریپ‌ پک:
این بسته‌ها شامل دو لایه نوار متصل شده به یکدیگر است که محصول بین آنها ثابت شده است هر چند عمومی‌ترین کاربرد این نوع بسته‌ها در بسته‌بندی انواع قرصها و کپسولها است اما در بسته‌بندی محصولات غذایی نظیر پاره‌ای شکلاتها استفاده از این نوع متداول می‌باشد.
5-1-4- ماشینهای ترانس رپ:
ترانس رپ هر چند نام مشخص برای ماشین بسته‌بندی است اما در اصطلاح شامل هر تجهیزاتی است که از یک رشته مواد بسته‌بندی بتواند تیوپ عمودی تهیه نماید این تیوپ بلافاصله پس از تشکیل پر و دوخته می‌شود ماشین F.F.S عمودی این نوع بسته‌ها مناسب برای بسته‌بندی محصولاتی نظیر مواد گرانولی پودری، تنقلات نظیر پفک، بیسکویت می‌باشد. مایعات نیز به این طریق قادر به بسته‌بندی هستند اما بسته‌بندی مایعات با این سیستم توسعه زیادی پیدا نکرده است دلیل آن آلودگی است که در هنگام دوخت معمولاً بوجود می‌آید و ماندگاری محصولاتی نظیر مایعات را کاهش می‌دهد شکل زیر شمای این ماشین را نشان می‌دهد.

 

 

 

 

 


فیلم‌های تک لایه و چند لایه ممکن است در این سیستم مورد استفاده قرار گیرند. فیلم‌های مورد استفاده باید خواص نظیر اصطکاک کم و حرکت مناسب روی شانه دستگاه را داشته و علاوه بر این مقاومت به ذوب بالا داشته باشد زیرا هنگام پر کردن هنوز دوخت عرضی زده شده گرم است و باید وزن محصول را تحمل کند که از این نظر LDPE فیلم مناسبی می‌باشد.
از طرف دیگر فیلم به دلیل عبور از تجهیزات و تبدیل به تیوپ باید مقاوم بوده در طی این فرآیند نشکند و ترک نخورد که از این نظر فیلم‌های سلولز (سلوفان) LDPE و لفافهای چند لایه‌ای نظیر دو لایه سلوفان و سلوفان اپلی‌اتیلن و کاغذ پوشش داده شده با پلی‌اتیلن مناسبند. فویل آلومینیوم معمولاً لایه مناسبی نمی‌باشد چون به علت سختی در طی عمل شکسته و ترک برمی‌دارد.
5-1-5- ماشینهای فلوپک:
فلوپک نام ماشینهائی است که به طریق عمودی یا افقی قادرند یک رشته فیلم را به تیوپ تبدیل کنند ماشینهای فلوپک دو اختلاف با ماشینهای ترانس رپ دادند.
a) در فلوپک شانه‌های شکل دهنده استفاده نشده است.
b) عمل متناوب نیست بلکه مداوم است.
شکل زیر شمای یک سسیتم فلوپک را نشان می‌دهد.

 

 

 

 

 


در ماشینهای نوع عمودی عمل شبیه ماشینهای ترانس رپ است با این تفاوت که دوخت عمودی توسط حرارت دادن لفاف با قالبهای گرم کننده و عملیات غلتکهای چین دهنده انجام می‌شود در ماشینهای نوع افقی ابتدا یک رشته از مواد به صورت یک تیوپ افقی شکل می‌گیرد سپس محصولی که باید بسته‌بندی شود توسط یک نقاله داخل آن قرار گرفته و دوخت طولی به وسیله بلوکهای حرارت دهنده و عمل غلتکها انجام می‌شود. ماشینهای فلوپک برای محصولاتی نظیر، بیسکویتها، شکلات، آب نبات و ... مناسب هستند.
5-1-6- ماشینهای تتراپک:
اولین بار در سال 1953 توسط سوئدی‌ها بکار گرفته شده نمودار کاغذی مرکب با عبور از شانه‌های دسنگاه و استوانه آن به صورت تیوپ در آمده دوخت طولی همزمان زده شده و پس از دوخت عرضی (دوخت کف) محصولی (نظیر شیر) وارد قوطی شده و فکهای دوخت دهنده با یک چرخش 90 درجه‌ای نسبت به قبل عمل دوخت نهایی ظرف را انجام می‌دهند به این ترتیب یک بسته چهار سطحی بدست می‌آید که به همین دلیل به تتراپک موسوم گردیده است اخیراً بسته‌های با این طرح تیپ به نام تترابریک به بازار عرضه شده است.

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله   30 صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله ماشین های بسته بندی مواد غذایی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد