خلاصه
در این مقاله به بررسی نقش تکنولوژی اطلاعات بر روی مهندسی مجدد پرداختهایم و اینکه تکنولوژی اطلاعات کمک شایانی به سازمانها در جهت انطباق با دگرگونیهای محیطی میکند و آنها را مقید به بازآفرینی ساختار سازمانی خود میکند و در این مقاله ابتدا خود تکنولوژی اطلاعات را مورد بررسی قرار دادهایم و بعد از آن به معرفی مهندسی مجدد و اینکه چگونه و از کجا آغاز میشود و در چه بخشهائی صورت میگیرد و توسط چه کسانی انجام میشود و همچنین مراحل انجام مهندسی مجدد و تاثیراتی که بر روی ساختار مشاغل و افراد و کلیه بخشها و فرآیندها میگذارد مورد بررسی قرار دادهایم و همچنین به نقش و تاثیر فنآوری روی مهندسی مجدد کسب و کار پرداختهایم.
نکات کلیدی:
فنآوری اطلاعات، مهندسی مجدد، فرآیندهای سازمانی، رهبری، اطلاعات و افراد سازمانی.
مقدمه:
ویژگی دنیای امروز سرعت بالای انتقال اطلاعات است و پیشرفتهای چشمگیری در علوم و فنآوری اتفاق میافتد. امروزه محصولات و خدمات جدید، ابداع روشهای جدید، ابزار جدید، یک امر عادی تلقی میشود نو و جدید بودن اکنون یک راه و روش زندگی کردن شده است سازمانها یافتهاند که شیوههای سنتی کسب و کار دیگر پاسخگوی شرایط محیطی نوین نیست و باید آنها را کنار گذاشت و از طریق بهرهگیری از فرصتهای بوجود آمده که حاصل رشد و گسترش فنآوری به طور خاص فنآوری اطلاعات فعالیتهای خود را مورد بازنگری قرار بدهیم. سه عامل وجود دارد که فشارهایی را بر یک سازمان وارد میسازند که به sَc3 معروف هستند.
1ـ مشتری costorner
او تبین میکند که چه میخواهد چه میزان مایل است چگونه کالاهایی مورد علاقهاش را تهیه میکند.
2ـ رقابت competetion
رقابت ب طور قابل ملاحظهای در مورد کالا، خدمات، کیفیت، قیمت . . . در حال افزایش است رشد مؤسسات بین الملل و رشد فنآوریها رقابت را فشردهتر و نزدیکتر کرده است.
3ـ تغییر change
تغییر به طور مداوم و مستمر در حال انجام است بازار، کالا، خدمات، محیطهای کسب و کار، افراد غالباً در حال تغییر هستند بنابراین با توجه به این تغییرات سازمانهای نیازمند یک بازاندیشی اساسی در سازماندهی روشهای کسب و کار که سازگار با فنآوری و محیط رقابتی باشند میباشد. با توجه به این تغییرات بنیادین و نقش مشتریها و رقابت بسیاری از سازمانها باید ساختار سنتی خود را با فنآوریهای جدید مطابقت بدهند و برای این امر نیازمند مهندسی مجدد در سازمانهای خود میباشند.
فنآوری اطلاعات:
در دنیای کنونی نظام مدیریت سنتی دچار تحولات عمیقی شده است و جریان عظیم اطلاعات فرآیند تصمیمگیری را نیازمند آشنائی کامل مدیران با سیستمهای اطلاعاتی و استفاده بهینه از آن ساخته است فراتر از مفهوم اطلاعات، تکنولوژی اطلاعات به عنوان اصلیترین عامل تغییر، بازنگری فعالیتها برای نیل به اهداف سازمانی شناخته شده است. با رشد تکنولوژی از یک سو و خارج شدن فرآیندهای سازمانی از حالت ایستا از طرف دیگر سازمانها نیازمند بازنگری عملکرد خود میباشند تا زمینههای مساعدی را برای رشد و پویائی خود برای تطبیق با تغییرات تکنولوژیکی و محیطی نائل آیند. در تمامی صنایع از بانکداری تا ساخت و تولید، قدرت عظیم اطلاعات مدیران را ملزم به ایجاد تغییرات زیادی در بخشهای مختلفی از فعالیتهای خود کرده است. به نحوی که مدیران پیشرو ملزم به استفاده از زمینههای نو و جدید از کاربری اطلاعات هستند. و برای ورود به صحنه رقابت جهانی نیازمند دارا بودن سیستمهای بهینه اطلاعاتی ـ ارتباطی بین الملل است که به سازمان کمک میکند که منابع مختلف را با ترکیبی مناسب از آنها تهیه کرده و تغییرات استراتژیک عمدهای ایجاد کند. نقش فنآوری اطلاعات و مدیریت اطلاعات کاهش هزینههاست و برگشت سرمایه که منابع سازمان بسیار منعطف عمل میکنند و نسبت به تغییرات میحطی راحتتر عکس العمل نشان میدهند رشد تکنولوژی الکترونیک، مخابرات و کامپیوتر و ادغام و ایجاد شبکههای کامپیوتری سازمانها را برای ورود به صحنه تجارت جهانی آماده کرده است. ایجاد پایگاه اطلاعاتی که برگفته از تکنولوژی اطلاعات، فرآیندهای پیچیدهسازمانی را تسهیل میکند و با اتصال سازمانها را به دیگر شبکههای سازمانی ایجاد میکند و مدیران را در تصمیمگیری بهنگام کمک میکند و میتوان سیاستهای استراتژیک را پیشبینی کرد
دانلود مقاله بررسی نقش تکنولوژی اطلاعات بر روی مهندسی مجدد--30 صفحه