دانلود مقاله هنر صفوی و تأثیرات آن در تزئینات بنا
توضیحات:
هنر صفوی و تأثیرات آن در تزئینات بنا
دورهی صفویه را یکی از اعصار درخشان معماری و هنر ایران میدانیم؛ چرا که تمامی زمینههای هنری از معماری و تزئینات آن، نگارگری و خوشنویسی، موسیقی سنتی، هنرهای صناعی، نمایش و در نهایت مباحث حکمی و فلسفی هنر و ادبیات ایران، شاهد رشد و شکوفایی هنر و خلق آثار هنری بودهایم که نمونههای باارزش آن دوران، تاکنون موجود است. معماری دورهی صفویه که به نام شیوه یا سبک اصفهانی معروف است در بناهای مساجد، کاخها، کاروانسراها، مدارس، مقابر، حمامها، پلها و بازارها به چشم میخورد (حسن یاوری، 1388، ص 165).
تداوم و عمر طولانی این سلسله و استحکام جنبههای مذهبی و فرهنگی آن، موجب تقویت و تحکیم سنت هنری آن گردید. تولیدات و محصولات هنری این دو قرن، کاملاً ویژگی و مشخصه آن را داشت. تنها نوآوری دوره صفوی را در هنرها باید در زمینه طراحی شهری جستجو کرد. در این دوره نیز، سبکی اصیل از آثار نگارگری، نساجی و قالیبافی با شکوه و جدید نیز به وجود آورده است (جیان روبرتو اسکاچیا، 1376، ص 15).
بیشتر آثار معماری اوایل دوره صفوی از بین رفته؛ از این رو، زیباییشناسی هنر این دوره را تنها میتوان از روی هنرهای تزئینی آن بازآفرینی کرد. نگارههای دوره صفویان دربردارنده گیاهان سرسبز، معماری دقیق و سنجیده و رنگبندی درخشان نگارههای دوره ترکمانان است؛ به نظر میرسد که کارگاههای سلطنتی عصر ترکمانان تبریز هنوز در زمان صفویان، فعال و کوشا بودهاند.
مقاله هنر دوره صفوی و تأثیرات آن در تزئینات بنا